Зеленски към лидерите на ЕС: Всички ние сме мишени на Русия

Някои от членовете на НАТО са хипнотизирани от руската агресия, заяви той
Обновена: 15 мар 2022 15:45 | 15 мар 2022 14:25, Нели Христова
327
Зеленски към лидерите на ЕС: Всички ние сме мишени на Русия
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски се обърна към лидерите на Обединените експедиционни сили на Обединеното кралство (JEF) чрез видео във вторник, предупреждавайки: "Всички ние сме мишени на Русия и следователно всичко ще върви срещу Европа, ако Украйна не устои, така че бих искал вас да помогнете на себе си, като ни помогнете."

На 20-ия ден от войната в Украйна Зеленски каза, че "правим всичко възможно, за да получим реактивните изтребители и системите за противоракетна отбрана", от които страната се нуждае.

"Искаме да имаме надеждни гаранции за нас и следователно за вас", каза той на срещата в Лондон, организирана от британския премиер Борис Джонсън. Присъстваха и лидерите на Дания, Финландия, Естония, Исландия, Латвия, Литва, Холандия, Швеция и Норвегия.

"Все още можем да спрем убийствата на хора и това е нещо, което можем да направим заедно – да спрем унищожаването на демокрацията и да го направим сега на нашата земя, иначе те ще дойдат и при вас", предупреди той.

В призива си за съдействие той добави, че руските пропагандисти "продължават да казват, че войната в Украйна е само началото... те се страхуват и други европейски страни ще дойдат, те казват това сега и споменават много от вас, които ме слушат в момента."

Зеленски изрази и разочарованието си от НАТО заради отказа им да въведат зона, забранена за полети.

Лидерът на Украйна заяви, че НАТО е "най-силният съюз в света" – но "някои от членовете на този алианс са хипнотизирани от руската агресия".

"Чухме много разговори за Третата световна война, че уж тя може да започне, ако НАТО затвори украинското небе за руски ракети и самолети и следователно хуманитарната зона, забранена за полети, все още не е създадена", каза той. "Това позволява на руската армия да бомбардира мирни градове и да взривява жилищни блокове, болници и училища. Четири многоетажни сгради в Киев в ранната сутрин бяха бомбардирани, десетки са загинали."

"Разбира се, Украйна не е член на НАТО, ние разбираме това. Слушахме от много години за отворените врати, но също така чухме, че не можем да влезем през тези врати", заяви Зеленски и каза, че други страни, граничещи с Русия, трябва да помислят за своите "независими отбранителни способности" извън НАТО.

"Количеството оръжия, което получаваме на седмица, обикновено се използва от нас в рамките на 20 часа", обяви президентът на Украйна. "В резултат на това заловената руска техника и стария комплект от съветската епоха бяха въведени в експлоатация", добави той.

Той приветства западните санкции, но каза, че те не са достатъчни за прекратяване на руската агресия и призова за пълно търговско ембарго.

Той разкритикува фирми, които продължават да правят бизнес с Русия

"Корабите на руския флот трябва да бъдат забранени от пристанища по целия свят и всички руски банки да бъдат изключени от системата за финансови съобщения Swift", каза още Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е пич, раздава го като световен диктатор.Така украинците са гласували за президент не на Украйна а на земното кълбо.Само не разбрах защо българите не сме участвали в гласуването на световния диктатор а само украинците.
223
0
 
2
 
! Отговори
ТЕЖКА ЗАДАЧА преди 2 години
Не му завиждам на този билионер, може и да няма шанс да си харчи сребърниците. Там е горещо.
222
0
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Една лъжа повтаряна стоитици пъти става лъжа..сега веремето на управление на хората през тяхното мислене ,тяхното поведение се определ от медиите ..това е нов етап в борбата за контрилиране на хората.Та затова и само него повтарят..да манипулират..и управлят хората ..Няма да се учудя ,ако след някой ден и изпратят и оръжие ,а след няколко седмици и да изпратят и войска натовска..май затова ни подготвят и както винаги САЩ не воюва на своя територия -сега отново ще е Европа,жалко ,но факт.
221
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
няма ли кои да спре дрогата на това момче то говори само прос-то-тии вредимного на украина и населението
220
0
 
