Зеленски към лидерите на ЕС: Всички ние сме мишени на Русия

Някои от членовете на НАТО са хипнотизирани от руската агресия, заяви той
Обновена: 15 мар 2022 15:45 | 15 мар 2022 14:25, Нели Христова
327
Зеленски към лидерите на ЕС: Всички ние сме мишени на Русия
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски се обърна към лидерите на Обединените експедиционни сили на Обединеното кралство (JEF) чрез видео във вторник, предупреждавайки: "Всички ние сме мишени на Русия и следователно всичко ще върви срещу Европа, ако Украйна не устои, така че бих искал вас да помогнете на себе си, като ни помогнете."

На 20-ия ден от войната в Украйна Зеленски каза, че "правим всичко възможно, за да получим реактивните изтребители и системите за противоракетна отбрана", от които страната се нуждае.

"Искаме да имаме надеждни гаранции за нас и следователно за вас", каза той на срещата в Лондон, организирана от британския премиер Борис Джонсън. Присъстваха и лидерите на Дания, Финландия, Естония, Исландия, Латвия, Литва, Холандия, Швеция и Норвегия.

"Все още можем да спрем убийствата на хора и това е нещо, което можем да направим заедно – да спрем унищожаването на демокрацията и да го направим сега на нашата земя, иначе те ще дойдат и при вас", предупреди той.

В призива си за съдействие той добави, че руските пропагандисти "продължават да казват, че войната в Украйна е само началото... те се страхуват и други европейски страни ще дойдат, те казват това сега и споменават много от вас, които ме слушат в момента."

Зеленски изрази и разочарованието си от НАТО заради отказа им да въведат зона, забранена за полети.

Лидерът на Украйна заяви, че НАТО е "най-силният съюз в света" – но "някои от членовете на този алианс са хипнотизирани от руската агресия".

"Чухме много разговори за Третата световна война, че уж тя може да започне, ако НАТО затвори украинското небе за руски ракети и самолети и следователно хуманитарната зона, забранена за полети, все още не е създадена", каза той. "Това позволява на руската армия да бомбардира мирни градове и да взривява жилищни блокове, болници и училища. Четири многоетажни сгради в Киев в ранната сутрин бяха бомбардирани, десетки са загинали."

"Разбира се, Украйна не е член на НАТО, ние разбираме това. Слушахме от много години за отворените врати, но също така чухме, че не можем да влезем през тези врати", заяви Зеленски и каза, че други страни, граничещи с Русия, трябва да помислят за своите "независими отбранителни способности" извън НАТО.

"Количеството оръжия, което получаваме на седмица, обикновено се използва от нас в рамките на 20 часа", обяви президентът на Украйна. "В резултат на това заловената руска техника и стария комплект от съветската епоха бяха въведени в експлоатация", добави той.

Той приветства западните санкции, но каза, че те не са достатъчни за прекратяване на руската агресия и призова за пълно търговско ембарго.

Той разкритикува фирми, които продължават да правят бизнес с Русия

"Корабите на руския флот трябва да бъдат забранени от пристанища по целия свят и всички руски банки да бъдат изключени от системата за финансови съобщения Swift", каза още Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
6
 
21
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Зеленко,вземи гледай ,,Мъжки времена''!И най-вече,проумей,какво каза един наш велик актьор-Григор Вачков/мир над праха му/Има още,какво да научиш!
183
25
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна вече спечели тази война и е въпрос на време, това да се обяви официално...
182
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз харесвам opкитe. При тях поне всичко е честно! Тъпите елфи са лицемери и джeндapи!
181
17
 
15
 
! Отговори
В БИИОЛАБОРАТОРИИТЕ преди 2 години
Са открити уникални вирусни носители които могат да заразяват само определено човешко ДНК, определен Геном ,определена раса .За тези които не са запознати човешкото ДНК е 99.5% еднакво навсякъде по света. Но останалите 0.5% определят цвета на кожата , географския регион който обитаваш ,дръпнати очи и прочее. !!! Сами си отговорете на въпроса за какви хора са направени тези вируси?!
180
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големите началници са решили да фалират Русия и после да я нарежат на парчета. Толкова много ресурси има там че просто няма как да я оставят да съществува повече.
179
4
 
