За да спре Тръмп: Защо Байдън се кандидатира за президент?

Не можем да му позволим да спечели, заяви той
6 дек 2023 07:13, Нели Христова
45
За да спре Тръмп: Защо Байдън се кандидатира за президент?
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че не е сигурен дали щеше да се кандидатира за втори мандат догодина, ако не се беше сблъскал с републиканеца Доналд Тръмп.

"Ако Тръмп не беше кандидат, не съм сигурен, че и аз щях да се кандидатирам", каза Байдън на събитие за набиране на средства за кампанията му през 2024 г. край Бостън. "Не можем да му позволим да спечели".

Забележките дойдоха към края на изказването му, когато Байдън говори за рисковете, които бившият президент Тръмп представлява за демокрацията, на фона на опасенията, че вторият мандат на Тръмп ще бъде много по-автократичен от първия.

Байдън говори и за подновените призиви на Тръмп да се отърве от Закона за достъпното здравеопазване и за това как Америка е "единствената нация, изградена върху идея".

В миналото Байдън е говорил за това, че именно забележките на Тръмп след смъртоносния митинг на белите супремачисти в Шарлотсвил, Вирджиния, през 2017 г., че има "прекрасни хора и от двете страни", са го вдъхновили да предизвика Тръмп през 2020 г.

"В този момент разбрах, че заплахата за тази нация не прилича на никоя друга, която съм виждал през живота си", каза Байдън във видеоклип от 2019 г., в който обяви кандидатурата си за президент.

Миналия месец високопоставени демократи алармираха, след като проучване на общественото мнение показа, че Байдън изостава от републиканския лидер Тръмп в пет от шестте основни щата точно една година преди президентските избори.

Байдън навърши 81 години по-рано този месец, докато Тръмп е на 77 години, а социологическите проучвания показват, че избирателите имат опасения, че и двамата са твърде стари, за да се кандидатират отново за Белия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Подходящ реквием за преди 5 месеца
демократите и старецът им,в стихотворение на Христо Смирненски: "Безумец е кой хвърля шепа пръст,с пръст слънцето да затъмни и кой надежда храни слепа,да спре стихията свирепа,на океанските вълни".... Сбогом старец,почивай в мир. Добре дошъл Тръмп,Америка те чака да я направиш отново велика.
40
0
 
2
 
! Отговори
Joe Bidet преди 5 месеца
Цялата престъпна демоН-Ратска партия спря Тръмп с измами, манипулации и престъпления. Тази отрепппка на снимката няма капацитета да спре мравка, камо ли Президента зад който стоят ЦЕЛИТЕ САЩ и реално ВСИЧКО нормални хора по целия свят (не управляващите демони!). Единствения им шанс да спрат Тръмп е ОТНОВО да откраднат изборите с измами.
39
0
 
4
 
! Отговори
Знаещ преди 5 месеца
Агонията на деди заедно с ДП беше предрешена и ясна дори на децата!Толкова са го надрусали че прилича на зомби,иначе щял да спира Тръмп!Съвремената фарма му позволява някак си да се движи но няма как да мисли или разсъждава.Той буди единствено съжаление със всяка вече макар и лимитирана публична проява.А как бяха блокирали Бостън заради посещението му просто не е истина!
38
0
 
5
 
! Отговори
Така преди 5 месеца
Фък Джоу Байдън.
37
0
 
6
 
! Отговори
bl преди 5 месеца
За да спре Тръмп: пред него трябва да мине катафалката на Байдън.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
psixo i medecinski pregled mina li kukuto
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 37 - Личният му доктор каза, че "Байдън е здрав и силен 80 госишен мъж", след като лятото се изплюща по очи на една сцена. Попринцип, това веднага би довело до хоспитализаия и тестове, които явни не са правени публично, защото падането при възрастните хора е една от основните причини за смъртта им, след инфаркт, инсулт и простудни заболявания. После го похвали, че изкарал 12 часа със самолет и влак, когато ходи в Украйна.
34
2
 
3
 
! Отговори
1914 преди 5 месеца
Имам достоверна информация от фитнес инструктора на Байдън, че бил някаква машина в леглото и ги е минал всичките в белия дом.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мисирко ходи му лижи изгнилата хурка на тоя рептил !
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Точно пък Байдън ще го спре.И тия са много зле,щом от 370 милиона население не могат да си излъчат един читав за президент.
31
0
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 5 месеца
По времето на Тръмп,нямаше никакви войни а сега две и постоянни конфликти и смърт.
30
0
 
12
 
! Отговори
Хора преди 5 месеца
Ако Байдън спечели втори мандат,край с човечеството.
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бай Дрън лекува деменцията с кока.Когато в Белия дом намериха пакет с бело тоя даже не отрече като го попитаха дали е негов.Значи негов си е бил.Някакъв дърт наркоман се разхожда и се хвали как имал копче,с което може да разруши целия свят...представяте ли си?!Не,че Тръмп е стока,но поне не е изкукал наркоман.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"след смъртоносния митинг на белите супремачисти" кой туй нешту?
27
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ефектът е точно обратен. Американците се отвратиха от "демократичните" политики на Байдън и ще гласуват за Тръмп, само за да се отърват от Байдън.
26
1
 
10
 
! Отговори
Русия преди 5 месеца
Путин му пожела психично здраве, нуй късну
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кандидатира се, защото е марионетка. Имаха Боби Кенеди, кокто водеше всички демократи, байдън включително и щеше да обере републиканскинвот от Тръмп, ама ... Робърт младши Кенеди, не пеоато не иска пари от Фазър и компания, ами им е обявил войба и я води срещу тях.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"ЕДИНСТВЕНАТА НАЦИЯ ОСНОВАНА ВЪРХУ ИДЕЯ" - така е. Да беше уточнил, че идеята е родена в болните мозъци на франкмасони, подчинени на Синедриона.
23
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами то с такъв избирателен процес и аз бих се кандидатирал. Печатат бюлетини, попълват ги с твое име и ги пускат по пощата. В щата Мичиган например имаше една партида от над 100хил бюлетини получена в 3 часа през нощта (след като е приключил изборния процес) - всички за Байдън. Това е статистически невъзможно в щат където гласовете бяха разпределени горе-долу 50-50. Тези са по-зле и от нас.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
и в америка си имат мадоровки - гласуване по пощата се казва хахахаа у нас ротацийката е разчетена до изборите в метрополията...