След "черния печат" от САЩ – уволняват съдия Миталов?

Правосъдният министър иска от ВСС да го освободи от поста
312
След "черния печат" от САЩ – уволняват съдия Миталов?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов предложи на ВСС да бъде освободен от длъжност съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд.

Още по темата

През седмицата държавният секретар на САЩ Майк Помпейо оповести, че Миталов вече няма да има право да влиза в страната, защото името му е замесено в корупция.

"Държавният секретар на САЩ има достоверна информация, че българският съдия Андон Миталов е участвал пряко и непряко в сериозна корупция, която подкопава върховенството на закона и демократичните институции в България“, посочи и днес в съобщение Държавният департамент на САЩ.

Според Данаил Кирилов с действията си Миталов е накърнил престижа на съдебната власт, което е основание за освобождаването  му от поста.

"Неблагоприятния резултат за авторитета на съдебната власт и за българската държава е налице, като се засяга доверието и независимостта на съдебната ни система, както и международната оценка за възможността да се прилага принципът  на върховенството на закона в нашата държава“, посочва в мотивите си до ВСС правосъдният министър.

Според него вредата от този случай е само за българко-американските отношения , но и за тези с останалите страни от ЕС и останалите партньори на България, работещи за утвърждаването на принципа на върховенството на закона.

Кирилов посочва още, че Миталов е нарушил законови разпоредби, когато е разрешил на на разследвания за шпионаж в полза на Русия лидер на движение "Русофили" Николай Малинов да напусне България и да замине за Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
34
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До Овчиче заблуденаПредпочитам окупатора САЩ пред окупатора СССР. При окупатора САЩ има свобода на словото и всичко, стига да си умен и да печелиш пари. Кеф ти жени, кеф ти коли, кеф ти къщи с басейни. При окупатора СССР магазините бяха празни, в затвор се влизаше за един виц и всички бяхме еднакво нямащи, с еднакви секции и коли, за които се чакаше 30 години. Разбира се, простоватите хорица като теб искат окупатора СССР
241
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Червената УшанкаКато чуя,че някаква историческа информация идва от запада и веднага ми светва червената лампа,като на кучето на Павлов,защото именно те създадоха фашивата история на Европа,те измислиха румънска и украинска нации,елинизма също е измислен през 17 век от тях,те имат вина и за създаването на македонска измислена нация,дори гнигата им за готите се оказа пълен фалшификат,след проведени химични изследвания и т.н.!
240
6
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Леле, този на снимката каква ехидна и самодоволна мутричка има, веднага му личи, че е корумпе отвсякъде
239
4
 
24
 
! Отговори
Готин преди 4 години
Вчера гледам, че Тръмп не го уволниха по подозрение, че е руски шпионин!?
238
15
 
9
 
! Отговори
Червената Ушанка преди 4 години
Казаците са българи.Има документи във Ватикана че са идвали поне 33 пъти до Дунав за да ни освобождават.За съжаление пътят е дълъг и изморителен,и са ставали лесна мишена на руските гарнизони.Опълчението от Башкирия,Абхазия,Осетия,Татария и Запорожието е спряно от редовна войска.За да се попречи на съединението на Велика България.Московеца ни ,,освободи'' срещу пари,които Стамболов изплати в злато.Кръвта е пролята от наши братя българи,поданици на германските царе в москва.
237
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре един по един гаснете като новогодишни свещи. Свиквайте защото нямате изход.
236
7
 
36
 
! Отговори
Овчиче заблудена преди 4 години
До заблуденсъдия Андон Миталов е цъдията, който отказа да вкара в затвора професор Малинов, по скалъпените набързо обвинения в Руски шпионажтова не се понрави на окупатора САЩ и в прав текст наредиха на послушковците си какво да правятоще ли си мислиш че България е независима !?да ти е честита демокрацията *** заблудена !
235
4
 
27
 
! Отговори
Тоя на снимката преди 4 години
каква ммутра, какъв поглед ..... боже !точно така съм си го представял Умник Гюро
234
5
 
