За да спре Тръмп: Защо Байдън се кандидатира за президент?

Не можем да му позволим да спечели, заяви той
6 дек 2023 07:13, Нели Христова
45
За да спре Тръмп: Защо Байдън се кандидатира за президент?
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че не е сигурен дали щеше да се кандидатира за втори мандат догодина, ако не се беше сблъскал с републиканеца Доналд Тръмп.

"Ако Тръмп не беше кандидат, не съм сигурен, че и аз щях да се кандидатирам", каза Байдън на събитие за набиране на средства за кампанията му през 2024 г. край Бостън. "Не можем да му позволим да спечели".

Забележките дойдоха към края на изказването му, когато Байдън говори за рисковете, които бившият президент Тръмп представлява за демокрацията, на фона на опасенията, че вторият мандат на Тръмп ще бъде много по-автократичен от първия.

Байдън говори и за подновените призиви на Тръмп да се отърве от Закона за достъпното здравеопазване и за това как Америка е "единствената нация, изградена върху идея".

В миналото Байдън е говорил за това, че именно забележките на Тръмп след смъртоносния митинг на белите супремачисти в Шарлотсвил, Вирджиния, през 2017 г., че има "прекрасни хора и от двете страни", са го вдъхновили да предизвика Тръмп през 2020 г.

"В този момент разбрах, че заплахата за тази нация не прилича на никоя друга, която съм виждал през живота си", каза Байдън във видеоклип от 2019 г., в който обяви кандидатурата си за президент.

Миналия месец високопоставени демократи алармираха, след като проучване на общественото мнение показа, че Байдън изостава от републиканския лидер Тръмп в пет от шестте основни щата точно една година преди президентските избори.

Байдън навърши 81 години по-рано този месец, докато Тръмп е на 77 години, а социологическите проучвания показват, че избирателите имат опасения, че и двамата са твърде стари, за да се кандидатират отново за Белия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
американците си задават въпроса кой реално им е президент щото не е този
20
5
 
15
 
! Отговори
А бе преди 8 месеца
Дементния не може да контролира себе си, камо ли да спре Тръмп. Обаче машината за изборни измами на Сорос може да го направи ако разликата е сравнително малка-около 5%.
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Никакъв шанс няма Байдън.
18
4
 
20
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
Байдън е по-смешен от плЮвнАлиев
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може така да са му наредили от българското посолство, хахаха. Краваря изперка хахахаха.
16
5
 
16
 
! Отговори
Факт преди 8 месеца
Светът се управлява от почти 100-годишни евреи, защо да не сложат за президент 80+ изперкал дядка? Именно сложат, защото няма как да бъде избран по нормалния начин. Предният път беше успешно, защо не и сега?
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И двамата приличат на старците от мъпетите. Над 80 т е нагло за се бориш за власт.
14
0
 
12
 
! Отговори
Американ преди 8 месеца
До Анонимен 14: На това простолюдието все пари са ви в акъла!Тоя се кандидатира от малоумие и месиански егонцентризъм, нищо друго.
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо Байдън се кандидатира за президент?" - за власт и за пари - не виждам друг мотив - който каквото и да ти говори, знай, че става дума за пари, мнооооого пари
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защото така са му казали..
11
2
 
21
 
! Отговори
Петров преди 8 месеца
Биден е кукла на конци натискат го да се яви на избори за да си печелят пари от кръв и разрушения.
10
4
 
18
 
! Отговори
Венелин преди 8 месеца
И да спечели, Тръм вече не може да спаси САЩ. Те влязоха в дългова спирала (благодарение на Байдън) и сега само по лихвите на дълга трябва да плащат близо 1 ТРИЛИОН долара годишно. Същевременно бюджета е с дефицит и дълга расте с бясна скорост. Лихвите стават все по-голям процент. Инфлацията от 18% до сега ще им изглежда приказка следващите години. Да преизбират Байдън за да ги довърши окончателно по-бързо.
9
2
 
22
 
! Отговори
смешно преди 8 месеца
Точно той едва ли ще може да спре Тръмп. Това може да стане само , ако фалшифицират изборите. Видя се, че човекът ментално и физически не е пригоден за президент. Ще бъде много излагащо, ако на хамериканците им трябва точно такава персона начело.
8
3
 
30
 
! Отговори
Тц.. преди 8 месеца
Има Тръмп, няма войни, разпалени от Амарика. Не е удобен, а?
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всъщност деменцията Байдън ще направи така, че като се кандидатира, зорлем ще докара Тръмп на власт. Някой друг по млад от неговата партия би имал по добри шансове
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не можем да му позволим да спечели. Ако трябва ПАК ще манипулираме изборите както през 2020г преди Пландемията.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
за пореден път се убеждавам че твърде младите и твърде старите хора не стават за ръководители!
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
БайДжо се е нагърбил с непосилни задачи. Не можел да позволи на бай Дончо да спечели. Не можел да позволи на Президента Путин да спечели.
3
1
 
19
 
! Отговори
да преди 8 месеца
тръмп е мъжага, и света ще бъде друг с него!
2
3
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 8 месеца
Преизбирането на Тръмп и Путин нищо не може да спре то е по силно от съдбата