Мишел Обама към Камала: Вземете живота ни сериозно

Ако Тръмп стане президент, правата на жените са застрашени
Обновена: 27 окт 2024 10:02 | 27 окт 2024 10:01, Инна Ангелова
6
Мишел Обама към Камала: Вземете живота ни сериозно
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мишел Обама призова мъжете да подкрепят кандидатурата на Камала Харис да стане първата жена президент на Америка и предупреди, че животът на жените ще бъде изложен на риск, ако Доналд Тръмп се върне в Белия дом. Бившата първа дама присъства на митинг в Мичиган в събота вечер и отново даде подкрепата си за демократите.

Обама описа посегателството срещу правата на аборт като предвестник на опасни ограничения върху здравеопазването за жените. Някои мъже може да се изкушат да гласуват за Тръмп поради гнева си от бавния темп на напредък, каза Обама, но “вашият гняв не съществува във вакуум“, съобщава AP.

“Ако не направим тези избори правилно, вашата съпруга, вашата дъщеря, вашата майка, ние като жени ще станем съпътстваща щета на вашия гняв“, каза Обама.

Митингът в град Каламазу в Мичиган беше първото появяване на Обама в предизборната кампания, откакто тя говори на Националната конвенция на Демократическата партия през лятото, а нейните забележки бяха в подкрепа на Харис.

“По всички критерии тя показа, че е готова“, каза бившата първа дама. “Истинският въпрос е, като страна, готови ли сме за този момент?“, визирайки евентуален избор на Харис за президент.

Обама продължи: “Не вярвайте на лъжите, че не знаем коя е Камала или какво представлява тя. Това е някой, който ви разбира, всички вас.”

Въпреки че Обама беше неохотно активист през годините, тя не показа никакво колебание в събота, тъй като речта й се простираше от политически до лични. Обама каза, че се страхува за страната и се бори да разбере защо президентската надпревара остава близо.

Обама говори емоционално за борбата на жените да разбират и да се грижат за собствените си тела. И тя говори за опасностите от раждането, когато решението за части от секундата може да означава разликата между живота и смъртта за една майка и нейното бебе.

Харис излезе на сцената след Обама и обеща на тълпата, че ще има предвид техните интереси - за разлика от Тръмп, когото тя обвини, че се интересува само от себе си.

“В нашата страна има копнеж за президент, който вижда хората, не просто се гледа в огледалото през цялото време, а вижда хората, който те получава и който ще се бори за теб“, каза тя.

След митинга Харис отиде в Trak Houz Bar & Grill с губернатора на Мичиган Гретхен Уитмър, където изпиха местна бира.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от САЩ
75 души с тежка инфекция, яли от сандвичите на McDonald's
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Мишел е мъж. Има пакет.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тази като я видях на снимката и се сетих за оня виц където пияния Елцин влиза в едно купе, а в него седнал Барак Обама, който още бил стажант. И Елцин го вижда и възкликва: А, обезьяна! Обама се възмутил и казал: Я не обезьянa. Я человек! Елцин вече шашнат: Обезьянa и говорит?!
3
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 часа
тези индивиди преиграват не знаят мярката кога да се спрат и двамата кандидатине стават камала е с аморално поведение а за оранжевия се водят непрекъснатодела от 300 милиона това са избраниците позор
2
0
 
2
 
! Отговори
franko fere преди 2 часа
От партията на фашизма.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
И от какво са застрашени правата им или важното е да се каже нещо негативно.