Зеленски към лидерите на ЕС: Всички ние сме мишени на Русия

Някои от членовете на НАТО са хипнотизирани от руската агресия, заяви той
Обновена: 15 мар 2022 15:45 | 15 мар 2022 14:25, Нели Христова
327
Зеленски към лидерите на ЕС: Всички ние сме мишени на Русия
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски се обърна към лидерите на Обединените експедиционни сили на Обединеното кралство (JEF) чрез видео във вторник, предупреждавайки: "Всички ние сме мишени на Русия и следователно всичко ще върви срещу Европа, ако Украйна не устои, така че бих искал вас да помогнете на себе си, като ни помогнете."

На 20-ия ден от войната в Украйна Зеленски каза, че "правим всичко възможно, за да получим реактивните изтребители и системите за противоракетна отбрана", от които страната се нуждае.

"Искаме да имаме надеждни гаранции за нас и следователно за вас", каза той на срещата в Лондон, организирана от британския премиер Борис Джонсън. Присъстваха и лидерите на Дания, Финландия, Естония, Исландия, Латвия, Литва, Холандия, Швеция и Норвегия.

"Все още можем да спрем убийствата на хора и това е нещо, което можем да направим заедно – да спрем унищожаването на демокрацията и да го направим сега на нашата земя, иначе те ще дойдат и при вас", предупреди той.

В призива си за съдействие той добави, че руските пропагандисти "продължават да казват, че войната в Украйна е само началото... те се страхуват и други европейски страни ще дойдат, те казват това сега и споменават много от вас, които ме слушат в момента."

Зеленски изрази и разочарованието си от НАТО заради отказа им да въведат зона, забранена за полети.

Лидерът на Украйна заяви, че НАТО е "най-силният съюз в света" – но "някои от членовете на този алианс са хипнотизирани от руската агресия".

"Чухме много разговори за Третата световна война, че уж тя може да започне, ако НАТО затвори украинското небе за руски ракети и самолети и следователно хуманитарната зона, забранена за полети, все още не е създадена", каза той. "Това позволява на руската армия да бомбардира мирни градове и да взривява жилищни блокове, болници и училища. Четири многоетажни сгради в Киев в ранната сутрин бяха бомбардирани, десетки са загинали."

"Разбира се, Украйна не е член на НАТО, ние разбираме това. Слушахме от много години за отворените врати, но също така чухме, че не можем да влезем през тези врати", заяви Зеленски и каза, че други страни, граничещи с Русия, трябва да помислят за своите "независими отбранителни способности" извън НАТО.

"Количеството оръжия, което получаваме на седмица, обикновено се използва от нас в рамките на 20 часа", обяви президентът на Украйна. "В резултат на това заловената руска техника и стария комплект от съветската епоха бяха въведени в експлоатация", добави той.

Той приветства западните санкции, но каза, че те не са достатъчни за прекратяване на руската агресия и призова за пълно търговско ембарго.

Той разкритикува фирми, които продължават да правят бизнес с Русия

"Корабите на руския флот трябва да бъдат забранени от пристанища по целия свят и всички руски банки да бъдат изключени от системата за финансови съобщения Swift", каза още Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
3
 
9
 
! Отговори
L. преди 2 години
Напълно съм съгласен със Зеленски. Доста раздразниха руската мечка и лошо им се пише.
143
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя няма ли да млъкне вече. Не разбра ли, че е просто една пионка в игра, която е много над неговото ниво
142
2
 
4
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Новата цел на Русия е, Всичко или нищо, затова нищо чудно да се изнервят и да зачешат с кинжали, по западните столици, докато танковете влизат на Изток! Ако тая армия и техника която влезе в Украйна, беше влезнала в Западна Държава, тя щеше да капитулира, но понеже укрите са от източният блок и знаят как да се бият.
141
1
 
