Тръмп плати $175 млн. гаранция по делото за измама

Преди това депозира гаранция от $91,6 млн. по делото за клевета
2 апр 2024 10:19, Елка Василева
31
Тръмп плати $175 млн. гаранция по делото за измама

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп внесе гаранция от 175 милиона долара, което му дава право да обжалва присъдата по делото за гражданска измама в Ню Йорк, заведено от главния прокурор на щата Летиша Джеймс.

Още по темата
Внесената гаранция от 175 милиона спира всички потенциални действия на главния прокурор на Ню Йорк за събиране на присъдената по делото сума, предаде кореспондентът на БНР.

През януари съдия Артър Енгорон глоби Тръмп и другите обвиняеми по делото, сред които неговите синове, с 464 милиона долара с мотива, че те са направили фалшиво завишение на стойността на активите на бившия президент, за да получат по-добри лихвени проценти по банкови заеми.

Тръмп получи 30 дни, за да внесе пълната сума по гаранцията, за да може да обжалва решението пред по-горна инстанция. Адвокатите му обаче казаха, че няма компания, която да осигури гаранция за толкова пари, което накара Летиша Джеймс да започне подготовка за изземане на активите на Тръмп, сред които банкови сметки и недвижими имоти в щата Ню Йорк.

В последния момент обаче сумата беше намалена повече от два пъти от Апелативния съд, а бившият президент и настоящ кандидат за Белия дом получи още 10 дни отсрочка, за да я плати.

Миналия месец Тръмп депозира  гаранция от 91,6 милиона долара по делото за клевета на Е. Джийн Карол, за да може да обжалва и тази присъда.

Доналд Тръмп често е коментирал, че присъждането на такива суми от съдии, близки до Демократическата партия, се прави умишлено, за да бъде лишен от средства да води предизборна кампания за нов президентски мандат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейките пак се превъзбудиха. Все едно ще гледат гладиаторски битки. Подхвърли им късче месо за залъгалка им гледай сеира. Кълват на всичко като токачки. Който и да спечели, Раша файда няма. Плюс това и хакерите няма как да помогнат на ТрЪмплинчето, щото на рашките им е спрян достъпа до западни медии, нета им стана бавен, пък и Песков заплаши собственика на Телеграм да внимавал в картинката и т.н. Нещата се навързаха и завързаха.
29
2
 
2
 
! Отговори
червеният чугун преди 1 месец
иска да стане оранжев.Е не става дядки, Тръмпака мам'ата си трака...
28
0
 
1
 
! Отговори
cunimi ku... преди 1 месец
До Анонимен9=Неговата мрежа е на огромна загуба още от създаването.
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И проблема е че тази соросташка престъпност се разрастна и паразитира където им падне, не само в сащ. Не можеш да правиш пънк концерт в църква. Обаче се оказа какво? Кадърът на отворено общество Йонко Грозев в конфликт на интереси участващ е НПО "център за либерални стратегии" бе сложен от Панов за съдия в Страсбург. И точно на него се "падна" да защитава разни "пусита". Когато дори по неписаните закони трябва най малко да си направи отвод. Ето това е октопод.
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да си грамотен не означава да вървиш срещу държавността. В САЩ бяха създадени при бунтовете на черните CHOP и CHAZ . Понеже точно либерастивта се оказа че е неграмотна и си мисли че всичко им е позволено. Запалиха полицейски участък разграбиха магазина разни зони щели да правят. Само че дойде гвардията. И сега зони няма. Цялата соросна сбирщина е такава - престъпна. По дефиниция най малката форма на държавност е минархизъм - да имаш армия и полиция. Когато отричаш даже това си терорист.
25
1
 
2
 
! Отговори
ясно ще напиша преди 1 месец
неграмотни сте
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много се усетиха, че ще стане презудент, така че после ще има виденов ден.
23
1
 
