След "черния печат" от САЩ – уволняват съдия Миталов?

Правосъдният министър иска от ВСС да го освободи от поста
312
След "черния печат" от САЩ – уволняват съдия Миталов?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов предложи на ВСС да бъде освободен от длъжност съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд.

Още по темата

През седмицата държавният секретар на САЩ Майк Помпейо оповести, че Миталов вече няма да има право да влиза в страната, защото името му е замесено в корупция.

"Държавният секретар на САЩ има достоверна информация, че българският съдия Андон Миталов е участвал пряко и непряко в сериозна корупция, която подкопава върховенството на закона и демократичните институции в България“, посочи и днес в съобщение Държавният департамент на САЩ.

Според Данаил Кирилов с действията си Миталов е накърнил престижа на съдебната власт, което е основание за освобождаването  му от поста.

"Неблагоприятния резултат за авторитета на съдебната власт и за българската държава е налице, като се засяга доверието и независимостта на съдебната ни система, както и международната оценка за възможността да се прилага принципът  на върховенството на закона в нашата държава“, посочва в мотивите си до ВСС правосъдният министър.

Според него вредата от този случай е само за българко-американските отношения , но и за тези с останалите страни от ЕС и останалите партньори на България, работещи за утвърждаването на принципа на върховенството на закона.

Кирилов посочва още, че Миталов е нарушил законови разпоредби, когато е разрешил на на разследвания за шпионаж в полза на Русия лидер на движение "Русофили" Николай Малинов да напусне България и да замине за Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ББ 233..за да мога да се моля на моя Бог-Възелин и Марля:))))))))Попей ми ти, попей.......................:)))))))))))
221
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 232А,съдя Миталов спокойно може да осъди България в Страсбург ,да видим тогава янките какво ще кажат.......Ще съди България заради американски коментар и забрана!?:)))))))))))))))))))) Абе и ти си "натовски" генерал с Крюшо-Фуражка! :))))))))))))Червените българи наистина сте забавни! :)))))))))))))))))))
220
16
 
11
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Руските"фашисти",и всякакви обиди изпратиха децата си да воюват за свободата на Народа ни от 500 годишно турско робство...умираха за да има България...за да мога да се моля на моя Бог...да нося името на дядо ми...за да мога да се родя,живея и умра на земята на дедите ми...вашите приятели хвърляха бомби над мирна София и убиваха жени и деца...носители на дИмокрацията...аргументи и факти...платени ми чуждопоклонници...интересите на Народа ми са важни не платените ви лъжи
219
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самият факт ,че Малинов се върна от Маскве,говори колко прав е бил съдия Миталов,а прокуратурата,като има ,,неопровержими доказателства" ,да беше завела дело срещу русофила!Да,ама ,не защото прокурорите нямат никакви доказателства и сега са като в небрано лозе!А,съдя Миталов спокойно може да осъди България в Страсбург ,да видим тогава янките какво ще кажат.
218
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Познат Почерк 212По чия инициатива НАТОвският генерал Цанко Стойков беше " употребен " за да бъде "изработен " Президентът на България ген. Румен Радев............Цанко 'Натовки' Генерал, :))))))))))))Истинските натовски генерали са се сринали от смях след като са го мернали с тази "забележителна" фуражка! :)))))))))))))))))) Питали: Къде е натилъл по-голям памперс, под капата или между чатала! :))))))))))
217
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ББ 227май някой се обидиха от ...***...малко ви плащат...долари ама малко,факти и аргументи ви липсват,Народа ни е надживял империй...вие платени роби на затънала и преяждаща несправедлива дИмокрация донесла войни и убийства в целият свят за да могат да ви плащат и преяждат с откраднатото ...забравяте Бог и ценностите на които ни учи...бъдете здрави,ще се видим на барикадите когато се върнете от робство в чужбините..Бог да Пази България......Така е, Шехерезада например пребори Спина! :)))))
216
12
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
САЩ съвсем деликатно намекват на нашенските *** във властта, че стават смешни с такива съдии и такива решения. Обвинен в шпионаж в полза на Фашиска Просия, ти да го пуснеш да отиде да получава орден от руския цар... Това е някакво тотално мало умие. Единствено се обяснява или с подкуп или евентуално ако и Миталов е от сектата полубългари с майки-рускини.
215
10
 
