Стелияна – удобният Глас на България

Тя е само на 17 и може да носи повече пари на продуцентите
Обновена: 25 окт 2011 15:08 | 25 окт 2011 11:20,
242
Стелияна – удобният Глас на България
Снимка: Булфото

Първото издание на "Гласът на България" приключи. Победител е 17-годишната Стелияна Христова от отбора на Мариана Попова, която бе видимо развълнувана от победата.

"Не мога да повярвам! Всеки от нас се е надявал да спечели, но за себе си не очаквах. Благодаря на всички, които ме подкрепиха", заяви тя минути след като бе обявен резултатът.

Стелияна надделя в конкуренцията на Тодор и Роксана, а на финалната права тя победи любимеца на публиката досега – Игор. Чисто за статистиката, процентите от вота са 53 срещу 47 в полза на възпитаничката на Мариана Попова.

Който и от четиримата да бе станал победител, разочаровани ще има. Но изборът на Стелияна определено изненада на фона на всичко, което се случи досега в риалитито.

За съжаление подобни формати се решават от гласуване на зрителите. Хем продуцентите да вземат някой лев от SMS-и, хем да се елиминира субективното мнение на журито. Но всъщност едно мнение на специалист, който застава с името си, звучи десетки пъти по-авторитетно, отколкото хиляда SMS-а на роднини и приятели.

Победата на Стелияна изненада мнозина, дори продуцентът Слави Трифонов чистосърдечно си го призна.

Дали обаче това не е поредната поза?

Стелияна е най-удобният избор от карето претенденти. Тя е само на 17 години, може да бъде моделирана и казано по-грубо – да носи повече пари на хората, които ще я продуцират. На финала тя се представи отлично, но не така бе по време на шоуто. Бе на елиминации и нито един път до този момент не бе събирала най-голям вот на зрителите.

Предаването избира най-добрия глас, но когато се подготвя една бъдеща звезда, много важни са харизмата, емоцията, контактът с публиката. А тя няма да бъде като в тв предаванията, където се пляска по сигнал или пък се състои от семейства и приятели. Тези показатели не са в полза на Гласа на България.

Другият финалист – Игор, има малшанса да е мъж. В България това все още има значение. Мъжете, независимо колко добри певци са, трудно пробиват. Имат по-малко участия в сравнение с колежките си заради чисто нашенския принцип, че слушаме с очите си.

От друга страна, Игор не е тийнейджър и със сигурност няма да гледа в очите Слави Трифонов с някакъв "телешки възторг". А Слави вече има горчивия опит с победител от друго риалити – Светлозар Христов.

Роксана нямаше как да стане победител, тя самата би отбой през седмицата. Не знае английски и пее попфолк. Това е достатъчен повод да остане извън борда. Ако бе стъпила на върха, обвиненията към Трифонов и компания, че са чалгаджии, щяха да го залеят като японско цунами.

Стигаме до Тодор, който остана незаслужено на четвъртото място. Бъдещето е пред него и както каза Миро, той може да се утвърди на музикалната сцена. Още отсега може да прогнозираме, че неговият треньор няма да го изостави и ще го подпомогне в пътя му.

И за финал – честито на Стелияна. Дано след няколко месеца е поне толкова актуална, колкото в момента, и да не последва мимолетната слава на голяма част от победителите в подобни формати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
5
 
2
 
! Отговори
Куриум преди 12 години
Честито на Стиляна , но тя никога не ме развалнува ! Мислех си че ще се гласува за глас а не за Етрническа принадлежност . Грешката беше в Ивана - недалновидност и избор на абсолютно неподходяща песен за втория кръг . Добре не пее на английски но пее на булгарски . Роксана е силна в баладите . Трябваше да изпеят една бавна българска песен с широк диапазон нещо което да трогне всички / например Повей , повей / ама тя избра лесното / Ивана.
227
1
 
1
 
! Отговори
Радка преди 12 години
до 165 макар че е един печеливш и той не е награден---------- как не ги е срам толкова пари се вляха от есемеси
226
5
 
11
 
! Отговори
Много се радвам преди 12 години
Не знам за чие удобство победи Стелияна, но само мога да кажа, че си е точно на мястото- пее чудесно, има интелигентно излъчване, красива е и заслужава да заеме първото място!
225
17
 
7
 
! Отговори
разочарован преди 12 години
Пълно разочарование. Да гладаш толкова време и накрая да изберат тази льохма. Имаше много по - добри претенденти от нея, но финала беше просто разочароващ не дамо за мен, но и за много хора.
224
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да си глух и сляп за да гласуваш за Стелиана!
223
9
 
