Камала с невиждан над 20 г. скок в рейтингите, води на Тръмп

Тръмп не мисли, че би се кандидатирал отново, ако изгуби президентските избори
23 сеп 2024 07:52, Александър Попов
188
Камала с невиждан над 20 г. скок в рейтингите, води на Тръмп
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият американски президент и настоящ кандидат за нов мандат Доналд Тръмп заяви, че не мисли, че би се кандидатирал отново през 2028 г., ако не успее да се върне в Белия дом на изборите тази година, съобщи Асошиейтед прес.

„Не, няма. Мисля, че това ще е всичко, това ще е всичко“, каза Тръмп, когато журналистката Шарил Аткинсън го попита дали би се кандидатирал отново.

Коментарът е забележителен, защото изглежда, че Тръмп отхвърля възможността да се кандидатира за четвърти път и защото той рядко признава възможността да изгуби законно изборите.

През 2028 г. Тръмп би бил на 82 години, с година по-възрастен, отколкото е в момента настоящият президент Джо Байдън. Байдън се оттегли от надпреварата след катастрофалното участие в дебат и след месеци на атаки от Тръмп и други републиканци, че е твърде стар и ненадежден за поста.

Проучвания на общественото мнение, проведени по поръчка на телевизиите Ен Би Си и Си Би Ес, публикувани в неделя, показват, че кандидатката на демократите, вицепрезидентът Камала Харис, взима преднина пред републиканеца Тръмп.

Анкетата на Ен Би Си дава на Харис преднина от 5 процентни пункта. От 1000 интервюирани избиратели 48 процента са заявили, че имат положително отношение към Харис при едва 32 процента през юли – най-високият скок, регистриран в рейтинга на политик в проучване на телевизията след този на Джордж Буш Младши след терористичните нападения на 11 септември 2001 г.

В анкетата на Си Би Ес Харис води с четири пункта – 52 процента срещу 48 процента за Тръмп при възможна грешка от плюс-минус два пункта./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от САЩ
Светът тръпне: Зеленски е в САЩ, какъв е военният му план за победа?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
1
 
! Отговори
СЕМЕЙСТВО СИМПСЪН преди 35 минути
ЧЕСТИТА ПОБЕДА Г-ЖО ПРЕЗИДЕНТ КАМАЛА ХАРИС
181
0
 
0
 
! Отговори
М преди 1 час
До Мен Вадиме я!
180
0
 
0
 
! Отговори
Филан преди 1 час
До 173 То не се знае и на теб колко ти остава. За там ред няма...
179
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
178 - Не мисля, че с еизложи, зашото имаше редица репортажи и свидели, твърдящи това. По-скоро му спретнаха капанче.
178
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Холивъд подкрепя Камила ... Хм.
177
10
 
3
 
! Отговори
M преди 1 час
Тръмп е из куфяло деде
176
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Скоро тази брикетна разюздана бабибичка,ще клекне като *** за два лева.Голям резил е за една велика държава като Америка,да я представлява пред света,една колибарка,която има належаща нужда от лекуване.
175
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Леле, черните пак се надигнаха.
174
2
 
13
 
! Отговори
Мен преди 2 часа
Абе откъде вадите тази информация не мога да разбера. Какъв е този интерес да лъжете? Какво печелите с това?
173
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Доскоро Байдън беше дементиралия кандидат, сега вече е Тръмп. Тия зомбита на 70+ що не си гледат пенсиите, че не им остава много, ами се навират между шамарите.
172
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Кво стана, кво стана, украинците от курска област взеха ли вече Москва, а, а, взеха ли я? ))))
171
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ако не знаете, другарката е скочила със 100 % и вече уверено води с 99 %. :-) Даже останалия 1 процент се колебае дали да не гласува за нея. Абе отде ги вадите тези анкети, щото повечето показват точно обратното на написаното в статията.
170
2
 
1
 
! Отговори
КРЕМЪЛскиДЪРТИ ЛЪЖИ преди 2 часа
ДА ИМ ПРИЗНАЕМ НА СОЦИАЛИСТИТЕ, ЧЕ ЛЪЖАТ С ГОЛЯМ ЕНТУСИАЗЪМ, И С ОЩЕ ПО ГОЛЯМ ЕНТУСИАЗЪМ СИ ВЯРВАТ НА ЛЪЖИТЕ ! Е, ГОСПОД РАЗДАВА УМ СПОРЕД ЗАСЛУТИТЕ !
169
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
А колко русофила се преместиха в рассия след любезната покана на путин?
168
1
 
8
 
! Отговори
Честни Медии Обичам преди 2 часа
Тръм с тези кучета и котки много се изложи... но не вярвам че Камала ще бие. Тя така и Хилъри водеше с 10% и накрая гризна дървото.
167
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
"Пускат партенки как тя печели въпреки всички медии в САЩ да казват всъщност обратното" - Не всички.
166
1
 
5
 
! Отговори
До Михаил 163 преди 2 часа
Вследствие на какво си сред топ умовете на България? Имаш диплома за вишУ след 10-15 години дремане в някой ВУЗ "у Софето" или навремето си станал студент по някой параграф за прием в университета с предимство и после си завършил благодарение на алинея "Ж", която е предвиждала облекчено взимане на изпитите за някои категории студенти. Социализмът ни остави доста такива "топ умове", все са на началнически постове и после ги предават по наследство на потомците си, затова сме на този хал.
165
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Така ще е, като хрантутят над 40 милиона на соц.помощи, голяма част от които са работоспособни, но подобно на едни наши сънародници дори и не помислят някога да започнат работа. Но деца правят и то по няколко, докато работещият и плащащ данъци американец си прави сметката колко деца може да изхрани и чак след това ги създава. Данъкоплатците сами си отгледаха гласоподаватели за Камала и бъдещи хрантутници за сметка на бюджета.
164
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До До 101 Те не рекламират българите да гласуват за Камала. Пускат партенки как тя печели въпреки всички медии в САЩ да казват всъщност обратното и социалките да са пълни с демократи ревящи "Събирайте се да не загубим", за да оправдаят как 10 дни след изборния ден тя магически ще спечели с излизането на резултатите от машини и гласуването по пощата. Представи си да има 100000 гласа пред Тръмп в някой щат, оня да ревне, че е от ала-бала с имигранти, и по света да кажат, че май е прав.
163
4
 
3
 
! Отговори
Михаил преди 2 часа
Саше, аз пък ти казвам, че Камала ще спечели. Сега да не се обиждаме на мозък. Доказано е, че съм сред топ умовете на България, за теб не знам ;)Мен ме дразни тъпотията, че Тук си набиваме чивии за чужд избор. Е, ако Америка иска жена за президент, това на нас кво ми пречи?Радев летя на Ф16.Аз на кво да летя, за да спрем самоизяждането????Смирение е думата.