Един от задържаните полицаи се борел с джебчийството, бил шеф

Има намаляване на обирите по статистика, отчете главсекът на МВР
14 фев 2020 09:30,
101
Един от задържаните полицаи се борел с джебчийството, бил шеф
Снимка: БГНЕС

Двамата полицаи, които бяха задържани за кражба на печеливш тото фиш от възрастна жена, са работели в сектора срещу джебчийските кражби.

Единият дори бил началник на звеното преди да бъде повишен, стана ясно от думите на главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Случката се разиграва по следния начин. Жената подава жалба, че е жертва на джебчийска кражба. Освен документи й е откраднат и печеливш фиш от тотото. Тя подава заявление в районното, че е станала обект на кражба и колегите започват да работят. След това се случва и тази неприятна история. За подробности около деянието можем само да гадаем. Има следствено дело и аз не мога да коментирам действията по разследването. Вариантите не са много, но трябва да сме сигурни, за да мога да потвърдя. От събраните доказателства безспорно е доказано, че нашият служител се е опитал да вземе печалбата", коментира Ивайло Иванов пред "Нова тв".

Още по темата

Той обясни, че сигналът е дошъл от директора на СДВР. В столичната дирекция са видели нередности по преписката и така случая е препратен към Вътрешна сигурност към МВР и прокуратурата.

"Красимир Любомиров работи в системата на МВР от 2001 година и има достатъчно опит. Стар служител е и съм работил с него. Факт е, че е заместник-началник и има качества. За да повишим доверието обаче, трябва да вземе мерки и да се изчистим от такива случаи.", каза още главният секретар.

"Чисто статистически имаме чувствително намаление на случаите на обири. За 2018 г. имаме около 2000 обира, за 2019 година - с 200 – 300 по-малко. Обикновено януари-февруари или септември- октомври имаме завишения на този вид престъпления, не мога да кажа каква е причината. До 31 януари имаме 2 въоръжени грабежа. Задържан за сега имаме само за обира на банката от софийския булевард "Борис III", заяви Иванов.

Той обясни, че задържаният е криминално проявен, но няма регистрирани предишни грабежи. Той отрече да има връзка между двата обира тази седмица.

"Колкото и да са подготвени служителите, каквито и да са охранители, като влезе въоръжен човек, психиката на всеки е различна и реагира по различен начин. Първото, което предложих аз, е на територията на страната, в по-големите градове да има по-засилено полицейско присъствие", разкри Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
4
 
! Отговори
ГОШ преди 4 години
Гл.прокурор заяви, че битовите кражби намаляват.Престъпниците се обидиха и показаха на И.Г. кой държи ситуацията. С 6-7 бързи обири накараха полицията да обикаля България. Ромите все още не са се включили в играта на стражари и апаши. Б.Б. вчера провокира президента с думите "к-ъ-ка.не" и "а.к-а-не" и утре ще има отговор. Предстои съд за думата "к.е.л-е.ш". Така че седмицата се очаква да е интересна..
80
1
 
6
 
! Отговори
педагог МВР преди 4 години
До Чин ГелЗа да се пребориш с джебчийството трябва сам дабре да го умееш и правиш!
79
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА съжаление ние сме единствени в света където пенсионирани полицаи и военни получават заплата и пенсия едновременно от 2016г.до ден днешен и незнам до кога,а има токова кадърни момчета без работа и БОРИСОВ го знае това наистина НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!
78
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знаех че има отдел за джебчийство в МВР,то затова ли така добре прогресират крадците,интиресно.. несъбър сл.бряг в автобусите лятото има по 5-6 ромки крадат чужденците здраво,а има полиция жандармерия много,нищо!!!по интересно че кондукторите и шофьорите са комбина с тях,даже и без билети пътуват..
77
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма подбор ,защото няма кадри.Стига да си с чисто минало кьорав сакат ставаш полицай.А и за тези пари ,не знам колко взимат но не са много,си заработват и допълнително.Деца,жена ,всеки иска.Не ги обвинявам.Парите не стигат защото зплатите са ниски.
76
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялото МВР ври от подобни мръшляци и бок лукчии
75
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умен като полицай, не се ли е сетил, че системата на тотото е електронна и се знаят точно колко и какви награди са изтеглили. С тото може да *** само Пеевски, никой друг.
74
0
 
20
 
! Отговори
ДА преди 4 години
...шеф на звеното за джебджийство....Ми с какъвто се събереш,такъв ставаш-българска поговорка!
73
0
 
8
 
! Отговори
KOKO преди 4 години
HA-HA-HA.....
72
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е да има намалениие на обирите, защото просто обраните хора не подават сигнали т.к. знаят, че няма смисъл и никой няма да си мръдне пръстта да ги разкриее. За народа извода в този случай от бързото откриване на откраднатия портфейл с фиша е че полицайте си знаят обирджиите.
71
1
 
22
 
! Отговори
СРАМ МЕ Е преди 4 години
полицията да не се занимава с крадци, насилници и банкови обирджии. Вместо това да прави засади на БЕДНИТЕ хората с:- инвалидни колички- скутери- велосепедисти- пешеходци21 век и хората не могат да дишат и полицията ВСЕ ОЩЕ прави акции и глобява хората с колички и колелета. Да тези хора нямат пари за градски транспорт и щом не могат да плащат по 1.6 лв за три спирки трябва да бъдат осъдени на смърт?Докато държавата толерира полицаи, които глобяват "бедните". НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМПрочети още на: https://dnes.bg/index/2020/02/13/nov-vyoryjen-grabej-v-sofiia-napadnaha-magazin
70
1
 
22
 
! Отговори
456 преди 4 години
Според мен доста по-добре ще е, ако има не засилено, а отслабено полицейско присъствие. То само с присъствие работа не се върши. И шефа им Методиев присъства като министър председател, но за държавата няма никаква полза от това.
69
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма борба е паднала докато вземат на бабата парите. Има хора , които влизат в МВР само да крадат.
68
0
 
40
 
! Отговори
123 преди 4 години
Какви намалели обири? Хората вече не се оплакват,защото знаят ,че няма смисъл и никой няма да им обърне внимание.На един пенсионер ,ако му вземат 30лв го обричат на глад поне 10 дена,ама за полицията това е маловажна сума.Въпрос на гледна точка е тая статистика.
67
0
 
27
 
! Отговори
до 55 преди 4 години
"В статията за сина на скулптура де обрал банката, всички реват що казвате кой е , що намесвате роднините и т.н. В тази статия всички реват , що не казвате кой е , що няма снимки , и т.н."Редене защо няма равнопоставеност между гражданите и полицаите. Престъпника винаги си е престъпник и е много по-вреден, ако му плащаме за да се бори с престъпността
66
1
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Просто и искал да види как се чувстват тези,срещу които се е борил.
65
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието заблуждава!Истината е че полицаите не са се борели срещу джебчийството ,а са се възползвали от него!
64
1
 
27
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Почти обяд е,а Гешев не се е появявал да ни каже,какво МИСЛЕЛ да прави с престъпността.Защото до момента не е направил нищо!!!
63
0
 
27
 
! Отговори
Икономист преди 4 години
Каква истерия в служителите на МВР-тата и ДАНС. Техни служители и шефове крадат с разрешението на Бойко Методиев. Той така ги е инструктирал, за да бият протестиращите срещу поредното му неуспешно управление на държавата като министър председател. .
62
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
напролет ще ги видим пак да протестират за по високи заплати...