21
 
! Отговори
Независим преди 2 години
На този много му порасна работата, почна и акъл да дава. Не е луд който яде баницата,а който му я дава. Писна ми да го слушам всеки ден, сякаш е света вода ненапита.
178
6
 
18
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
Само ти, Зленски...само ти продаде родината си на САЩ, а сега си щял да стоиш докато не умре и последния украинец!!!
177
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"... най-новите самолети СУ-35 ... явно живееш доста назад във времето." Старите, които ползват в тази война са Су-25. И от тях има свалени доста.
176
5
 
11
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Защо не носят маски? Героите носят массскиииииии. Жалък цирк дано всички отиват на съд.
175
9
 
15
 
! Отговори
Зеленски е п... а преди 2 години
Не спря да реве. Кой те уважава бе шапшал? Лидерите на едни държави докато ги съдеха и бесеха един път не се о плакаха, тоя не спря. Слагай пак рокличката поне да хваща декиш. Президент бил, лукова глава не си. Странична дъска за *** не става от теб. Кой та избра като си кух като празна градинска лейка?
174
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се дали същите които сега тук го играт евроатлантици, са същите които слагаха минуси в коментарите против Бойко преди 3 години
173
16
 
12
 
! Отговори
УКРОНАЦИСТИЯ преди 2 години
Ще се разпадне на 4 държави като най-западната ще се казва Бендеровия по името на Степан Бендера виден УркоНацист който е помагал на Хитлер при нахълтването му в СССР !!!
172
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Pyсия трябва да бъде унищожена икономически, а българските путинофили да бъдат изпратени и използвани в Украйна за възстановяване на всички жилища в
171
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
намерените данни в американските биолаборатории в украйна показват че са разработвали био оръжие срещу славянския етнос. Беларус, Босна и Херцеговина, България, Полша, Сев. Македония, Русия, Словакия, Словения, Сърбия, Черна гора, Украйна, Хърватия, Чехия - Това е славянския етнос ! Колко от тях са си дали г..а на собствените си убийци ?
170
2
 
18
 
! Отговори
УКРОНАЦИСТИЯ преди 2 години
Директора на газопреносната мрежа на Укронацистия се казва Хънтър Байдън който е единствения жив син на Джоузеф Байдън който е президен на Съединение Английски Дърважи. През Укро газопроводната мрежа преминава Северен поток 1 който захранва Европа с газ. Целта на "Biden and son LTD" е да контролират Руския газ към Европа .!!!
169
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 180 "Братья Цыцько - Игра без штанов | Вечерний Квартал на Концерте Юрмалето от 24.09.2016" --- Погледнах го тоя клип... Боже... Мислех си, че у нас се шири про.сто.тия, ама като гледам изявите на тоя комик, то наш Слави е направо интелектуалец в сравнение с него! Хора, сега разбирам колко добре сме всъщност в сравнение с други подчинени на Запада страни!
168
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те са ни окупирали без бой. Имат си верни *** - БСП, ДПС, ГЕРБ, ВМРО, Атака, Воля, Възраждане. Няма друга държава, която да е позволила Лукойл, Газпром и тнт да държат монопол на пазара ѝ. За 30 години нищо не се направи да не е така.
167
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Русия с новите си военни технологии е абсолютен военен хегемон" - Хаха. поне 10 от най-новите им самолети Су-35 вече са свалени от старата ПВО на Украйна. Най новия им боен кораб го потопиха от старата брегова охрана на Одеса. Затова вече не смеят да припарят до там с кораби. Постоянно падат руски дронове от най-ново поколение. Специалните им части нищо не можаха да постигнат, даже някой от тях ги плениха.
166
15
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Путинофилчетата се пукат,че Украйна върна Съветската армия в Първи клас.20 дни едно и също.Сега бомбят жилищни блокове под предтекст,че там имало нацисти:):)
165
3
 
7
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
НАТО планировала согласовать ввод сил на Украину летом 2022 года, к концу года спровоцировать конфликт с Россией с ядерным оружием.Е, няма да го провокират този конфликт на територията на Германия или Франция.На НАТО му трябва евтино пушечно месо,няма да жертвуват своите граждани,като в Източна Европа има милиони за нази цел,та нали за това бяха приети в НАТО