Странно предложение от Тръмп: Да има ден за насилие без наказание

Той обяви идеята си на митинг в Пенсилвания
1 окт 2024 19:30, Инна Ангелова
22
Странно предложение от Тръмп: Да има ден за насилие без наказание
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът за президент Доналд Тръмп беше обвинен, че се позовава на сюжетни линии, подобни на The Purge (“Чистката”), антиутопичен филм на ужасите, в който официално санкционираните убийства понякога са законни като възможно решение на престъпността в САЩ, след като каза, че тя може да бъде изкоренена в “един наистина изпълнен с насилие ден“.

В това, което се възприема като екстремна проява на демагогия дори по неговите стандарти, Тръмп привлече овации от публиката в Ери, Пенсилвания, с картина на излязла извън контрол престъпност, която според него може да бъде прекратена “незабавно“ с един “истински тежък, гаден ден“ или “един тежък час“, пише The Guardian.

"Виждате тези момчета да излизат с климатици и хладилници на гърба, най-лудото нещо", каза Тръмп. "И на полицията не е позволено да си върши работата. Казват им, че ако направиш нещо, ще загубиш пенсията си.

"Не им е позволено да го правят, защото либералната левица няма да им позволи да го направят. Либералната левица иска да ги унищожи и те искат да унищожат нашата страна", каза още кандидатът на републиканците.

В пасаж, който провокира буря в социалните медии, бившият президент и кандидат за втори мандат каза: "Ако сте имали един ден, като един наистина груб, гаден ден с аптеките като пример, където, когато те започнат да излизат с …"

След това той замълча в отклонение, за да обвини лъжливо Камала Харис, кандидатът на демократите, че е въвела практика в Калифорния, когато тя беше главен прокурор, която освобождава крадците от наказателно преследване на предмети на стойност под 950 долара.

Според Politico забележката изглежда е препратка към предложение 47, което понижава някои престъпления и е подписано в закон от бившия републикански губернатор на щата Арнолд Шварценегер четири години преди Харис да встъпи в длъжност.

Свързвайки този въпрос със своята тема, Тръмп продължи: "Видяхте деца да влизат с калкулатори. Те не искаха да надхвърлят $950. Те стоят с калкулатори и го събират. Знаеш ли, това са умни, умни хора. Не са толкова глупави, но трябва да бъдат научени".

Коментарите предизвикаха поток от сравнения с “Чистката“, филм от 2013 г., който описва изборите на нова радикална партия, наречена “Новите бащи-основатели на Америка“ след икономически колапс, която след това въвежда драстични политики за прекратяване на престъпността и безработицата.

Критиката беше повторена от Джон Лемир, водещ на MSNBC, който каза на зрителите: “Тръмп наистина предложи да има един час на насилие, което звучи като сюжета на филм, който е изключително опасен. Ние знаем как думите му са вдъхновявали насилие преди, включително, но не само 6 януари. Това е изключително опасен заключителен аргумент и визия за Америка”.

Във филма САЩ са изобразени като практически свободни от престъпност и безработица до 2022 г. след политика за легализиране на всички престъпления, включително убийства, и недостъпни спешни услуги за период от 12 часа всяка година.

Още преди сравненията кампанията на Тръмп отрече, че забележките му представляват политическо предложение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от Русия
Рябков за отношенията Русия-САЩ: Да се подготвим за дългосрочна конфронтация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 минути
Ихаа, баси кефа.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
Извънземното какво каза?
19
0
 
0
 
! Отговори
Вятъра от Алпите преди 40 минути
ДА живеят лудите......аман от тарикати(като юдеите)
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 40 минути
Аз не бих участвал в такъв ден. Затварям се в нас и не излизам никъде. Не ми пука за законите. Не прибягвам до насилие, защото не искам.
17
0
 
0
 
! Отговори
Хуz преди 42 минути
Нищо не разбирам, не съм гледал филмите. Значи ще мога да прескоча до улицата и да си поубия 100 души, а? И това ще гарантира че който оживял няма да убива? Що за върховна глупост!
16
0
 
0
 
! Отговори
Вятъра от Алпите преди 42 минути
До 11 Ти така си мислиш........Нека разрешат и ще видим колко ще останете.....най -малкото всеки ще се замисли как да се държи.....ако иска да живее ....буквално......
15
0
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 50 минути
По принцип си прав, но в случая на Тръмп не е от превода.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 50 минути
Кой го преведе това? Хахахаха много сте зле
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 57 минути
Както винаги преводът е под всякаква критика - формален, буквален и неразбираем. Думите на Тръмп са като брътвежите на оллиггофренн.
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тоя е като мъскчо който е измислил всичко
11
3
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 1 час
Не се съмнявай, че тарикатите ще те изпреварят или поне някои от тях. А този е луд за вързване.
10
0
 
10
 
! Отговори
Ужасът преди 1 час
Той говори само за тръмпанарите! Те са като на Вова невестулката сектантите. За всичките му идиотизми го възхваляват. Напомнят ми средновековните традиции, в които на някое изчадие с тежки недъзи са придавали характеристики на непорочен божи ***, и са вярвали на всичките му патологични наклонности и олигофренизми.
9
1
 
3
 
! Отговори
Коке преди 1 час
Тук, не мирише ли странооо?
8
1
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 час
ЧИСТКАТА ИМА 5 ЧАСТИ И НЕЗНАМ ДАЛИ СЪМ ГИ ГЛЕДАЛ ВСИЧКИТЕ! ЧИСТКАТА 2013,2014,2016,2018,2021 :D АКО ТРЪМП НЕ БЕШЕ СИМПАТИЗАНТ НА БОТОКС ТЪ ПУТИН ОПРЕДЕЛЕНО ЩЯХ ДА ГО ПОДКРЕПЯ СЛЕД ТОВА МУ ПРЕДЛОЖЕНИЕ :D
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
От 2016,САЩ ми паднаха в очите!
6
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 час
СУПЕРСКОООООООООООО ОДОБРЯВАМ ГО :D ПЪРВАТА ЧИСТКА :D ТОЯ НАИСТИНА Е ЗАПЛАХА ЗА САЩ :D
5
0
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 1 час
Ще стане обратното!
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Да се разрешат грабежите само на ***, те и без това грабят каквото им падне без да бъдат спирани. Има стотици видеа в мрежата от камерите на американски и английски магазини, където ограната гледа безучастно как *** грабят каквото им падне от супермаркети, аптеки, дрогарии, магазини за дрехи, бързо хранене и т.н.
3
3
 
7
 
! Отговори
у нас кога преди 1 час
да въведат и у нас такъв ден, да се поизчистим от ....меко казано селски тарикати.
2
0
 
6
 
! Отговори
Белин преди 1 час
Кое при него не е странно?