След потопа: Ким Чен Ун наказа с разстрел десетки чиновници за безотговорност

По време на бедствието са загинали няколко хиляди души
5 сеп 2024 09:01, Петър Бойчев
143
След потопа: Ким Чен Ун наказа с разстрел десетки чиновници за безотговорност

В Северна Корея са били екзекутирани десетки чиновници, след като тежките наводнения в края на юли станаха причина за смъртта на хиляди хора в северния регион на страната, съобщи Chosun TV.

Около 20 до 30 регионални правителствени служители в засегнатия от наводненията район са били разстреляни миналия месец, съобщава медията, цитирайки неназован представител на южнокорейското правителство.
В резултат на опустошителни наводнения в най-тежко засегнатия район на провинция Джаган е възможно да са загинали до няколко хиляди души.

Ким Чен Ун заяви на извънредна партийна среща в края на юли, че ще накаже сурово онези, които "сериозно са пренебрегнали" своите отговорности и следователно са отговорни за жертвите. Пропагандният апарат на Северна Корея разпространи снимки на Ким, който наблюдава спасителните операции след бедствието, но не съобщи за смъртни случаи.

Проливните дъждове нанесоха щети на около 4100 домове, наводниха пътища и влакови релси и унищожиха около 3000 хектара земеделска земя в град Синуиджу, търговски център, свързан с Китай чрез мост, и близкия окръг Уиджу, съобщиха севернокорейските държавни медии. Около 5000 души са били спасени, съобщи официалната Корейска централна информационна агенция.

Според Chosun щетите от наводненията са били по-големи на север в провинция Чаганг, която граничи с Китай и е дом на горното и средното течение на река Ялу, известна като река Амнок в Корея. Някои от телата бяха открити по време на дейностите по разчистването на последствията, след като нивото на водата спадна, съобщиха южнокорейски медии, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от София
В кадър: Мигранти се биха с ножове в центъра на София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
6
 
! Отговори
Fena преди 1 седмица
Всъщност ключови ръководни производствени и отговорни позиции се заемат от послушни нekaдъpни кадри, основно на ГЕРБ. Бойко не иска някой да го засенчва, а летвата е много ниска и много шефове са боси технически, но послушни. Най-очеваден пример е бившият шеф на АЕЦ - оня заблуден енергетик от Габрово. Но всичко държавно, което носи пари или власт като структура или функции е завладяно и дано да не се налага някъде да се вземат професионални и компетентни решения. Няма капацитет за това.
81
8
 
2
 
! Отговори
емо преди 1 седмица
ето как се създава негативен образ на ким чен ун и северна корея - според статията се заканил да накаже сурово виновниците за наводненията и ги разстрелял, като липсват каквито и да са данни в тази посока. по същия начин се пише и за русия. тожва не може да бъде журналистика, а нейн ерзац.
80
1
 
8
 
! Отговори
Сбъркана логика преди 1 седмица
До Анонимен 79 "Ето така се прави." Как се прави? Главния виновник за това си намира бушони и ги отстелва?
79
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ето така се прави. Ако и тук след всяко бедствие се разтрелваха 20 държавни чиновници, нещата щяха да са съвсем други. Всеки щеше да си върши съвестно работата.
78
2
 
7
 
! Отговори
Самозаблуждаване преди 1 седмица
До Анонимен 73 "Викаш всеки ... завършил 7 клас при бай Тошо е специалист по свойствата на металите, а?" Такава реторика е често срещана от представителите на нискообразваните и необразованите среди, за да се чувстват също толкова стойностни (или дори повече) от това, което са изработили да им се приписва. Буквално съм виждал хора с основно образование да се сравняват с Нобелови лауреати, защото били "природно интелигентни".
77
2
 
6
 
! Отговори
Самозаблуждаване преди 1 седмица
До До Самозаблуждаване Един инженер не е задължително да познава "свойствата на металите" за да е добър инженер. Свойствата на металите си имат цифрови стойности, и един добър инженер може да сметне всичко, което му трябва от тях. И съм сигурен, че "наблюденията" ти пак са нещо извадено напълно от контекст, малко като "една жена каза". Генерализираното ти изказване е абсурдно. Казвам ти го, за да не правиш грешката да се изкарваш, че можеш колкото един инженер, ако си среднист. Не можеш.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Кръчматъ А ти лично за какво си персонално отговорен?
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Северна Корея всички са виновни за нещо, само Ким не е виновен за нищо. Такава им е системата.
74
4
 
3
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 седмица
Липсата на персонална отговорност и наказание води до бездействие, неефективни мерки, неадекватна и закъсняла реакция!!! У нас е пълна анархия!!! Колко от вас например знаят: Кой закри "Гражданска Защита", която реагираше при техногенни катастрофи и природни бедствия??? Я, назоваете името му "гений"???
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 71 Викаш всеки ром завършил 7 клас при бай Тошо е специалист по свойствата на металите, а?
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 66 Ти например за какво ще си индивидуално отговорен и ще бъдеш разстрелян евентуално?
71
7
 
1
 
! Отговори
До Самозаблуждаване преди 1 седмица
Не не е самозаблуда, а факт. Виждал съм хора, които не познават свойствата на металите, а са завършили висше инженерно образование. Едно време, свойства на металите са учеха по физика в 7-ми клас.
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отговорните за разсипването на България са ДС агенти, щом русофилите искат да ги убиват, да ги почват
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За следващата петилетка 115 - 120 (по техния календар) великите севернокорейски пилоти ще се качват до облаците с огромни вентилатори, с които да ги издухват към южна корея.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ей го и пенсията ППДЕБЕЕЦ стана с кокошките, нахлузи каскета и отиде с платнена торбичка до пазара за кисело мляко, после заседна пак тук да си пише комунистическите блянове пропили празното му съществуване на доизживяване.
67
2
 
3
 
! Отговори
Самозаблуждаване преди 1 седмица
До до 55-ти Служителите Пълни глу пости на хора със средно специално.
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е начина. Когато приложим този метод на индинидуална отговорност, веднага ще се почуства подобрение в държавното управление и администрация, а също така във нсички аспекти на живота.
65
5
 
7
 
! Отговори
до 55-ти Служителите преди 1 седмица
Средно специално от едно време бие всякакво висше инженерно след 2010-та, че дали не и от 2000-та насам.
64
3
 
0
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 седмица
То всичко хубаво, ама нито жертвите са достатъчно (тамам с 3 порядъка по-малко, отколкото би било добре), нито разстреляните (4-5 порядъка по-малко)... серевернокурвейска им работа, ким сферично-симетричний, неострий и тлъстий си е подал главогръдта от дупката си и в алкохолния си амок се е провикнал "мандръсаньееее", а мамуните с тефтерчетата около него са записали "отстреляйте ги" :))).
63
4
 
11
 
! Отговори
Сбъркана логика преди 1 седмица
Всичките тези "виновни", които са били разстреляни, са родени, израсли и възпитани в перфектия севернокорейски свят. Там не се позволява дори да носиш прическа, освен предварително одобрената от диктатора, но сега изведнъж тези хора "носят отговорност" за това, че системата е така организарана (разбирай слаба). Ако са загинали няколко хиляди души, това не е грешка на отделни хора, а тотална и систематична липса на организация и ресурси, отделно от некачествено строителство и спасяване.