4
 
! Отговори
Инна преди 12 години
ШАШМА,ШАШМА,
222
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сашо, много добре си пя даже момичето снощи. Отлично, прекрасно! Само слушам това предаване, правя си на компа нещо и слушам, без да гледам телевизора. И понякога нещо ми хваща ухото. Снощи беше гласът на Стелияна. Дали е удобна на някого, не знам, дори през ум не ми е минавал такъв въпрос. Но съм сиурна, че ти си удобен на някого, и опит имаш да си удобен, щом такива статии пишеш. Кой каквото прави, това мисли - знаеш си го.
221
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е вярно, че Стелияна не е била НИТО веднъж спасявана от публиката. След като изпя " I surrender" на четвъртия концерт на живо тя беше участникът от отбора на Мариана Попова, който получи най-много зрителска подкрепа. Също така хората я спасиха и на четвърт финалите.
220
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Музиката въздейства и с емоцията в изпълнението! Да имаш голям диапазон те прави просто добър изпълнител...и толкова. Но когато изпитваш истинско удоволствие, пеейки/свирейки и го споделяш с публиката, това те прави... артист! Аз поне не усетих, на Стелияна да и харесва особено много когато пее ..или текстовете на песните и идват твърде тежки като послания и няма как на 17г. да ги преживее пеейки.
219
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ia se skriite be kaputi,kvo komentirate gluposti?Za taia svinia se pishe i se govori ot 3 meseca,che e predizvestenia pobeditel.Aman ot mamini dechica i mrasni vrazkari.Hubavo piala,drugite ne piaha li hubavo???
218
4
 
8
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Не гледах предаването ,както не гледам и шоуто на Слави ,но снощи хванах точно награждаването като прехвърлях програмите. Честито на момичето! Малка е ,само на 17г. , тепърва още има да се учи и нови върхове да покорява. Пожелавам и здраве ,късмет и много успехи.
217
6
 
6
 
! Отговори
Sram преди 12 години
Molq vi namerete si po-kompetentni jurnalisti, koito malko pone da razbirat ot tova za koeto pishat. Bravo Steliana.
216
10
 
16
 
! Отговори
Леле мале преди 12 години
Как не ви е неудобно да побликувате такава статия? Това момиче пя прекрасно и класи над другите - Игор повече викаше и крещеше отколкото да пее, *** макар и фаворитка на Трифонов си е *** чалгаджийка - нея ли искахте, ако зависеше от вас , да.
215
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стелияна е гласът на България. Снощи беше проблем да изпратя SMS за нея. Линиите бяха заети.
214
6
 
17
 
! Отговори
Е.И. преди 12 години
Аз пък останах много приятно изненадана, че спечели Стелияна. Определено това момиче е класи над останалите и дори вотът да е изманипулиран, както твърди авторът на статията, аз лично нямам нищо против! Да не говорим, че такива предавания си манипулират така или иначе аудиторията като наблягат повече на едни участници и насочват към тях вниманието за сметка на други(затова Игор и Роксана бяха всеобщи любимци!). Но важното в случая е, че победата отиде при пеещо, можещо и талантливо младо момиче!
213
10
 
17
 
! Отговори
Ell преди 12 години
Хайде поредната платена хейтърска публикация? А вие от отбора роднини-приятели на Игор ли бяхте? Момичето имаше перфектно подбрани песни за финала, гласът й също е чудесен и си заслужи победата според мен! А и доколкото си спомням именно НИЕ ЗРИТЕЛИТЕ сме тези, които после слушаме музиката на даден изпълнител - не КОМПЕТЕНТНОТО ЖУРИ!!! С този нашия хейтърски манталитет никога няма да излезем от блатото...
212
17
 
18
 
! Отговори
MUNI преди 12 години
Стелияна ми е като изкарана от хит минус 1 или от хор бодра смяна,фалшиви високите тонове,гласът и не е нищо особено,докато на Игор гласът му е на световно ниво!!!
211
7
 
13
 
! Отговори
mom преди 12 години
Нема такава държава - веднага конспирация, завист, експлоатация на детски труд. Хора , не можете ли да се зарадвате на хубавото, на таланта, на можещите млади хора в тази застаряваща България, на тези, които ще изкарват пенсиите на родителите си!!!! Осъзнайте се, хора, не гонете младите по света!!!
210
2
 
28
 
! Отговори
diavolcheto преди 12 години
Първо: честито на Стеляна!Сладко дете, с прекрасен глас и силно се надявам да попадне на точните хора, които биха и стартирали истинска кариера.Харесвам много Игор, по време на целия формат имаше стабилно и много силно присъствие. " Предадоха " го последните две песни: В " Хамлет " той не се чувствуваше комфортно, а соловата песен не беше подходяща за финал.
209
5
 
21
 
! Отговори
кара колю преди 12 години
доста подла статия!умишлено настройваща срещу победителя!момичето си заслужи победата!лошото е че ще попадне в ръцете на фалшиво пеещия...