Тръмп забрани на служителите си да слушат телефонните му разговори

Президентът не бил доволен, че подробности стигат до медиите
15 фев 2020 13:15, Петя Славова
31
Тръмп забрани на служителите си да слушат телефонните му разговори
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да забрани на служители на администрацията си да слушат телефонните му разговори с чуждестранни лидери.

"Мога изцяло да прекратя практиката", сподели Тръмп по време на интервю радио iHeart.

"Това е продължавало с години. Когато се обаждаш на лидерите на други страни, хората слушат", заяви Тръмп.

Телефонните разговори на Тръмп са подложени на мониторинг от страна на съветниците по националната сигурност в Белия дом, както и от високопоставени сътрудници на Държавния департамент и разузнавателните служби.

По думите на американския държавен глава разговорите му се слушат от до 25 души, пише Bloomberg. Според агенцията всичко това се прави, за да могат чиновниците да са в час с темите, които обсъжда президента и особено ако другите държави изкривяват информацията, която обнародват след разговорите.

Тръмп обаче е недоволен от факта, че подробности от разговорите стигат до медиите (така например стана с една от причините за опита за импийчмънт, който мина в Камарата на представителите и бе спрян от републиканското мнозинство в Сената, след като станаха ясни темите, които Тръмп бе обсъждал в разговор с украйнския си колега Володимир Зеленски).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато бай Дончо се обаждал на лидерите на други страни, хората си го подслушвали. Направо съм в шок от новината. Това в Пиндостан било демократична практика от години. Пък на нас обикновените български граждани, пиндостанските агенти преди 30 години ни разказваха колко било лошо, че татовото ДС ни четяло писмата от чужбина.
5
2
 
1
 
! Отговори
чичо преди 4 години
Стария оранжев тигър, мърка ли по телефона ?!
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкам Дониии
3
2
 
1
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 4 години
Ако зее като шашав, как няма да ги чуят?
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко неща се изписаха по платените уж либерални медии против този човек и пак като гледам коеф. на букмейкърите са силно в негова полза за нов мандат.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно *** извратените типове.Слушат нета,слушат тешефоните,монтирали са подслушвателни по рейсове,в тоалетните,сложили са подслушвателни в телефоните, новите уиндоуси и тн и тн. И кво? А ако знаете какви извратеняци ви подслушват дето уж били много чисти.Повечето от тях са с психични отклонения и приличат на yроди.