Байдън твърд, отхвърли призивите да се оттегли от изборите

"Аз съм твърдо решен да остана в тази надпревара, да я водя докрай и да победя Тръмп"
Обновена: 8 юли 2024 20:41 | 8 юли 2024 20:09, Красимир Ангелов
94
Байдън твърд, отхвърли призивите да се оттегли от изборите
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън отхвърли категорично призивите на демократите да се оттегли от президентската надпревара след слабото си представяне на дебата Доналд Тръмп, съобщи CNN.

"Искам да знаете, че въпреки всички спекулации в пресата и на други места, аз съм твърдо решен да остана в тази надпревара, да я водя докрай и да победя Доналд Тръмп", написа Байдън в писмо до демократите в Конгреса.

Писмото се появи на фона на нарастващите призиви към 81-годишния президент да прекрати кандидатурата си за преизбиране поради опасения относно способността му да осигури победа на демократите през ноември.

"Чух опасенията, които хората имат - техните добросъвестни страхове и притеснения относно това, което е заложено на карта в този избор. Не съм сляп за тях", каза държавният глава.

Още по темата
Той заяви, че се чувства "дълбоко задължен" към вярата и доверието, които избирателите на Демократическата партия са му гласували, за да се кандидатира тази година.

"Това беше тяхно решение, което трябваше да вземат. Не от пресата, не от социолозите, не от големите донори, не от която и да е избрана група лица, независимо колко добронамерени са те", каза Байдън.

"Избирателите - и само те - определят кандидата на Демократическата партия. Как можем да отстояваме демокрацията в нашата страна, ако я игнорираме в собствената си партия? Аз не мога да направя това. Няма да го направя", добави той.

Байдън заяви, че е благодарен за "твърдата, непоколебима" подкрепа от страна на толкова много избрани демократи в Конгреса и в цялата страна.

"Мога да отговоря на всичко това, като кажа ясно и недвусмислено: Нямаше да се кандидатирам отново, ако не вярвах, че съм най-добрият човек, който може да победи Доналд Тръмп през 2024 г.", заяви американският президент. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И кукловодите, доколкото ги има под формата на богаташи и или интелигенти, са нелепи ***.ци, иначе нямаше да са в този класически сюжет. Именно вечните по потенциал сюжети са класически, и с това са добре известни и е редно да внимаваш да не влизаш в тях.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще им е за урок и ще внимават да не слагат пак толкова стари. Всички се учим.
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Управляват целите партии с по няколко партийни фракции, не е толкова важно кой е президентът.
84
3
 
2
 
! Отговори
Кво правим? преди 2 месеца
Байдън не може да си върже обувките и направи Путин за посмешище. Ами ако дойде стабилен президент?
83
4
 
1
 
! Отговори
ПУТОНОФИЛИ ГЛЕДАЙТЕ преди 2 месеца
Путин губи срещу човек, който не може да си каже заглавието. Това нормално ли ви изглежда. Човека не е Цезар в крайна сметка. Не ви ли е малко срам, че Русия е чак толкова слаба?
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спонсорите не е задължително да решат и често подкрепят повече от един кандидат, после подкрепят който от финалните кандидате на партиите им харесва, за същинските избори. Индия е централният фаворит на запада и става основният източник на ръст.
81
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Байдън вече беше вицепрезидент и известен и е имал амбициите да се пробва, другите високопрофилни демократи бяха с по-ляв профил - небели, жени, социалисти, бизнес либерал пък беше прекалено дясно, затова демократите го сложиха него.
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кукловодите в САЩ си правят тотален майтап. Пият си пиенето и си монтират най-големия *** за президент. Аз няма да се изненадам ако е имало бас между кукловодите - нещо от рода на това: "Искаш ли да се хванем на бас, че ще монтирам най-неадекватния президент и пак ще смажа Путин?" (най-скандалното е, че се получава)
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ гради нормална социалнолиберална икономика а не забранява цели сектори като държавите в ЕС и затова се развива нормално, и университетите им са с по-сериозни партньорства с бизнеса с цел реално образование, и е етнически разнообразна и имигранстка страна.Личността на президента, ако политически е от мейнстрийма, е второстепенна, защото междувременно са се появили още научнотехнически разработки и нови мегакорпорации които предлагат съответните продукти, и спиралата нагоре върви.
78
2
 
