Цветанов, ти си го правил, слез от сцената, призова Найденов

Цялото правителство е подслушвано със знанието на бившия МВР шеф
Обновена: 25 апр 2013 15:12 | 25 апр 2013 08:52, Камелия Цветанова
1164
Цветанов, ти си го правил, слез от сцената, призова Найденов
Мирослав Найденов. Снимка: Булфото

МВР по времето на кабинета „Борисов” масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството.

Целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов от още 2009 г.

Скандалното признание „бомба” хвърли в ефира на bTV бившият земеделски министър Мирослав Найденов, който недвусмислено призова доскорошния си колега – ексшефа на вътрешното ведомство, да се оттегли от политиката

„Цветанов, ти си го правил, политически честното е да слезеш от сцената, иначе това безобразие ще продължи. Някой трябваше да излезе и да каже ясно: Царят е гол! Както го правя аз в момента. Има и други подслушвани министри, ослушвахме се всички и в залата на МС, целият МС знаеше и дори сме си разправяли случки за това какво сме правили и как са ни слушали”, разказа Найденов.

Найденов подчерта, че темата с подслушванията е публична тайна и знае какво ще последва от тук нататък, след бомбата, която е хвърлил.

Зная първите им три хода и ги съветвам да не и прилагат. Първо ще последва остра реакция, намиране на някой, който трябва да обясни колко съм лош аз и след това започва компроматната война.

Още по темата
„Борисов не знае за намерението ми да говоря за тези истини, не ме е пращал той и това не е сценарий за отстраняването на Цветанов. Това е искрено изказване, някой трябваше да го каже на глас. Надявам се да дам кураж и на останалите ми колеги, които искат да го направят. След мен ще започнат да говорят и други”, каза още Найденов.

Според него целта на подслушването е да се съберат т.нар. поведенчески профили. Когато предстои някой да бъде отстранен, той трябва да има с какво да бъде контролиран.

Като пример посочи отстранения от премиера Бойко Борисов министър на икономиката Трайчо Трайков, който "беше контролиран преди и след отстраняването му, за да се знае какво ще направи".

Профили се правеха и по отношение на политическите ни опоненти. Склонен съм да допусна, че това, което пише в сигнала на Станишев, до голяма степен отговаря на истината, каза още бившият министър.

Като пример посочи случай, при който единият вицепремиер казва „Аз съм на мероприятие в Хасково“, другият казва „Не, не е в Хасково, защото системата отчита, че е в Гърция". Коя система е тази, риторично попита Найденов.

В същото време той смята, че експремиерът Бойко Борисов не е бил замесен в тази незаконна дейност и твърдял пред него, че не е възможно. Държавният глава обаче бил наясно с положението.

При срещата на Найденов с президента Росен Плевнелиев преди съставянето на служебното правителство двамата оставили телефоните си в съседно помещение.

Найденов коментира започнатото от прокуратурата разследване срещу себе си за опит за намерение за даване на подкуп и за оказване на влияние при обществена поръчка, както той поясни. Сценарият беше направен така, сякаш са го направили БСП, това е моят прочит, каза Найденов.

Бившият земеделски министър заяви, че делото в прокуратурата срещу него е започнато през 2009 г., но е оставено "спящо" с цел да бъде активирано преди избори.  

Той каза още, че от няколко дни семейството му е в чужбина, както на неговия приятел - бившия депутат Емил Димитров. 

„Моето семейство също е зад граница, не искам да стават свидетели на наблюдението върху мен и евентуално сплашване", посочи той. Бившият земеделски министър призна още, че се е срещал и с основния обвиняем по делото „Октопод“ Алексей Петров, но не му е искал съвет как да излезе от ситуацията с разследването около него.

„Имаше официално писмо от него, първо се срещна с Дянков, аз пожелах да няма публичност на моята среща, имал е среща и с други министри, коментирали сме доста неща, аз нямах мотив да откажа този разговор“, обясни Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
685
8
 
8
 
! Отговори
petal4o преди 11 години
Такива са Българите (включая и Миро Найденов) , докато бившия министър - председател Борисов ги държеше под лупа и не можаха да си напълнят гушите,да се накрадат както другаря Станишев и много други,сега вече плюят по ПП Герб , взели са доста голяма сума от тия къде окрадоха държавата над 20години.Вече си мислят че са се оправили за цял живот.СКАПАН НАРОД - БЕДНА ДЪРЖАВАНе подслушване а не знам какво ни трябва на нас. Бръкнаха им по този начин на старите крадливи комунистчета във всяка дупка и сега са готови на всичко, та дори и живота на хората да отнемат само и само да се завърнат да нава
684
11
 
7
 
! Отговори
Руски шпионин преди 11 години
Миро, ти да не премина на наша страна - Пу.киновата? Ще строим АЕЦЩе те направим Главен Крадец.Р.Овч. малко ще ни се разсърди ама ще му мине.
683
7
 
23
 
! Отговори
джо преди 11 години
Титаник потъва, на носа Цецо е разперил ръце, Боко го държи за кръста и му вярва, звучи Селин Дион....
682
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и тоя изтреще
681
14
 
