Русия с удар по електропреносната мрежа в Централна Украйна

Възможни са допълнителни ограничения в доставките на ток
27 окт 2022 16:05, Елка Василева
126
Русия с удар по електропреносната мрежа в Централна Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта руските сили нанесоха удар по електропреносната мрежа в централните области на Украйна и е възможно да се стигне до допълнителни ограничения в доставките на електроенергия, съобщи днес операторът на украинската система за електроснабдяване "Укренерго", цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Повредено е оборудването на основната мрежа на украинската енергийна система в централните области", се казва в изявление в "Телеграм".

През последните седмици Русия засили ударите си по ключова украинска инфраструктура, включително по електропреносната мрежа, оставяйки милиони хора без електричество и отопление за дълги периоди от време с наближаването на зимата.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен до 57 преди 1 година
На бойното поле е касапница за ВСУ дори и нашите продажни медии потвърдиха, че при Херсон, Бахмут, Авдеевка, Лиман ВСУ търпят ужасяващи загуби. А в Телеграм каналите е пълно с катастрофата на Укропитеците пишеш страшни глупости.
51
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джyджака няма да ходи на Г-20. Никой не го иска там, този кървав диктатор.
50
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некъпаните ко стана бе победихте ли Русия вече хаха
49
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Чикаго нюз. Ми не е вярно. СУИФТ е белгийска платежна система.
48
9
 
17
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Т.е. остатъците от воените заводи, нафтопреработвателни предприятия и електро жп мрежата не функционират. Украинците вече вадят тачанките от музиети и парните локомотиви, ако има останали такива !
47
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това което прави Русия в момента е престъпление според Женевската конвенция
46
7
 
12
 
! Отговори
Чикаго нюз преди 1 година
300 милиарда долара гаранция на руската централна банка в система за междубанкови разплащания СУИФТ са блокирани от САЩ и тези пари сега се ползват за закупуване на оръжие за украйна. Системата СУИФТ е създадена от САЩ и се контролира от Вашингтон.
45
20
 
8
 
! Отговори
Катюша Фоерверкинска преди 1 година
Абе кога Русия е била нормална държава. От феодализъм в комунизъм, после от несполучлив комунизъм айде пък в капитализъм. Нещо объркаха посоките
44
26
 
7
 
! Отговори
Мисля че преди 1 година
До 5г русия ще се разпадне
43
6
 
28
 
! Отговори
Ток няма Армия Капут преди 1 година
То Укроармия не остана вече! Там вече основно се бият разни главорези от Ислямска Държава и други наемници на които НАТО плаща заплати от НАШИТЕ ДАНЪЦИ! А пък на Урсулката и другите роботи им плащаме заплати пак от НАШИТЕ ДАНЪЦИ за да защитават по екраните това безумие. Да ни е честито!
42
5
 
14
 
! Отговори
Над 600 дупки преди 1 година
Над 600 дупки от артилерийски снаряди бяха освободени и заселени от укрофашяги. Някои от тях бяха интервюирани от ББС и казаха че най-после се чувстват като у дома си. Там където нацистите принадлежат. Под земята!
41
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите били превзели 600 населени места пишеше! С какво са били населени? Да не би да става въпрос за 600 курника населени с домашни кокошки? Украинската армия ги е освободила с пръчки и камъни. Други оръжия не им останаха! Те ток нямат, нафта нямат. Превземали били.
40
5
 
15
 
! Отговори
Ами да запрятат преди 1 година
ръкави о да поправят. Зеленясалия Нацист лично ръководи операцията ПРЕД ЗЕЛЕНИЯ ЕКРАН! Хахаха
39
2
 
17
 
! Отговори
Сложиха и Мъск преди 1 година
Това е списъкът в който са сложили Мъск. Хора в списъка са били убити. https://myrotvorets.centerНа първата страница на сайта са лицата на измъчвани и убити Руски войници. А този списък е създаден от хора в Украинския парламент. Действащи народни представители. Това е образцовата демокрация на която ДБ = Демократична Украйна се натискат да помагаме и да пращаме оръжия.
38
5
 
13
 
! Отговори
Франция пък няма Газ преди 1 година
Във Франция се чака по 3-4 часа за бензин. На някои места има квоти. 30 литра на човек. Газстанциите са празни. Багетите поскъпнаха 40% само за 3 седмици. Безредици и саморазправа царуват из цялата страна. На някои места млади хора окупират бензиностанциите и продават бензина за 3.5 евро литъра. Политиците обаче от топлите си местенца говорят за промени че трябвало да има. Все едно Зеленски! Всички са наркоманясали.
37
7
 
21
 
! Отговори
Разберете Укропитеци преди 1 година
П-у-ти-н е най-доброто, което може да се случи на Запада. Умерен лидер, предвидим и си държи на думата. Освен това винаги е искал да е в добри отношения със Сащ и Запада. Замислете се, цялата тази криза в следствие санкциите които НИЕ НАЛАГАМЕ се знаеше че идва, защото Русия много ясно заяви какво ще стане и върви по план. Ситуацията в Украйна в момента Путин я начерта още 2008 година в Мюнхен на срещата на върха на НАТО, когато гръмко беше обявено че Украйна и Грузия влизат!
36
18
 
6
 
! Отговори
Че Гевара преди 1 година
Горбачов съсипа комунистическата идея а путин разсипа Русия, пълна разруха и разпад в сравнение с благоденстващия и проспериращ запад, който уж загниваше и се разпадаше.
35
9
 
17
 
! Отговори
На Укрия и спират преди 1 година
тока! На нас ни спират Лева! Като дойде еврото ще стане страшно хората ще колабират по улиците от глад, от нищета. Ще гърмят банките като пиратки по нова година!! Спестяванията ще се заличат. Просия навсякъде ще има.
34
4
 
14
 
! Отговори
То и Германия СПРя преди 1 година
най-голямата драма била че СССР се разпаднал. Путин му приписват тези думи, но са извадени от контекста. Той ги казва по повод Руския народ. След като СССР се разпада 30 милиона руснаци остават извън пределите на Русия, защото административното разпределение в рамките на СССР не винаги съвпада с етническата структура на територията. Същото е и положението с Германия след ВСВ. Но поне и беше позволено да развие индустрия. Е сега и я взеха обратно!
33
3
 
14
 
! Отговори
Купих танк преди 1 година
Танк на старо от армията! Намерил съм и снаряди на черния пазар! Мисля скоро да го подкарвам и да ги подхващам нацистите! До Укрия все ще го закарам някак си! И ще ги зачесвам, че ми писнА и от Зеленски и от придворните му татуирани маймуни. Нео-нацистка клоунада!