Собственикът на балона: 4 години опитвам да го регистрирам, процедурите са тромави

Той има пет присъди
Обновена: 26 окт 2024 12:11 | 26 окт 2024 12:08, Стела Стоянова
50
Собственикът на балона: 4 години опитвам да го регистрирам, процедурите са тромави
Снимка БГНЕС, архив

Направил съм всичко възможно да имам лиценз и да се регистрирам. От 4 години се опитвам да го направя, но процедурите в България са много тромави. Това заяви Веселин Тодоров, предаде БГНЕС.

Мъжът е обвинен от прокуратурата във връзка с инцидента с парашутни скокове от балон край Ботевград от 23 октомври при който загина един мъж, а друг е в болница с множество увреждания.

„Искам да разграничите летенето с балони от скоковете с парашут, защото за тях не казвате нищо. Като пилот на балон не съм допуснал с балона да се случи нещо. Момчето скочи и други са допуснали грешка“, каза Тодоров.

Той изказа най-искрени съболезнования на близките на починалия Мишо. Също така пожела бързо оздравяване на другото пострадало момче. „Тежестта, която ще нося аз и семейството ми, ще бъде много повече от тази, която вие ще изкарате за мен“, добави обвиняемият.

Още по темата

БГНЕС припомня, че балонът няма летателна годност, нито регистрация. Прокуратурата повдигна две обвинения срещу 44-годишния Веселин Тодоров -за причиняване на смърт по непредпазливост и нанасяне на телесни повреди.

До момента Веселин Тодоров има пет присъди: за кражба, за пътнотранспортно произшествие, за унищожаване на чужда собственост и два пъти - за притежание на наркотици. Последното му обвинение е от 2018 г. І БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Темида
Адвокати на протест срещу ВСС и Сарафов
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 17 минути
До Анонимен 47, при парашутните скокове пилота дава сигнал за скок, дава информация за височина на летателното средство и местоположение т.н., ако не подаде коректно информация като нищо ще се разпльокат, отделно за самостоятелни скокове също има правоспособност и тя се проверява при организиране на такива мероприятия, отделен въпрос е и наличието на мъгла, това е недопустимо просто което е направил, ама като му прочетш присъдите ти става ясно, че е за пари праим всички:)))
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 25 минути
До Анонимен 44, защото е рецидивист бре, рецидивист е, 2 пъти за наркотици или викаш дай на всеки наркопласьор да регистрираме по едно лететелно средство да си връткат трафика а:)
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
Ами прав си е.Ако беше паднал балона носи цялата отговорност.Това,че са имали проблеми с парашутите не го прави отговорен.Не ги е сгъвал той.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 32 минути
До Анонимен, при парашутните скокове е забранена употребата на алкохол и наркотични средства, аероклубовете на много места проверяват дори преди полет, даже някои мерат и кръвно налягане, тоя си е абсолютен нелегал видимо по обясненията му че няма никаква компетенция за подобна дейност, за криминалното минало даже не ми се говори
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 36 минути
Скъсаха ме на първия изпита за водач на автомобил. До дотога навъртях близо 500 км. без документ 1973г.- не дадох подкуп и нямах впъзки . Н а втория път изкара пак без да дам подкуп. И кано взех книжка почнах да ставам редовен клиент на актове.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 37 минути
До Анонимен "ми нема да ти дадът бре, то е трябвало да търкаш наровете" --------------- и защо да не ти дадат? Защото не си член на комсомола ли? Примерно заради това, че си счупил носа на някой много отворен и не трябва да ти дадат книжка? Некво комунистическо ми е.. пардон - афропейско ми е!
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 39 минути
До Анонимен, развлекателното въздухоплаване както и полетите с цел парашутни скокове са вид транспортна услуга, ТОВА Е!, колкото и да извърташ нещата това е вид транспортна услуга, дали се прави с цел развлечение или с друга цел, няма никакво знаечение, трябва да има правоспособност, трябва да има регистрирано лететелно средство и трябва същото да подлежи на технически контрол, ТОВА Е!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 40 минути
До Анонимен "До Българин, а не се знае, ако преди скока им е сервирал да шмръкнат по една магистралка за кураж:)" ------------ ако ще и 10 магистрали да им е разчертал, да не би той да ги е заставил да пудрят?
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 43 минути
До Българин, а не се знае, ако преди скока им е сервирал да шмръкнат по една магистралка за кураж:)
40
0
 
4
 
! Отговори
Буби преди 43 минути
А какво общо имат присъдите?Нищо.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
До Анонимен 35 -------- хвани провери какво означава "развлекателно въздухоплаване". Отделно, че гледам преди няколко години спциално за балоните дори са въвели термина "полети с цел парашутни скокове"! Пак ти казвам - таа работа не е като онаа!
38
0
 
4
 
! Отговори
Нако преди 46 минути
И все пак балона не е паднал,нали?Затова човека няма пряко участие.
37
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 47 минути
Не че го защитавам, но какво общо имат петте присъди в случая? Хора са го наели да ги качи с балона високо и да правят бейс джъмпинг. Не мисля, че старите му присъди имат общо с управление на балони.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 48 минути
"До момента Веселин Тодоров има пет присъди: за кражба, за пътнотранспортно произшествие, за унищожаване на чужда собственост и два пъти - за притежание на наркотици." и сиурно един господ знае колко административни нарушения е имал, ама видиш ли искал и лиценз за извършване на услуги с летателно средство, ми нема да ти дадът бре, то е трябвало да търкаш наровете
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 52 минути
"Съответно бъркаш "транспортна услуга" с "комерсиален полет"", ама ти сериозно ли? всяка транспортна услуга е комерсиална:))) всеки полет срещу заплащане се води транспортна услуга
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 56 минути
До Анонимен "напротив транспортна услуга е," ----------- нещо май бъркаш въздухоплавателно средство (в случая даже се води аеростат) с автобус. Съответно бъркаш "транспортна услуга" с "комерсиален полет".. но нищо, за щастие има компетентни органи, които ще се отнесат по въпроса и дано по-скоро се намесят и обяснат на шапкарите да не се изхвърлят като ... на мокър песОк, че пак ще ни осъдят в някой европейски съд и пак от нашите данъци ще се плаща на човека!
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 56 минути
Пилота пода сигнал за височината . Но паршутиста САМ РЕШАВА кога да си отвори парашута.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 58 минути
До Анонимен, ти въжетата може да ги провериш, ама при скокове с парашут разчиташ на информацията на пилота, да и между другото за самостоятелни скокове с парашут пак се изисква правоспособност, и обикновенно тя се проверява преди да те натоврат на самолета, ако нямаш никой нормален нема да те качи и да те пуска от еди къде си за самостоятелен скок
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Бойко Боршсов направи с километри магистрали . Никои не го пита . Има ли лиценз , няма ли.
30
1
 
3
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 час
Ами когато си наркотрафикант, крадец и некадърен шофьор, навярно трудно се получава лиценз?