0
 
! Отговори
15 преди 1 месец
В по-просташки стил на изразяване - "Аз пИчеля, а виИ губИТИ"
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
20 - Вижсма, *** умаме соц. гнус тук. Дядо ми е ходил да ви чиати в името на царя. Накрая, когато сте узорпирали властта, дори не сте посмяли да го съдуте, ами сте му хвърлили пръчка динамит в къщата. Нонтози оът, власт няма да получите и процесът ше бъде изпъшнен. Гнус комунистиии муухахха
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 18 - Подава се от СЧЕТОВОДИТЕЛ, не адвокат.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 18 - Тук сме капиталисти и ако зависи от нас, Согия ще е Ню Йорк, ама през 20-те години на миналия век, но с правишата на труд от 19-ти век и социални помощи няма да има и коойто не работи, няма да яде. Но що спурша да говориш, това е добре дошло, зшаото бямал и какво да кажеш, което да бе е лъжа. Благодарим ти, *** се вразуми и спря да водиш губеща битка.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е го тролясният с опорките. Онова се опитва да излъже че Тръмп бил неграмотен. А всъщност богаташите си наемат хора за всичко и не се занимават с глупости.
18
3
 
5
 
! Отговори
ясно ще напиша преди 1 месец
Само, че в щатите ако си неграмотен, годишната данъчна декларация си я подаваш с адвокат и дотук ще спра.Всички дори квичкащите русляци, знаят какво се случи на Ал Капоне.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Te за вчера либералният тролясен блъскаше опорки как нямал пари да я плати, затворнически дрехи му шиеше и не знам си какво. Истината е че либерастията играе ва банк и ги тресе страха. Самият Тръмп даже не вкара Хилари в затвора, а трябваше. Ако има политическа воля цялата соросташка сбирщина трябва да бъде подпукана и то във всички страни, първо в затвора, а после съдена, защото либерастията си купува и назначава и съдии и прокурори. Ето от това ги е страх соростаците.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някакво уродливоБайдънЛГБТсъщество се прави на интересен в коментарите по простата и логична причина, че офлайн е просто един незабележим Джендерастин с дефицит на внимание! Такива са ЛГБТ-ЕвроАтлантическите/***- крякат навсякъде за да получат внимание, което не заслужават и по нормален начин няма да получат! Хората на старчока се опитват по всякактв псевдозаконен начин да спрат Тръмп дори с помоща на купенаЧернокожаСъдия активистка на БЛМ!
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
10 Колапс в аргументацията ти, водещ до понижаване на комуникавиното ниво, не изобразява в добра светлина, избранта ти позиция по казуса. Ненужните нападки по адрес се провалят в невалидрането на твърденията ми.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 12 - При липса на аргументи, типичният отговор е или нападка или нападка, прикрита под аргумента, че аргументът е прекалено сложен за аудитприятa. Пораженпеското ти поведение, няма да ти помогне тук. Делото срещу Тръмп е изцяло политическо мотивирано и е само второт безпопвено такова, при което обвиненията са нищожни и базирани на субектвини твърдения.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Джон Стюърт, амеролански комик с огромна аудитория и реноме, беле хванат, също да надценява апартамента си в Ню Йорк, при това 8 пъти над пазарната му цена, да си взима заема и си продъшжава с живота. Къде е неговото дело? Няма го. А да - все пак е подръжник на демократите и не пропуска да критилува Тръмп поне 3 пъти седмично. Двоен стандарт? Все пак е Америка.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен И да ти се обяснява няма да го вденеш.С *** не се спори:)
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 10 Ами обясни ми, защо падна и гаранцията на делото? Освен да пишеш за въобряжаеми връзки между Путин и Тръмп, както и безпопвени обвинения в ошетяване с данъци, ще кобясниш ли, кка това дело изобщо има за какво да се хване. Питсли Тръмп, копко струват бутиковите сгради с неговото име и приели цената без да спорят и му даши пари, а той си изплатил дълга. Кой е крив в тая транзакция и защо?