Зеленски към Тръмп: Ела лично да се запознаеш с мащабите на конфликта

24 минути са нужни на президента за да обясни, че не може да сложи край на войната
6 ное 2023 20:00, Нели Христова
135
Зеленски към Тръмп: Ела лично да се запознаеш с мащабите на конфликта
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова САЩ да предоставят повече средства, за да помогнат на силите му да се противопоставят на Русия, и покани бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да посети страната, за да се запознае лично с мащабите на конфликта.

Зеленски заяви, че американските войници в крайна сметка могат да бъдат въвлечени в по-голям европейски конфликт с Русия, ако Вашингтон не увеличи подкрепата си.

"Ако Русия убие всички нас, тя ще нападне страните от НАТО и вие ще изпратите синовете и дъщерите си [да се бият]", каза Зеленски според стенограмата на интервюто за предаването "Среща с пресата" на NBC, излъчено снощи.

Президентът на САЩ Джо Байдън, демократ, настоява Конгресът на САЩ да приеме законопроект за допълнителни разходи в размер на 106 млрд. долара, като по-голямата част от парите ще бъдат насочени за укрепване на отбраната на Украйна, а останалата част ще бъде разпределена между Израел, Индо-Тихоокеанския регион и охраната на границите.

Вместо това ръководената от републиканците Камара на представителите на САЩ представи свой собствен план за финансиране. Миналата седмица тя прие законопроект за предоставяне на 14,3 млрд. долара помощ за Израел, но не включи увеличение на помощта за Украйна.

Американският сенатор Чък Шумър, лидер на мнозинството в контролирания от демократите Сенат, заяви, че няма да подложи на гласуване законопроекта на Камарата на представителите, а Байдън се зарече да наложи вето.

В интервюто Зеленски покани бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който е републиканец, да посети Украйна и да види последиците от конфликта, започнат от руския президент Владимир Путин през февруари 2022 г.

Тръмп, който иска да бъде преизбран през 2024 г. и е водещ кандидат за президентската номинация на своята партия, остро критикува подкрепата на САЩ за Киев и заяви, че ако бъде преизбран, може да сложи край на войната "за 24 часа". "Ако той може да дойде тук, ще ми трябват ... 24 минути, за да обясня на президента Тръмп, че не може да сложи край на войната. Той не може да донесе мир заради Путин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Явно не само американците са пили от белината дето ги посъветваха.
111
3
 
4
 
! Отговори
Мит преди 6 месеца
Човече Зеленски опомни се спри войната спри да угодничиш на някаква мумия и защити народа си . Не разбра ли ,че си на грешната страна . Погледни какво оставяш след себе си ПЪЛНА РАЗРУХА ПЪЛЕН АПОКАЛИПСИС . Много добре знаеш че си използван от дявола за да посееш смърт и унищожение на държавата си .
110
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е,той Тръмп си е човек на Путин.Беше им го назначил за губернатор но американците не го харесаха. Може би защото ги бе посъветвал да пият белина...Объркал се е товарищ Доналд-водка е трябвало да каже.И затова Путин го отзова като губернатор.Сега сигурно пак го е харесал и ако американците не са злопаметни заради белината може и те да го харесат.
109
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ега ти наглостта ! Тръмп смята да извади сащ от нато, и после ще се занимава само с израел, ха-ха, хи-хи ! Ако си оправи съдебните процеси, за фалшивите данъчни декларации, в които е сложил дисклеймър -- заявление за отказ от отговорност -- ха-ха, хи-хи ! И тогава чак могат евентуално да го изберат пак. Къде да ходи по-напред -- в украйна или по съдебни дела като обвиняем ?
108
2
 
6
 
! Отговори
Чичолина преди 6 месеца
Тръмп го вълнуват мадсми.Няма нужда и от популярност,че да ходи до Украйна,за която са чували под 50 на сто от американците,а за него близо сто процента.
107
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Фитьо е и ? то и срешу нас имаха огнево превъзходство и превасхождаща бройка хора но русия я бихме първата световна като тъпан просто от руснак войник нестава а трхниката им е скапана
106
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
в окупираните от рф 4асти на Херсонска облас е забранено да се говори на Български и да путин е виновен подписа му е под заповета
105
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Украйна живеят и българи.В училищата е забранено на децата им да учат български.Пак ли Путин е виновен?
104
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Краварите пет пари не дават за Украйната.Ще воюват с Русия до последния украинец.Ако в Укрйна не живееха и братя руснаци,конфликтът отдавна да е приключил.В Украйна вече мобилизират 70-годишни старци,също и жени.Срам голям...Наистина ми е тъжно за жертвите и от двете страни.
103
3
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Тоя за 2 години изглежда одъртял с 15. Типично за наркоманите.
102
3
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Бай Дрън към Зеленски: Ела лично да се запознаеш с мащаба на конфликта ми в гащите.
101
2
 
10
 
! Отговори
Фитьо преди 6 месеца
Колкото и да им дават все ще е недостатъчно срещу Русия.Русия винаги е имала огнево превъзходство над всеки противник.И край Русе 15000 са имали два пъти повече оръдия от 60000 турци през 1811 и турците са се върнали в Шумен.А отстъпва ли Русия е капан за пълно изтребление,както и тогава са минали на румънския бряг,турците ги последвали, русите минали Дунава и превзели отново Русе и турците се оказали в обръч на румънския бряг без изход за спасение.
100
1
 
10
 
! Отговори
Тръмп: преди 6 месеца
С надрYсани зеленясали мири3ливи марионетки не разговарям!
99
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зелено наркоманче, бункерно, джудже!
98
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Президента Тръмп ако дойде в България може да види условията на живот на украинските бежанци в кавички и на останалите сирийци , авганистанци.
97
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зеленски и Тръмп нека дойдат тук да видят поведението на украинците.
96
0
 
3
 
! Отговори
Духът на Бонапарт преди 6 месеца
Фридрих Втори се смяташе за новатор във военното дело със своята "коса" атака,при която полковете се вкарваха един след друг на фланга за пробив,но русите си разполагаха шахматно каретата и с бързи маневри разполага прусаците във всяка битка. Са з пък в 11 сражения за Москва генералното сражение с удар в центъра така и не ги проби и изоставиха Москва само за да им доза от резервите и да ме подгонят Там ми свърши ми свърши господството над света Диви мечки,ужасни са.
95
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Наистина? какъв е Зеленски та да раздава заповеди на Пртезидент Трамп? И то ползвайки неучтивата форм, говорейки му на "Ти"
94
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всеки филм си има край. Приключва и тоя на Зеленски. Безславно унищожи държавата си. А трябваше само да спазва Минските споразумения.
93
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя съвсем скоро западните му партньори ще споделят тайничко координатите му с ФСБ. И ще яде Искандер отзад, както ТОП артилеристите им оня ден. Ще остане в историята като последния президент на бивша Украйна. И ФСБ ще си пишат актив, и неговите ще бъдат доволни, и партньорите му на запад ще им падне камък от шията. Всички ще спечелят, затова си мисля, че няма да го пожалят.