12
 
! Отговори
лелка преди 2 години
Не мога да разбера, защо този Зеленски постоянно говори за това и други държави да се намесят в конфликта? Защо трябва хора от други националности, които няма нищо общо с Украйна и не я знаят на картата даже, да бъдат въвлечени в някаква война?
219
2
 
1
 
! Отговори
аз преди 2 години
най-после да кажеш нещо смислено, явно новата ти дрога е добра.
218
0
 
13
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
"Корабите на руския флот трябва да бъдат забранени от пристанища по целия свят и всички руски банки да бъдат изключени от системата за финансови съобщения Swift", каза още Зеленски.***, а Русия да СПРЕ ЛИ ГАЗТА ЗА ЕВРОПА?
217
0
 
18
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Крайно време е това ЗЕЛЕНО пичлеме да се гръмне, за да се избави Украина от унищожение !!!
216
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 264- И ПОРУЧИК "ЙОРДАНОВ" Е НЕВИНЕН НАЛИ?- ВИНОВНИ СА СЕДЕМТЕ ДЕЦА ИЗБИТИ ОТ НЕГО ,ТАКА ЛИ?ВИДИШ ЛИ ФАШИСТ "БЕ.СИ.л.КА"
215
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АМИ И ЕСЕС ОВЦЕТЕ ГО РАЗБРАХА ТОЯ ПАПУНЯК.
214
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
264--ФАШИСТА НЯМА ПРАВО ДА ЖИВЕЕ. ДОСТАТЪЧНО Е ОТНЕЛ ОТ НАРОДА.
213
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБЕ ДНЕС БГ. ИЗМИСЛЕТЕ ДРУГО ИМЕ ЗА ВХОДА НА ПУБЛИЧНИЯ ДОМ (БАР" ДАКА". КОЙТО СТЕ СЪЗДАЛИ!-И СИ ПОДМЕНЕТЕ "КУ* Р. ВИТЕ.
212
11
 
1
 
! Отговори
Сър Пич Чук преди 2 години
Не е вярно ! Освобождават ви ама насила .Както нас на освободиха 1944 . Избиха царската армия и всички офицери на цар Борис .
211
1
 
10
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
ми...зеления е очевадно с отклонения и още си мисли ,че е артистчето играешо във филм . Но още слушка и е полезен на американците за това е още жив
210
2
 
21
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
За сега ти, нацисткия президент на Украйна си мишената и скоро ще ти вземат главата , заедно с другите неонацисти!
209
10
 
2
 
! Отговори
Ивайло преди 2 години
Нека Господ пази украинският народ !
208
1
 
12
 
! Отговори
Химик преди 2 години
До Антикомунист - И Менделеевата таблица са създали , но ти няма как да знаеш , защото едва ли си ходил на училище ?! Няма нищо по-страшно на този свят , от един объркан , невеж, несигурен и много заблуден *** !
207
1
 
18
 
! Отговори
ЧИЧО преди 2 години
абе ще разберете че Путин е човек ама сте шепа овци и квото четете вярвате... Американците в момента се бият с русия това е целта разделяй и владей ама не се получи баш с путинчо защото когато имам пари богат и армия мога да претендирам. когато имаме 2 такиса 3 самолета от картон си мълча.
206
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навярно много са чували известната сентенция "Най-голямата сила на дявола е да убеди хората че не съществува". Така че тия биолаборатории под лупа трябва да се разровят, щото ако има истина в това, ето това е наистина зловещо. И тук не става за някакво генетично оръжие, за опасни модифицирани патогени, които могат да бъдат разпространени в опредена територия с преносими като птици, насекоми. С това чувство на безнаказаност на англосаксите съм склонен да повярвам.
205
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази операция / война , започна защото ти не си мериш приказките , заложи прекалено много , че някой ще дойде да те спасява , и като цяло пресоли манджата ! Провокацията ти беше НЕПОНОСИМА и Путин доста те и търпя , и виж какво направи ! Русия НЯМА да влезе в конфликт с НАТО , защото както те го знаят , така и той осъзнава че ядрен конфликт е НЕмислим пък и твоята Украина НЕ си струва риска за цялото човечество - Животът ще продължи и без Вас в НАТО ! Ти само лъжеш в последните си надеждици !