Мъск изпраща пет космически кораба до Марс до две години

Мисии с екипаж ще са възможни след четири години
Обновена: 24 сеп 2024 10:00 | 24 сеп 2024 09:28, Елка Василева
21
Мъск изпраща пет космически кораба до Марс до две години
Снимка: архив, БГНЕС

Компанията „Спейс Екс“ планира да изстреля до Марс около пет космически кораба без екипаж в рамките на следващите две години, обяви нейният главен изпълнителен директор Илон Мъск в публикация в социалната медийна платформа „Екс“ в неделя, съобщава Ройтерс.

„Ако всички те се приземят благополучно, тогава мисиите с екипаж са възможни след четири години“, каза той, като добави, че в случай на трудности мисиите с екипаж ще бъдат отложени с още две години.

„Без значение какво ще се случи с успешното кацане, „Спейс Екс“ ще увеличава експоненциално броя на космическите кораби, пътуващи до Марс, при всяка възможност за транзит“, каза основателят на частната космическа компания.

Мъск вече спомена веднъж за изстрелването на космически кораби до Марс без екипаж по-рано този месец в публикация в „Екс“, като заяви, че „първите космически кораби до Марс ще бъдат изстреляни след 2 години, когато се отвори следващият прозорец за трансфер Земя-Марс“.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от Технологии
Кононенко и Чуб се завърнаха на Земята след 374 дни на борда на МКС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
Питах Мъск в Туитър, има ли технологията и как смята да преодолее ван Алън белта? Без отговор.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 53 минути
Тоя красавец , апарат до МКС не може да изпрати, да викне Холивуд , да му се получат нещата
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Е хайде първо да ги изпрати, а тогава да се хвали. Американци. Те и САЩ планирали били да разположат в Европа хипер звукови ракети, само дето още нямат такива. Догато ги измислят и произведат, руснаците вече ще имат лазерни бластери сигурно. То на думи е лесно, ама....
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тва го чухме преди близо 10 години. Тоя кораб последния път като летя, летя тотално празен, дори без атмосфера вътре, едвам стигна до ниска земна орбита, и целия прогоря докато се върне. Лъжата е опашата...
15
0
 
0
 
! Отговори
Инвеститор преди 1 час
СпейсХ е компания от миналото. Бъдещето е в Рокетлаб.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Нека първо изстретят кораба си в орбита.
13
0
 
1
 
! Отговори
do 8 преди 1 час
До Изнервен: Ти кога най-после ще се научиш, че "е" -та на английски понякога се чете [i] - Ами срамото а, чукни в гугъл и виж как се произнася - ***
12
3
 
0
 
! Отговори
Фанта с Магории преди 1 час
Ахахахахахха. А дано, ама надали. Използва се изключително успешната стратегия на "Слабата памет" ..... Предишното обещание на Мъск беше за полети до Марс през 2014г..... упс, ама тое е СЕГААА.... Но, сегашното обещание е за полети през 2030г....... До тогава ще сме забравили напълно обещаното днес и ще се радваме на обещанията за полет през 2036г..... ЗАПИШЕТЕ СИ ГО. Защото е напълно вероятно да го забравите . Отново.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Пътуването в космоса е просто една химера и утопия. Невъзможна и глупава мечта от която държавите отдавана се отказаха. Затова и свиха бюджетите за космически изследвания. Сега разни ексцентрични милиардери я възраждат като бизнес идея. Но просто трошат пари за глупости. Достатъчно проблеми има за решаване тук на Земята. И и чисто логически ние не сме готови за космоса щом не можем да си решим проблемите на нашата планета. Ако отидем на друга планета и там само ще нанесем щети.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Пращането на човек до Марс е напълно безсмислено. Вече имаме достатъчно информация за тази планета и знаем че тя не става за нищо. Негодна е за живот. Няма кислород, няма вода и температурите варират от плюс 20 през деня до минус 60 през нощта. Изпращането на хора на Марс ги обрича на сигурна смърт. Пътуването е 9 месеца в едната посока. Дори и някак да стигнат и кацнат живи то връщането обратно е невъзможно със сегашните технологии. Няма как вземат достатъчно гориво и провизии за 2 години.
9
0
 
0
 
! Отговори
Фанта-с лимон-стично преди 2 часа
Или пък две космически кораба до пет години :) :) :)
8
1
 
2
 
! Отговори
Изнервен преди 2 часа
Хубаво, ама кога най-после ще се научите, че малкото име на Мъск се пише Елон!?
7
0
 
3
 
! Отговори
Грамотен нежурналист преди 2 часа
Някой ще праща кораби на съседни планети, друг не може да напише заглавие на статия без грешка. Разкошна цивилизация си имаме!
6
1
 
6
 
! Отговори
Itso преди 2 часа
Така думаше и 2020.
5
0
 
5
 
! Отговори
3aйo Цuцuн преди 2 часа
Toй u Huku ucka ga nътyвa!
4
0
 
7
 
! Отговори
Виготура преди 2 часа
Ако някой може да го направи, това е Мъск. Китайците също са доста напред с технологиите. Но много по-голяма битка ще се разрази за последния континент с ресурси - Антарктида. Там има залежи от всичко за поне 300 г - петрол, злато, диаманти, метали, редкоземни елементи и каквото още се сетите.
3
2
 
8
 
! Отговори
бл преди 2 часа
"пет космически кораби " ... За съдържанието на статиите отдавна загубихме надежда, но поне си проверявайте заглавията.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
И си сложи сам палче нагоре?
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Естествено това са пълни глупости!