37
 
! Отговори
заблуден преди 4 години
Не знам, може и да е корумпиран, но начинът, по който го обвиняват и после уволняват е скандален. С един театрален способ първо нагнетяват интереса и подгряват публиката за нещо голямо. После обявяват, че ще има черен печат все едно черния им печат е присъда. Това е личен казус, който съдията трябваше да разбере едва ако поиска виза за САЩ, ако въобще някога има нужда от такава. За мен това е директна намеса в политиката на България и е срамно, много срамно, че нашите политици са такива ***.
233
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като именно през 1861г.-1865 г. сменят българския език и Кирилицата с новоизмисления "румънски" и така асимилират българското население.Нацима продължава и днес - разделиха Чехословакия,върнаха измислената "украинска" нация,взеха прибалтийските републики от Русия,подменят историята на народите ни с фалшификации,лъжи,манипулации и цяла армия от *** са хвърлили в нета да ни убеждава,че ние не сме славяни,повръща ми се от тяхната подлост и коварство!
232
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По същия начин австрийците се отнасят с българите на север от Дунав, през 1780 г. австрийците съставят граматика и нов език - румънски и им коства почти 100 години труд,за да създадат тази новоизмислена нация "румънци" през 1965 г.,като именно през 1861г.-1865 г. сменят българския еик и Крилицата с новоизмисления "румънски" и така асимилират българското население.Нацима продължава и днес - разделиха Чехословакия,върнаха измислената "украинска" нация,взеха прибалтийските републики от Русия,подме
231
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашизма върви с пълна пара в България и в Европа,той не започва с Хитлер,а Хитлер е само продължение на зверствата на австрийците извършени над руснаци,включително и концлагери,където са вкарвали всички руснаци,които не са искали да се записват с новоизмислената нация "украинци" през 1914г. до 1917г.там са ги измъчвали и избивали жестоко.По същия начин авсрийците се отнасят с българите на север от Дунав,през 1780 г. авсртрийците съставят граматика и нов език - румънски и им коства почти 100 год
230
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пияница мистикЗверства в България са вършили турците,немците,но руснаците никога не са ни направили нищо лошо и няма за какво да ги мразим,те са ни освободили два пъти от гнет и насилие!
229
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са Хитлеристки репресии,Хитлер по същия начин е смачквал другите партии и своите опоненти,нацизма се върна в България!На какво основание го уволнявате?Че е разрешил неще,което не е забранено ли?Ако поискам на инат мога да отида в Русия и да стоя там цял месец,какво ще ми направите?Ще ме уволните от работа ли?Не се страхувам от това.
228
24
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До ББАбе, глупak, след 500 години турско присъствие си имаш още името на смрадливия ти потурясал дядо, религията и традициите ти са запазени и непокътнати...след 500 ГОДИНИ! забележи! а след 45 години съветско робство ти промиха мозъка и ти внушиха, че си съветски гражданин и след като са те окупирали "братушките" и изнасилили баба ти са ти приятели са те освободили от нещо, което никога не го е имало
227
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До интересно 183=И като сме в ЕС и НАТО , трябва да се откажем от суверенитета си ли ?=A суверинета ни, на руските ни слуги ли се крепи?
226
4
 
18
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Тоя министър да вземе да прочете на сайта на Държавният Департамент какво мислят американците за съдебната система на България преди са говори глупостите за авторитета и.Освен това преди да си подлага *** по бългастки обичай, поне да беше прегледал напочените доказателства, че и да ги беше коментирал.България няма авторитет поради дупедавската психика на населението и.
225
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българия,една позорна държава
224
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 236Всички тия хибридни театри се разиграват само и единствено в ущърб на държавата България, за да се вреди на имиджа и...........След 75 години БКП имидж таратанци!
223
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самият факт ,че Малинов се върна от Маскве,говори колко прав е бил съдия Миталов-----Не, не говори за това. Съдията няма как да знае дали шпионинът ще се върне или не. Той няма право да гадае и да се доверява. Миталов му е дал възможност да организира цялото това смрадливо мероприятие, за да има коз пред Обвинението. Всички тия хибридни театри се разиграват само и единствено в ущърб на държавата България, за да се вреди на имиджа и.