0
 
! Отговори
СМЕХОРИЯ преди 2 месеца
Най-забавното е, че САЩ не прави ПОЧТИ НИЩО в Украйна и Путин пак не може да смогне да победи тази сломена нация. Колко слаба е Русия?
77
2
 
0
 
! Отговори
Смях в залата преди 2 месеца
Байдън не знае кое е ляво и кое дясно и прави руснаците на дармадан в Украйна. Даже гледах днес едно стори как Байдън се здрависва с един и забравя че се е здрависал и му подава ръка за втори път. И този човек, дето не знае къде се намира БУКВАЛНО прави Русия на мат и маскарад. КОЛКО СЛАБА Е РУСИЯ ВСЪЩНОСТ? ДАЙТЕ ДА СИ ОТГОВОРИМ НА ТОЗИ ВЪПРОС?
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само така Джо не се предавай ти си пич
75
4
 
1
 
! Отговори
ТОТАЛНА ГАВРА преди 2 месеца
Русия беше смазана от този неадекватник. Те за това искат по-неадекватния Тръмп. Да имат малко шанс в живота, че този слабоyмния ще ги затрие ако вземе втори мандат. Путин иска да има поне малко шанс. Ето днес например - голяма радост! Путин изстрелял 40 ракети, 30 от които свалени, но 10 от най-кривите уцелили детска болница и убили украински деца. За Путин това е велик успех. Повод за гордост. Една-две ракети са проникнали в Украйна. БРАВО ЧОВЕК, ФЕНОМЕНАЛЕН СИ!
74
3
 
1
 
! Отговори
Тотална Гавра сРусия преди 2 месеца
Аз даже съм изненадан, че човек с уменията на пеленаче е способен да ръководи най-силната нация на планетата. Не знам кой го монтира да е президент, но гaврата с Китай и Русия е тотална. Защото Русия се пъне вече със сетни сили и на умирачка да се докаже като хегемон, а един сенилен Байдън я мачка като гниga. Такова унижение и гавра, предполагам и Чингиз Хан не си е правил.
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тва е като Борисов - впил се е във властта като къpлеж в донор и не пуска за нищо на света.
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това как не може да се оттегли за да не разочарова народа е малко в стария демагогски стил, по въпроса вероятно някъде по пътя ще го махнат. Човешкият мозък започва да деградира биохимично и цитологично и да се десинаптизира около 65 г, след 70 г е нормално да не се заемат висши изпълнителни постове а само съветнически, консултантски и подобни, след 80г е нормално да си поне полупенсионер. И Тръмп е стар и е редно да си ходи.
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ и останалите англоамерикански държави освен това търсят и редки метали, редно е и ние да търсим и добиваме и редки метали, конкретно лантаниди.
70
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ разширяват добива на литий, и то петролногазовите компании със собствени капитали, редно е и в България да се проучва старателно за литий и да се добива литий.
69
4
 
1
 
! Отговори
СМЯХ В ЗАЛАТА преди 2 месеца
НАШИТЕ ПУТИН И ЛОЙКО СА СЪЩАТА БИРА - ЖИВИ УМРЕЛИ АМА КОКАЛА НЕ ПУСКАТ. ЛОЙКО ГО МРАЗИ ВЕчЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, НО НЕ ИСКА ДА СИ ХОДИ БЕЗ БОЙ. СТИСКА ЗДРАВО КОКАЛА. ЛАКОМИЯ ЗА ВЛАСТ. ВЕДНЪЖ КАТО ОПИТАШ НАРКОТИКА ВЛАСТ И ПОВЕЧЕ НЕ ИСКАШ ДА ГО ПУСКАШ. ТОВА Е СТРАШНА ЗАВИСИМОСТ. ПИТАЙТЕ ПУТИН.
68
1
 
1
 
! Отговори
Хахахахха преди 2 месеца
Тигъра явно иска да сгъне на поста. Нема лошо. Аз на негово място също не бих се отказал - веднъж се живее. Ако си президент, няма за какво да се отказваш. Без бой не се давай Байдъне. Стискай здраво кокала - млад си, бъдещето е пред тебе.