Арестуваха шофьор на камион, дал 1000 лева подкуп на полицаи

Искат задържането му под стража
5 авг 2024 16:37, Стела Стоянова
11
Арестуваха шофьор на камион, дал 1000 лева подкуп на полицаи
Снимка БГНЕС, архив

Шофьор на камион бе арестуван в София за даване на 1000 лв. подкуп на трима полицаи посред бял ден в София. Това става ясно от официално съобщение на прокуратурата.

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Б. Я., обвинен в извършването на подкуп, пишат от държавното обвинение.

 Б. Я. е привлечен като обвиняем за това, че на 01.08.2024 г. около 10:50 ч. в гр. София на бул. „Ботевградско шосе“ е дал 1000 лева на трима полицейски служители от Пето РПУ в столицата, за да преустановят полицейската проверка на товарен автомобил.

С постановление на СГП обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, а на 04.08.2024 г. прокуратурата внесе в съда искане за задържане на обвиняемия под стража. Наблюдаващият прокурор изтъкна пред съда, че са налице всички предвидени в закона предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение - налице е обосновано предположение относно авторството на деянието, престъплението, за което Б. Я. е привлечен към наказателна отговорност, е наказуемо с лишаване от свобода и е тежко умишлено; налице е и реална опасност от извършване на престъпление. В подкрепа на това твърдение прокурорът изтъкна доказателствата, че престъплението, за което е повдигнато предварително обвинение, е извършено с цел да се прикрие друго престъпление – такова против интелектуалната собственост, както и че в тази връзка ще бъде проведено разследване, пише "Сега".   

Съдът намери, че макар и в ранен етап, в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това качество. Съдът прие, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление. Поради това определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение и задържа за постоянно шофьорът на камиона.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.  Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Разяснете ни за Бога преди 1 месец
Как шофьорът е успял да извърши престъпление против интелектуалната собственост (каква ли ще да е била тази интелектуална собственост?!) и затова да се е опитал да подкупи полицаите? Какво е имало в този камион?!
8
0
 
3
 
! Отговори
Чел съм ПУзо преди 1 месец
Той казва ,че пари се дават със пистолет -- то иначе всеки може да ти вземе парите и да не ти свърши работа , или пък да не ти ги вземе ...
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е станал жертва на подлостта им най-вероятно. Дал е тройка, ушевите са сгънали два бонбона и с хилядарката са го накиснали. Така хем има за кредита, хем изглеждат честни и почтени пред простолюдието.
6
1
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Много голяма инфлация при катеричоците.И на 1000 лв. се мръщят.Така няма да влезем в Еврозоната.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1000 лева подкуп ли е, това си е цяла заплата
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2, е те заптиетата от къде да знаят?
3
0
 
8
 
! Отговори
Хиляда преди 1 месец
1000 лева на три. Това е престъпление против интелектуалната собственост.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тоя се е гаврил с полицайте 1000 не се дели на три
1
0
 
16
 
! Отговори
Данчо полицая преди 1 месец
Не го е срам, 1000 лева вече нищо не са!