13
 
! Отговори
Мартин Колев преди 11 години
Г-н Найденов, днес имах възможността, да гледам интервюто Ви, направи ми впечатление, че първо коментирахте "усещах, че ме подслушват", а след това "знаех, че съм подслушвам". Въпросът ми към Вас е, защо, чак сега ги коментирате тези действия?Не е мъжка постъпка от Ваша страна да набеждавате хората така, особено и преди избори.Вярвам, че г-н Цветанов се е ръководил от буквата на закона, очаквам главния прокурор да потвърди мнението ми.
680
7
 
9
 
! Отговори
. преди 11 години
kolko ti platiha Mirooo?!
679
5
 
18
 
! Отговори
фют преди 11 години
Прибира се един гербераст от митинг, и хваща жена си на калъп. Излиза на балкона и почва да крещи: - Станишев, ***, гей мръсен!
678
2
 
19
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
хаха..Миро изигра Бойко с неговите популистки номера! Страхотен двубой се разигра дами и господа. Само дето невинни тук няма, но всеки гледа да спаси кожата по някакъв начин. Все пак ако трябва да съм честен Найденов като го гледам поне не ми се повръща както при вида на ББ и ЦЦ.
677
4
 
13
 
! Отговори
До 950 преди 11 години
До Анонимен 950Тъкмо да ти тракна + и прочетох последното изречение. Поясни моля, защо мислиш, че Цветанов е "най-свестния от тях"? За мен този наглец би трябвало да понесе най-сурово наказание, максималното!
676
2
 
5
 
! Отговори
petal4o преди 11 години
stiga gluposti,dooniq den kato ne se razdelq6e ot BB be6e golqma rabota a sega,ve4e se e prodal za nqkoq kinta.
675
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като чета уродливите и агресивни плювни на червените престъпници,се чудя,това ли им е електората на БСП?С такива хора ли ще градим страната си?Комунистите са били най-мръсното и просташко племе.Никога повече БСП/БКП/ОФ/и др.Вие сте отровата на България!
674
4
 
19
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 11 години
МАЛЕ МАЛЕ И МИРО ИМ ГО КАЗА В ПРАВ ТЕКСТ!ЦЕЦО ДОВИЖДАНЕ СИ АКО СЕ СМЕНИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ СМЕНЯТ И ЛАКЕЙЧЕТО ТИ К. СТЕФАНОВ И ТОГАВА И ЗА АПАРТАМЕНТИТЕ ЩЕ ОТГОВАРЯШ!
673
3
 
23
 
! Отговори
врачанин преди 11 години
Браво Миро, ти свърши наистина нещо много полезно за Държавата с това изявление !Дано не ти навредят с нещо, но ако стане все пак, всички ще знаят кой го е направил !
672
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До григор: Ти сериозно ли мислиш че това е солова акция на М.Найденов. Без санкцията на ББ нищо не става. В момента ББ жертва ЦЦ, но умно - публично го защитава, но задкулисно пуска такива марионетки като найденов да му изкарат кирливите ризи зада може падението му да стане необратимо!
671
14
 
7
 
! Отговори
Гергана преди 11 години
Най-много сменени кадри в правителството на ГЕРБ , защо ? Защото Г-н Борисов не чака разследване , не очаква оправдателни доказателства , той действа при всеки един сигнал , достоверен или не .Защо от БСП или ДПС не премахнаха някой техен кадър или министър или народен представител , само те се ползват с имунитет . Да Найденов приеми го злоупотребил си с гласувано доверие ВЪНКА .Сега не очаквай да блеснеш , защото ГЕРБ те свалиха от листите си.Не лоялните нямат место в прозраяното управление на
670
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 955: Мутрите не са народа. Народът ходи пеш, защото не може да си позволи градски транспорт. Не ходи на лекар и зъболекар, защото не може да плати лечението си, а по селата умира пребит и изнасилен за да му вземат и последните 2 лв. от пенсията!
669
3
 
7
 
! Отговори
Цецо Наглецо преди 11 години
Няма да подам оставка! Откъде накъде ще ме питате имам ли съвест и чест? Ами отидете и питайте Станишев има ли съвест? Аз за моята съвест съм подписал декларация, това са конфиденциални неща, знаете!
668
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко е ясно, произведохме си диктатор, па и го браним да си остане на власт. Няма такава перверзия.
667
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МОЛЯ ТЕ, БОКО! МОЛЯ ТЕ, ТИКВО! НЕ МАХАЙ ЦВИНОКИО, ЗАЩОТО ВСЕКИ ДЕН С НЕГО ДО ИЗБОРИТЕ ОТВРАЩАВА ХОРАТА ОТ ТЕБ И МУТРЕНСКАТА ТИ ГРУПИРОВКА ГЕРБ!
666
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коментарите на хората отразяват истинският ВОТ на НЕДОВЕРИЕ към Герб !Затова, ако на изборите все пак спечели Герб, да знаете, че ВОТЪТ е фалшифициран с ченгеджийски средства. Затова Б.Б държи на Ц.Ц., защото само такъв наглец може да извърши подмяната на ВОТА ! Затова гласувайте, за който и да е, за да не отиде случайно Вашият глас за Герб !