Русия с удар по електропреносната мрежа в Централна Украйна

Възможни са допълнителни ограничения в доставките на ток
27 окт 2022 16:05, Елка Василева
126
Русия с удар по електропреносната мрежа в Централна Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта руските сили нанесоха удар по електропреносната мрежа в централните области на Украйна и е възможно да се стигне до допълнителни ограничения в доставките на електроенергия, съобщи днес операторът на украинската система за електроснабдяване "Укренерго", цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Повредено е оборудването на основната мрежа на украинската енергийна система в централните области", се казва в изявление в "Телеграм".

През последните седмици Русия засили ударите си по ключова украинска инфраструктура, включително по електропреносната мрежа, оставяйки милиони хора без електричество и отопление за дълги периоди от време с наближаването на зимата.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
31
 
6
 
! Отговори
Чикаго нюз преди 1 година
До реалиста. Ами да имаше много руска пропаганда и сега пак си я има. 80% от българските медии плюс културните ни дейци са на руска хратилка платени с откраднатите данъци от нефтохим.Ако пишеш и четеш английски можеш да видиш какво пишат по темата Украйна и войната в Идия, Китай и останалия сват и ще разбереш, че грешиш.
71
8
 
36
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Пропагадната върви с пълна сила. Странно но до преди две години имаше много материал ютюб за войната в Украйна,и то видео без абсолютно никаква цензура.Забравихте ли за изгорените живи българи?забравихте ли за обесените цивилни руснаци навсякъде из Украйна? майдана беше планиран с цел гражданска война в задния двор на Русия.Гледах много видео и снимков материал на прословутия майдан, как снайперисти стрелят на месо от покривите на близките сгради.Спрете си телевизорите и търсете истината!
70
0
 
22
 
! Отговори
Кретенски преди 1 година
В крайна сметка, накрая пак обикновения човек страда заради глупостите на политиците.
69
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей,нямат спиране, вместо бомби да бяха построили магистрали,хубав живот, простотията край няма,
68
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви удари бе, нали им бяха свършили ракетите? А пък от няколко дни украинчетата разполагат с немските Ирис и американските Насамс които карали дори врабчетата да ходят пеш, поне така твърдяха краварите.
67
25
 
11
 
! Отговори
888 преди 1 година
До Анонимен70 Никой не одобрява бомбите над Хирошима и Нагазаки. Но едно престъпление не оправдава друго. Не мога да разбера тая позиция "те и други са правили глупости значи е оправдано" Бомбардировките над цивилно население и инфраструктура и тогава и сега са неприемливи за нормалните хора. Знам че, русофилите се мъчите с кви ли не овъртания да опрвдате господарите си, но истината е проста: Русия тероризира мирно население и това че някой е правил същото по времето на баба ми не я оправдава
66
30
 
8
 
! Отговори
Пеп преди 1 година
Руски терористи
65
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всички който пишат против путин и русия се блокират
64
1
 
11
 
! Отговори
Чикаго нюз преди 1 година
До 123. Официално системата СУИФТ е създадена през 1973 от 200 банки от 20 държави като е използвана белгийската юристдикция. Всичките банки са от САЩ и западна Европа. Сега да са поговорим за неофициалната страта.Да не ти изброявам кои еврейски банки и фамилии плюс всички кралски фамилии и Ватикана основават системата. Като най голямо влиание имат финансовите центрове в Ню Йорк и Лондон.Явно си доста неподготвен за темата щом четеш само УикипедияАко пишеш и говориш английски може да провериш
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неудобните коментари не се публикуват
62
2
 
2
 
! Отговори
333 преди 1 година
До ? Тъпо. И ток си имам и газ си имам. И като се огледам с всички е така. Вие да не живеете в някое гето където няма ток
61
5
 
1
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
До Анонимен Абе, с какво си се напушил бе? Искам и аз от същото !
60
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Русия е първата страна.. А какво ако не пълното разрушаване на инфраструктурата и избиване на населението са предизвикали двете атомни бомби които САЩ хвърля над Хирошима и Нагазаки. Пепелища. Но ти нали си на власт не мога дори минус да ти сложа щото не се хваща познай защо.
59
9
 
30
 
! Отговори
? преди 1 година
Тежка зима идва. Без ток и газ за Запада срещу санкции на Русия. Да видим.
58
40
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е първата страна в света използвала военната си мощ за терористични атаки по гражданска инфраструктура на друга държава.Може би и ще остане като първата в света терористична държава.Чийто главатар е самият президент .Която за заложник е поставила цялата държава с населението вътре.Но Съединените Щати имат опит я това Виновникът главатар ще бъде заловен или унищожвн.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една *** ли беше гъска ли дето много мислила мислила и накрая взела че се гътнала.
56
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Paшистите са безсилни на бойното поле и затова обстрелват цивилни обекти на Украйна.
55
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и минуси да слагате положението на ВСУ и Украйна е трагично. Нямате си представа какъв бой ядат Укрофашистите и колко жертви са дали през последните няколко дена. Голям брой утилизирани има и сред наемниците, най толям брой са на англичаните, поляците и американците.
54
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ,,специална военна операция "ли беше.Да влезеш в чужда държава и да унищожиш инфраструктурата и.
53
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ще стоят на тъмно