Украйна подготвя 8 бригади с 40 000 военни за контранастъпление

Обучението ще отнеме до четири месеца за цивилни лица без опит
5 апр 2023 20:44, Елка Василева
179
Украйна подготвя 8 бригади с 40 000 военни за контранастъпление
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна подготвя 40 000 военнослужещи в осем бригади за контранастъпление срещу руските сили, предаде Ройтерс. "Стоманена граница" е една от тези осем нови щурмови бригади, които Украйна иска да използва по време на контраофанзива срещу руските окупатори през следващите седмици или месеци, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Частите са се възползвали от агресивна кампания за набиране на персонал в социалните медии и чрез билбордове с цел привличане на силно мотивирани доброволци.

Украинските войски от месеци са подложени на руски атаки в градове като Бахмут в източната част на страната, където се предполага, че са загинали хиляди военни, посочва Ройтерс и допълва, че Киев не съобщава за военните си загуби.

Новите бригади, подготвяни от министерството на вътрешните работи, ще се сражават заедно с редовните армейски части, подсилени от нови западни бойни танкове и хиляди нови войници, обучени от съюзниците  извън Украйна.

Бригадите са със запомнящи се имена: "Ураган", "Спартан", "Червена Калина, "Граница", "Ярост", "Азов" и "Кара Даг" - планина в Крим.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко заяви пред Ройтерс, че вярва, че Украйна все още има значителен мобилизационен потенциал и допълни, че сред новобранците  има жени, хора без военен опит и бивши полицаи и военнослужещи.

Киев стартира кампанията си за набиране на военнослужещи за щурмови бригади в началото на февруари, припомня Ройтерс.

Клименко заяви, че обучението ще отнеме до четири месеца за цивилни лица без опит, но бивши полицаи или войници могат да бъдат обучени за два месеца. Министърът също така посочи, че 2,5 % от личния състав на бригадите се състои от жени. "Нашите жени са достатъчно патриотични, силни и мразят врага не по-малко от мъжете, те искат да служат", изтъкна той.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
21
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Има САЩ пусна атомни бомби в Мексико? Не, за да спрат войната, пуснаха бомби в Япония. Това, че САЩ не граничи пряко с Русия, изключвам Аляска, не означава, че ядрени бомби няма да бъдат доставени с Еконт до Вашингтон. И точно тая грешка правите всички вие, поддръжници на твърди военни действия-смятате, че Русия няма как да използва ядрено оръжие на границите си. Само че Русия от година твърди, че и през Южния полюс може да достави пратката за Вашингтон и никой няма да я засече даже.
113
4
 
18
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Не знам, защо разбирате грешно ядрената заплаха и начина на използване на ядрени глави. Успокоявате се, че Финландия граничи с Русия, Украйна е на един х. разстояние и смятате, че Русия ще атакува с ядрено оръжие Финландия, България и тем подобни. Само че тия сметки ги правите, защото ви манипулират. Ако си бяхте напраеили труда щяхте да знаете, че макар вие да смятате, че Русия еойюва с Украйна, то Русия не смята така. Там смятат, че воюват със САЩ и точно натам е насочен ядрения арсенал.
112
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Финландия в НАТО ли е? А?
111
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новите бригади щели да се сражават заедно с редовните армейски части, подсилени от хиляди нови войници, обучени от съюзниците извън Украйна. Хилядите нови войници, обучени от съюзниците извън Украйна, сред народите на съюзниците ли ще бъдат мобилизирани? Ще бъде ли въвлечена Източна и Централна Европа във войната? Ще умираме ли, за да дадем възможност на Пиндостан да си начеше крастата?
110
21
 
11
 
! Отговори
Кауза пердута преди 1 година
Ако не си постигнал победа до една година значи няма да успееш и се изтегляй това е модерната доктрина. Войните в 21 век са средно няколко месеца другото вече е безмислени жертви.А да се надяваш на ядрено оръжие е сепуко и харакири в едно .От миналата седмица вече не се споделя информация за брой и местоположение на ядрените оръжия.Финландия е 100 км от Сакт Петербург.Ядрена война няма как да има печеливш и използването им пръв е манякална психопатния-суицидна шизофрения в крайно-тежка фаза..
109
0
 
16
 
! Отговори
За чем ? преди 1 година
Каква безмислена месомелачка в 21 век...
108
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе аз разбрах, че нещо страшно се е случило - най-мощната армия в света превзела северния край на източната част на площада в Бахмут. Верно ли?
107
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно мир скоро няма да има.. Подготвят нови 320 хил а до момента yбитите дезертиралите и ранените до инвaлидно състояние украинци е малко над тази цифра.. До краят на лятото много от тях ще ги сполети същата съдба и пак ще четем същите статии... Може би едно по радикално и масово движение в Русия, което да настоява за използване на ядрено оръжие, ще ги накара да се досетят, че нещата могат да станат отвpaтитeлни..
106
6
 
20
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Хаха. Кви гръмки имена само. Сещам как и войските на Райха имаха много яки имена. Викинг, Тотенкопф, Дас Райх и тн. И ко стана? Вдоха голем бой от съшите тия руснаци. Е тогава украинците бяха с тях. Както и да е. Едно знам. Много ши мириси на изтърбушени котенца и абрамси.
105
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укритата приключиха, само дето още не го знаят. Вчера да спре тая война - пак са загубили. Нито едно укри няма да се върне в родната Укрия и да чака да се възстановява нещо, при положение че Укрия беше 5 години назад от Московия, а Московия е 15 години назад от Запада. Сега Укрия вече е 30 години назад от Московия и 30 години назад от Запада. Не, няма да има хахави да се върнат и да строят светлото бъдеще.
104
4
 
18
 
! Отговори
До 121 преди 1 година
По-малко са. 10 млн са "бежанците", 7 милиона се изселиха в Русия, около 5 млн са в Донбас и Крим - т.е. вече са около 20 млн, а ако броим и убитите, нещата стават още по-зле!
103
5
 
27
 
! Отговори
Сбогом Украйна преди 1 година
Явно е дошло времето! Даде се шанс, един, два пъти, какво да се прави, Украйна пожела да умре. И така ще бъде.
102
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като им свършат доброволците, може да пуснат индийци срещу украинско гражданство.
101
7
 
20
 
! Отговори
Прадедите ни преди 1 година
Са ни зарекли Съединението прави силата, а САЩ ни пазделиха на фили и фоби!!
100
7
 
25
 
! Отговори
Отвръщаваме че преди 1 година
Има война в Европа и никой политик в САЩ и ЕС не искат не иска тя да спре!!
99
4
 
24
 
! Отговори
Отвращаваме преди 1 година
Че данъците ми отиват за оръжие с което се обиват хора и деца!!
98
4
 
24
 
! Отговори
С приятел като САЩ преди 1 година
Не ти трябват врагове!!
97
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва 40000 при 40 милионна държава. Това са последните остатъци от укроармията. Ще бъдат смлени и след това следва капитулация и краят на държавата Украйна.
96
3
 
19
 
! Отговори
Отвращава ме преди 1 година
Някой да се хродаде за пари и да прави геноцид върху собствения си народ!!
95
3
 
22
 
! Отговори
Отвращава ме преди 1 година
Нацизма, насила да пращаш мъже на фронта! Отвращава ме да използваш човешки същества за месо! Да плащаш на някой да убива!