Байдън твърд, отхвърли призивите да се оттегли от изборите

"Аз съм твърдо решен да остана в тази надпревара, да я водя докрай и да победя Тръмп"
Обновена: 8 юли 2024 20:41 | 8 юли 2024 20:09, Красимир Ангелов
94
Байдън твърд, отхвърли призивите да се оттегли от изборите
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън отхвърли категорично призивите на демократите да се оттегли от президентската надпревара след слабото си представяне на дебата Доналд Тръмп, съобщи CNN.

"Искам да знаете, че въпреки всички спекулации в пресата и на други места, аз съм твърдо решен да остана в тази надпревара, да я водя докрай и да победя Доналд Тръмп", написа Байдън в писмо до демократите в Конгреса.

Писмото се появи на фона на нарастващите призиви към 81-годишния президент да прекрати кандидатурата си за преизбиране поради опасения относно способността му да осигури победа на демократите през ноември.

"Чух опасенията, които хората имат - техните добросъвестни страхове и притеснения относно това, което е заложено на карта в този избор. Не съм сляп за тях", каза държавният глава.

Още по темата
Той заяви, че се чувства "дълбоко задължен" към вярата и доверието, които избирателите на Демократическата партия са му гласували, за да се кандидатира тази година.

"Това беше тяхно решение, което трябваше да вземат. Не от пресата, не от социолозите, не от големите донори, не от която и да е избрана група лица, независимо колко добронамерени са те", каза Байдън.

"Избирателите - и само те - определят кандидата на Демократическата партия. Как можем да отстояваме демокрацията в нашата страна, ако я игнорираме в собствената си партия? Аз не мога да направя това. Няма да го направя", добави той.

Байдън заяви, че е благодарен за "твърдата, непоколебима" подкрепа от страна на толкова много избрани демократи в Конгреса и в цялата страна.

"Мога да отговоря на всичко това, като кажа ясно и недвусмислено: Нямаше да се кандидатирам отново, ако не вярвах, че съм най-добрият човек, който може да победи Доналд Тръмп през 2024 г.", заяви американският президент. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
0
 
! Отговори
Бухалов преди 2 месеца
Джо Фермента да избуши кремълския nopecрко, е по голема излагация от това не е имало, няма и няма да има.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
инат като Лойко, всичко искат Лойко да си гледа пенсията, но той не се отегля. Заболяването трябва да се кръсти Синдром на Лойко.
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Бай Дън само памперсът ми може да е твърд, но след една седмица на слънце.
64
0
 
5
 
! Отговори
Най-късия виц преди 2 месеца
Байдън - твърд.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А бре чудя се цял ден нещо.Щом една цветнокожа сатанистка може да го управлява с вуду дали могат и руснаците?Онзи ден Бай Дрън се изпусна и каза,че е чернокожа жена.
62
1
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 2 месеца
Само така наборе ,.... бъди твърд като моя х - - , не се плаши от рошави п - - - и !
61
0
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 2 месеца
добър пример с Уилсън - след Инсулта, на никой не е било позволено да го види - на легло, напълно парализиран, най-вероятно не е можел нищо да говори или пише, но се е излизало и се е казвало - "Президента - Нареди", "Президента - Каза" и така...
60
5
 
3
 
! Отговори
значи, преди 2 месеца
аргумента за невменяемост и деменция ОТПАДА! Защото самата Камала Харис разкри, че всяка седмица той, както всички досегашни президенти, е подложен на щателен профилактичен преглед. И до момента докторите не са установили никакви умствени, ментални проблеми в Джо. Байдън е наред с главата. Може би просто е малко преуморен. Нагърбва се с прекалено много работа и задължения, които може да прехвърли на сътрудниците и помощниците си.
59
0
 
7
 
! Отговори
Историк Фактолог преди 2 месеца
нищо ново под ЮдеюСемитското Слънце в САЩ - след Инсталирането на Удроу Уилсън през 1913 с ЮдеюСемитският Вот и Взимане 100% контрол над САЩ със Създаването на Централна Банка, наречено Федерален Резерв, с което ЮдеюСемитите и до ден днешен Контролират Целият Свят с Лихварството си, Уилсън разбрал, че е Предал Нацията си получава Мозъчен Удар Инсулт и от там на сетне "Управлява" на легло без дори никой да го е виждал! така, че Байдън факта, че още Ходи - дори до положението на Уилсън не е още!!
58
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 2 месеца
Има разбира се вариант Байдън да бъде преизбран-ако Сорос успее да направи още по-голяма изборна измама.Не се знае какъв точно е потенциалът на неговата организация и колко точно държи изборната администрация.Дето се вика,сега измамата трябва да е над 10% за да се притика Байдън.Това,че Демента е напълно негоден не е проблем за Сорос,има си хора,дето движат нещата около Чучелото.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Bъййй, uзтъpвaxa ro, шe naga roлeм ceup u gжyмбuш...
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той твърд, ама чувам жена му я търти един младеж на 68години.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
внуците са гладни явно
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По Конституцията на САЩ в различните щати има различни правила. В щата Уисконсин кандидата няма право да се оттегли, освен при смърт. Но дори и да се окаже невменяем и да го заменят с друг кандидат - в този щат името на Байдън няма да бъде заличено от бюлетините, а гласовете дадени за Байдън няма да се броят за новия кандидат. В щата Джорджия ако не се оттегли 60 дни преди изборите, името му също остава в бюлетините,а гласовете не се броят. В щата Невада срока за отказ е последния петък на юни..
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 42Реално гафовете му станаха прекалено много и вече няма кой да ги замазва.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То дори и да се откаже демократите няман много време да обявят нов кандидат които да придобие популярност.
51
0
 
10
 
! Отговори
ДЖО БАЙДЪН преди 2 месеца
ПОМНЯ ВСИЧКО ОТ ДЕТСТВОТО СИ! САМО ПОСЛЕДНИТЕ 10-СЕТ ИЛИ 20-СЕТ ГОДИНИ МИ СЕ ГУБЯТ! БОГ ДА ПАЗИ КРАЛИЦАТА! ВСИЧКО СИ ПОМНЯ ДОРИ И ИМЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА НИ В МОМЕНТА И ТО Е НИКСЪН
50
1
 
4
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 2 месеца
Йосифе кажи к'во да ги правиме тия бе!
49
2
 
2
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 2 месеца
А той Йосиф Сърчаджиев след тая сцена малко приятели има, ама един актьор изиграл брилянтна сцена казал голяма истина е за уважение! Други хора не са....той игра роля, те го направиха...Дада Аутентико...
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не им остава нищо друго, освен да го подложат на психиатричен тест и да го изкарат невменяем.