Гейм, сет, мач... Джокович загуби делото и ще бъде депортиран

Федералният съд отхвърли обжалването му да остане в страната
Обновена: 16 яну 2022 09:32 | 16 яну 2022 09:15, Александър Попов
425
Гейм, сет, мач... Джокович загуби делото и ще бъде депортиран
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович загуби делото в опит да избегне депортация от Австралия, като Федералният съд взе единодушно решение да отхвърли обжалването му да остане в страната и да защитава титлата си от Аустрелиън Оупън.

"Разпорежденията на съда са молбата да бъде отхвърлена", заяви главният съдия Джеймс Олсоп.

Джокович трябва да плати разходите по делото.

Неговите адвокати заявиха, че искат половин час, в който да решат дали ще предприемат други стъпки или ще се съгласят с решението.

Още по темата
Лидерът в световната ранглиста възрази срещу едноличното решение на министър Хоук и доводите, че застрашава здравето и живота на австралийските граждани. Трима съдии изслушаха доводите на двете страни в продължение на 5 часа, а след това се оттеглиха, за да вземат решение.

Основните мотиви на министъра Алекс Хоук за решението да отмени документите на сърбина за пребиваване на територията на страната са, че той подклажда настроения против ваксините срещу коронавирус. Тази тема беше дълго дискутирана пред съда, като защитата на Джокович твърдеше, че от министерството се осланят на старо интервю на тенисиста пред Би Би Си и той никога не е влияел на феновете по време на участието си в предишни турнири.

Ноле няма да играе на Откритото първенство на Австралия и да изпълни мечтатата си за рекордната 21-ва титла от Големия шлем. С по 20 титли са той, Рафаел Надал и Роджър Федерер. Федерер също пропуска първенството, което отваря възможност рекордьор да стане Надал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Очевидно Австралия е държава в която законите се спазват и затова хората живеят по-добре от тук"-----Ооо, да, изключително добре си живеят хората в Австралия. Не могат да се приберат по домовете си с години, защото им е забранено да влизат в собствената си държава. Всички са месеци наред в тотален локдаун, не могат да излизат от къщите си, да се разходят,да общуват с други човешки същества. Нормални, здрави хора трябва за щяло и нещяло да преминават през ковид (концентрацонни) лагери. Екстра са
183
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вуйчо ВаньоТова беше демонстрация, че правилата в Австралия важат за всички и там не е Южна Европа, където някои са по-специални. Откъде-накъде другите тенисисти ще се ваксинират, за да участват там, а бай Ноле няма?
182
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стария сръбски номер: ИДВАМЕ КАТО АСЛАНИ, ТРЪГВАМЕ ПО*РАНИ.
181
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало заблудените уфце твърдящи , че законите били за всички. Османската империя беше по могъща от Византия , контролираше територия три пъти Византия , армията и беше по силна от на Византия. Османската империя имаше закони и правила. Ако ние спазвахме стриктно правилата , ако Русия спазваше правилата , България нямаше да я има сега . Българите нямаше да ги има сега . Българките щяха да раждат турци. Айде сега ходете си таковайте кенгурата .
180
2
 
6
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Че земем пушката и няма да те гръмна, ами ще ти я навра някъде, оти съм пичч и знам че ще ти хареса бе ахмако.
179
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович се бори за свободата на всички ни. Какво злорадствате. Нали утре може и у нас да стане същото и да ни задължат да се набоцкаме с тези отровни препарати.
178
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кеф
177
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вуйчо Ваньо Взимай пушката, хващай гората и обирай мандри.
176
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бил нарушил закона?! И какво, тея хорица знаят ли кой е Джокович а? Това да не ви е някой *** човек а? Да си подават оставките всички съдии и да се махат!
175
8
 
18
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Това си беше ДЕМОНстрация на фарМАФИЯта, че който не играе на хорото го чака сопата... Само да ви напомнИм, че и Левски е развивал антидържавна в османската империя нали?!?А нашите нови и модерни медиии даже написаха,че превземането на Радецки е първия терористичен акт в Европа.Когато Ботев тръгва за свобода врачаните се крият в мазата и даже издават четата на заптиетата.Типични ваксъри-примерни люде на османската империя.Спазвали са правилата бре.Похвално!!!
174
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралийските гейове съсипаха турнира. Сега, който и да спечели титлата, винаги ще се говори, да, ама ако Джокович играеше щеше да спечели. Т.е. титлата няма да струва нищо. Това е съсипване на тениса като спорт.
173
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради голямата уста на бащата Серджан се радвам, че го изгониха.
172
4
 
12
 
! Отговори
бай Середжан преди 2 години
Джокович таман да освободи 30 милиона австралийци и не можа да освободи 30 милиона австралийци.
171
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази мантра, дето законите са закони и трябва да се спазват от всички, повтаряна първосигнално от плоскомозъчни папагали, ми идва малко вповече. Ами ако утре шепата управляващи, защото РЕАЛНО управляващите и взимащи решенията са толкова - една шепа, вземат, че приемат ЗАКОН за задължителната евтаназия на определена категория хора в обществен интерес? За масово отнемане на деца от родителите заради нещо-си? Всъщност, и двете ги е имало в историята. Ясно е как са завършили.
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БАНко Нито от първите 88% зависи, нито от вторите 12%. Така, че що се косиш?
169
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързо Копейкин и всички антиваксъри на протест.
168
7
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
До ТЯЛОТО : 88% ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ОТГОВОРИЛИ , ЧЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДЕПОРТИРАН !!! СПОРТЕН ЖУРНАЛИСТ ОТ БТВ КАЗА ,, АЗ СЪМ ОТ ДРУГИТЕ 12% !!!
167
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Налагане на задължителна ваксинация е фашизъм по австралийски модел. Ако другите тенисисти сега са мъже , ще напуснат първенството в знак на протест . Ако Гришо е пич също . Не го ли направят , не ми говорете повече за тенис . АО е закрита карта. Да го правят турнир за обратни, ваксинирани отзад.
166
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович здрав ли е? Здрав е. Имаше ли време за карантина? Да. Представлява ли опасност за другите? Не. Тогава защо му канцелираха визата? Ами защото няма ваксинация. Ваксинацията предпазва ли от заразяване? Не. Тогава? Амиии.. А миналата година как беше допуснат? Амиии...
165
15
 
18
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Очаквана развръзка. Печелят само адвокатите.Ефтинчьоз балкански номера минават сам на Балканите.Това вече го знае и Джоко.Исус ще се върне при тати.