10
 
! Отговори
руснаците казват преди 2 години
Няма да умрем от глад. Няма да зарежем обноските. Няма да се преместим от самолетите на магарета. На мястото от убитите отрасли отново с велик труд ще създадем производство, способно да пуска най-добритеавтомобили, модни палта, вкусни сирена и деликатеси. Няма да пуснем в икономиката тези които обраха народа на Русия, изведоха несметни милиарди и ги дадоха в ръцете на врага. Ще върнем в нашите училища руската история, руската литература, руската култура и ще прогоним тези, които съзнателно в течение на десетилетия превръщаха руските деца в безсмислена плътоядна тълпа.
140
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия освободи от данъци всички ИТ фирми и приготвя мощен пакет от грантове за ИТ бизнеса. Освен това служителите в ИТ фирми са освободени от военна служба. 80% от ИТ осигуряването в държавната администрация е руско, целта е Русия да премине на 100% руско програмно осигуряване.
139
1
 
8
 
! Отговори
Фашизъм преди 2 години
ЕС блокира руски сайтове, блокира дори сайта на Болшой Театър и информационните канали на Руската православна църква.
138
2
 
13
 
! Отговори
АМИ.. преди 2 години
Никъде не ги искат само хленчат..Нагли и пр.о.сти..СССР ги разглези .А те повярваха,че могат повече..Да,ама не.Фашисти. Полша ги държи на границата,в палатки.Англия не ги иска.САЩ,Германия,Гърция и др.не ги искат.Сами си направиха война. 8 години -Донбас.Продали го на сина на Бидона.И почнаха да убиват миньорите,населението..Изгубиха Крим-там татарите си канили да вкарат Турците,Америка пък своя база..Политика..
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Полша забраниха Чайковски и Шостакович в концертните зали, а в театрите Чехов вече е забранен.
136
1
 
11
 
! Отговори
Зельонскийййй преди 2 години
Това шоу даже вече не е интересно, сценария издиша. Айде събирайте палатката!
135
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата стратегичесла цел на Русия - цялостно 100% скъсвене с икономикаата запада.
134
4
 
2
 
! Отговори
програмист преди 2 години
Аз съм съгласен да ме сменят с някой украински ИТ специалист който ще рабити за по ниско заплащане. Ние Българските програмисти така ще накажем Путин който пуска бомби над украинските дечица. Очакват се да дойдат 10 милиона украинци в ЕС. а госпожа фон дер Лайен заяви, че "Гражданите на ЕС са готови да понесат тежестите от санкции срещу Русия, заставаме изцяло в подкрепа на Украйна". Ние българските програмисти сме готови в тези тежки времена да понесем тежестите и да се жертваме.
133
2
 
10
 
! Отговори
Мдааааа преди 2 години
Вече и не го чета тоя РЕВЛЬО... Ще го прочета само когато изкаже мотивите за вдигане на бялото знаме и капитулация... но вече много закъсня и съсипа държавата, загинаха много хора, много и прокуди...
132
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До разпада на Евросъюза не остава много време.
131
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква демокрация сънува зелената дрога? Демокрацията не беше ли уважение на законите и правилата, взаимно зачитане на интересите? Не беше ли - моята свобода свършва там, където започва свободата на другия? Не, това е неофашистки глобализъм, срамежливо прикрит с перата на празни думи! Какво общо има НАТО със Зеленски? Да не би Украйна да е член на НАТО, а светът да не е разбрал още това? Подстрекател и подпалвач на мира! МЮРЕ на чужди интереси. Жалко за украинците. И за света.
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 143 "Този още не е разбрал,че е оставен сам сред вълци." Брех, затова ли ревете под строй да се отказвал и да не искал неща? :))))
129
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Neflix правят филм за войната в който чернокож украинец се влюбва в транджендърен руски войник.
128
3
 
4
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Леле мале, лидерите на Исландия, Дания, Литва, Естония, Латвия, Финландия.. леле леле, тези супер-сили с общо население колкото Москва... Но е факт, след Украйна и Полша, този път Скандинавието не трябва да се остава на малки държавки с шепа население, още преди стотина години трвбваше да се превземат скандинавците и така, Англичаните нямаше да се репчат, тъй като щеше да ги дели 1 море разстояние с РФ.
127
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 144 Когато спреш да драскаш руска пропаганда тогава ще даваш акъли на други! Няма да е скоро, сигурен съм.
126
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже нацистите в Германия не са държали цивилно население немци за заложници и жив щит в градовете.
125
0
 
4
 
! Отговори
ЛИДЕРИТЕ преди 2 години
Абе не всички. Дори повечето от нас не са....