4
 
! Отговори
ББ преди 4 години
май някой се обидиха от ...***...малко ви плащат...долари ама малко,факти и аргументи ви липсват,Народа ни е надживял империй...вие платени роби на затънала и преяждаща несправедлива дИмокрация донесла войни и убийства в целият свят за да могат да ви плащат и преяждат с откраднатото ...забравяте Бог и ценностите на които ни учи...бъдете здрави,ще се видим на барикадите когато се върнете от робство в чужбините..Бог да Пази България
214
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левски и Ботев отдавна са се преродили в истинска държава! А след поредната такса "почерпка" са си изтрили задниците с "българските си" паспорти! :)))))))))))))))
213
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ББ 220колкото и невероятно да звучи на платените *** и чуждопоклонници ние сме Народ...колкото и смазани да изглеждаме ние сме наследници на Левски и Ботев...и вярваме в Чистата и Свята Република...в която Българина ще е брат за Българина...за да го има Народа ни и саможертвата на предците ни да не е била напразна...аз няма да предам Левски и Ботев...Бог да Пази България................НЯМА ВТОРИ КАТО НАС ПО ГРЪМКИ СЛОВА И РЕЧИ, АМА НАЯВЕ - КЕРЕЧИ!
212
2
 
4
 
! Отговори
u2 преди 4 години
До ББ Докторът нали ти каза да си пиеш редовно хапчетата бе човек..Ама нищо-утре в Карлуково ще те оправят...
211
6
 
4
 
! Отговори
ББ преди 4 години
...аз пък да попитам...толкова ли е *** като платените ***,че се е...върнал...тоя шпионин и враг на света и дИмокрацията
210
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 207Ако бяха сезирали българската прокуратура за престъпление в България щеше да е намеса в вътрешните работи на суверенна държава! Те просто казват че според тях е корумпиран и 'топки виза' за пребиваване в САЩ на него и членове от неговото семейство! След някой друг ден ще провъзгласят още доста забрани за още някои "другарчета"! Това не е намеса а само "туристическа информация"!
209
7
 
6
 
! Отговори
ББ преди 4 години
колкото и невероятно да звучи на платените *** и чуждопоклонници ние сме Народ...колкото и смазани да изглеждаме ние сме наследници на Левски и Ботев...и вярваме в Чистата и Свята Република...в която Българина ще е брат за Българина...за да го има Народа ни и саможертвата на предците ни да не е била напразна...аз няма да предам Левски и Ботев...Бог да Пази България
208
11
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Как Миталов се е подиграл публично с българската държава ?------Като е дал възможност на обвинен в шпионаж и държавна измяна да избяга от българското правосъдие и да се укрие, именно в държавата, за която е работил. Като е бил наясно, че конкретнста държава (Фашистка Просия) е санкционирана от съюзните на България държави и се ввява най-вероятният противник във военен и всякакъв друг аспект. САЩ просто връщат нещата в полето на здравия разум.
207
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До амиии 207Ако Миталов е извършил нарушение на закона , като е пуснал Малинов до Русия , защо САЩ не са предали данните към прокуратурата . И тя щеше да се произнесе , има ли простъпка или не . Защо САЩ се явяват като прокурор и съдия едновременно ?САЩ не може да го предаде на българската прокуратура защото той не е извършил престъпление в/срещу САЩ! Те са независими откъм съд/присъда но имат пълното право според техните стандарти да не допускат някой, в който имат сведения че е корумпиран!!
206
2
 
2
 
! Отговори
Събирай амбалажа преди 4 години
по-скоро ни е показана на аХнално изнендан след изпердашване през шалварите,Ползват горкото момче за изтривалка. Бърни, стегни се и не се страхувай да извадиш някоя папка. А а ко не збирал хартийките - ще ти намотата аложицата на тва дето то м/у шолдеро и черепо като докато ревеш за помощ ще ти наливат бира в оралния орган.Збирай всеки ден хартийки те са твоята сигорност. Погледни Цецо-видния банкински комисар го изритаха от всякаде, но е жив защото като учено момче е збирал хартийки
205
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Защо САЩ се явяват като прокурор и съдия едновременно ?Кой им дава право ?------Ами не се явяват. Явяват се като добър приятел, който ти казва: Брато, дюкянът ти е разкопчан. Тук вече имате избор да кажете или: Да, мерси! Или да кажете: Къф си ти, та ше ми държиш сметка, бе! Ако искам и гащите ше си сваля!! Какви доказателства за корупция, като е очевадно, че този *** е действал против държавния интерес? И защо досега не му видяхме лицето и едно обяднение не даде по случая?
204
3
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
До u2верно ли бе?а заводите дето режете на скраб и богатеете от тях,а природните ни богатства които продавате за да богатете,а болниците и училищата в които лекувахме децата си и ги учехме да пишат на кирилица и да обичат България и Народа ни,подарък от господарите ти от Америка ли ни с,а земята която сега тровите с отпадъци и хранеща народа ни,а саможертвата на Левски и Ботев и те ли са ни подарък от господарите ти подхвърлящи ти сребърници за да може децата им да живеят..чуждопоклоннико
203
10
 
5
 
! Отговори
u2 преди 4 години
До Баба ПенаЩе ти отговоряСлед 9 Септ. 1944 г.държава имаме само на хартия.Радев е президент само на ужким-какво да прави му казват от Кремъл.Съдът ако беше независим нямаше да пусне един руски шпионин да пътува до Масква...Хайде сега обувай ватените *** и си лягай...