Мелания Тръмп е "за" абортите

Мнението ѝ подкопава тезата на Тръмп
3 окт 2024 09:50, Инна Ангелова
26
Мелания Тръмп е "за" абортите
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Разкритието, че предстоящите мемоари на Мелания Тръмп включват категорична защита на правата на абортите, проблем, върху който съпругът й Доналд Тръмп многократно е обръщал внимание по време на президентската си кампания, не остави хората и от двете страни на проблема единодушни.

"Ограничаването на правото на жената да избере дали да прекрати нежелана бременност е същото като да й откажеш контрола върху собственото й тяло", пише в мемоарите си Мелания Тръмп. "Носих тази вяра със себе си през целия си възрастен живот", цитира The Guardian.

Мелания Тръмп също защити правото на аборт по-късно по време на бременността – процедура, която съпругът й многократно е демонизирал.

"За съжаление за жените в цяла Америка, съпругът на г-жа Тръмп категорично не е съгласен с нея и е причината повече от една на всеки три американски жени да живеят под забраната на Тръмп за аборти, която застрашава здравето, свободата и живота им", споделя Сарафина, говорител на една от предизборните кампании на Камала Харис.

Забележките на Мелания Тръмп също изненадаха активистите против абортите.

"Трудно е да се следва логиката да се пусне книгата на бившата първа дама точно преди изборите, подкопавайки посланието на президента Тръмп към гласоподавателите, подкрепящи живота", пише Кристан Хокинс в социалната мрежа Х.

Мелания Тръмп рядко е изразявала политическите си възгледи и до голяма степен е изчезнала през настоящата президентска кампания на Доналд Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: абортмемоариСАЩТръмп
Още от Русия
Русия има интерес да се разраства конфликта в Близкия изток
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
ПриДоказаноУвреждане преди 10 минути
на плода или при бременност вследствие на изнасилване от непознат или от такъв, какъвто жената категорично отхвърля - в такива случаи не бива да има забрана за аборт. При всички други случаи е много сложно да се реши дали е редно да абортира. Момичето/жената може да има хиляди лични причини и те да са уважителни, но има и един много важен проблем - все още никой не е доказал дали съществува душа и ако има такава, кога тя влиза в човешкото тяло? Има ли плодът душа, абортът е убийство на човек!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 минути
До АнонименНаправо си е против, когато говори пред евангелисти. За когато говори пред други. Малко ми напомня на наш Бойко, сутринта ще прокарва закон, вечерта ще го отменя....
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Долнопробно манипулирате пак, както винаги. Тръмп НЕ Е срещу абортите, а е за това всеки щат сам да решава този проблем! Не е едно и също това което казвате и това, което той иска. Предполагам, че ще изтриете това мнение, защото не ви изнася истината!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Истинска случка: - И въпреки всичко, виждам далеч повече хора, котио подкрепят Тръмп. Дори и такива, които бих категоризирал, като "леви", подкрепят Тръмп. Само разни новонаредени "неолиберали", които само преди 5 години, просто бяха невъзможни тук, ми казват, че са АБСОЛЮТНО против Тръмп и той бил "заплаха за демокрацията и Свободния свят"
18
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Аз преди нямах мнение за абротите, докато не ми казаха, че имал некви глупсоти от рода на бащинска издръжак и прочие ... ем нема проблем. Аз от тогава минах на чуждо име и фамилия. Живях 2 години с една, тя така и не се усети, че нямам прители нищо. Каот каза бременна съм и аз фиууууууу ... изчезнах ха ха ха :) ами такава е ....
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не, че нещо, но какво го интересува българина, какво мислела трофейнатажена, на някой президент или каднидат за такъв? Имам чувстовто, че до такава степен натискат с кампанията, че искат да обвахна т всички чужди публикации, само и само да кажат "ето, вижте - на вън също се притенсняват".
16
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 2 часа
То , ако питат Меланито , тя си е за някой млад и надарен , ама - съдба.....!
15
4
 
4
 
! Отговори
Муахаха преди 2 часа
и на Мене ми Прави Същото Впечатление - Всички дето Са за Абортите, Извършват Аборти, Искат Аборти - Вече са се Родили! Жалко е, че тях Някой - Не ги е Абортирал, щото Без Тях - Човечеството щеше да е поне 1000 нива, по-добре!!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
ако една жена не желае бременност, да взима съответните мерки да не забременява, всяка жена има правото да не забременява, но също така - всяко заченато дете има правото на живот. Да забременяват и абортират с безхаберие не е човешко право, защото нарушава човешките права.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Аз съм за самозадоволяването
12
4
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 2 часа
"Забелязал съм, че всеки който е "за" абортите, вече се е родил." - Роналд РейгънЕй, много ми хареса това. Жените имали право да разполагат с телата си (и аз съм жена), но кое им дава право да отнемат живота на неродените си деца? За мен това си е убийство, както и да го погледнеш. Ако абортите са разрешени, трябва да е в определени случаи, не на всяка о*в*ца като й скимне, да прави аборт. Дъщеря ми имаше съученички, още преди да навършат 18 години вече с по няколко аборта...
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тръмп е против, защото след 5 ноември ще ражда от Камала.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Този дето и е писал книгата май е демократ ;)
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
"Забелязал съм, че всеки който е "за" абортите, вече се е родил." - Роналд Рейгън
8
2
 
7
 
! Отговори
Фикси преди 3 часа
Да а да разрежеш детето си в утробата не е убийство, така ли..... Естествено,че и мъжа трябва да има думата защото всеки от двамата партньори може да лудне в даден момент....не се славим като най психически стабилния вид на тая планета....
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
особено с такъв неpeз до нея, как няма да е за абортите
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
мъже не би трябвало да се изказват по въпроса за абортите освен ако не защитават правото на жената да разполага и отговаря за тялото и бъдещето си, всичко друго е иzродия
5
4
 
1
 
! Отговори
Itso преди 3 часа
Естествено, стига му е раждала ко.пел.енца на Тръмп.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Той и Кирчо арестува Борисов и после се коалира с него. Това е политиката, особенно преди избори.
3
1
 
6
 
! Отговори
Дон Кикот преди 3 часа
Ако абортите бяха забранени Тръмп - рижата белина щеше да има много мулатчета за деца.