Русия е дала над 100 000 убити и ранени в Бахмут

Това сочат данните на американското разузнаване
Обновена: 2 май 2023 07:26 | 2 май 2023 07:10, Александър Попов
268
Русия е дала над 100 000 убити и ранени в Бахмут
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ смятат, че руските военни са дали 100 000 жертви (убити и ранени) в последните пет месеца на сражения срещу украинските сили в района на град Бахмут, предадоха световните агенции.

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби съобщи пред репортери тази цифра, която се основава на оценки на американското разузнаване. В цифрата се включват над 20 000 убити, половината от които са от частната военна компания "Вагнер".

"Офанзивата в Бахмут буксува и се е провалила", заяви Кърби.

Същевременно телевизия Си Ен Ен съобщи, че бивш американски морски пехотинец е бил убит в Украйна.

Името му е Купър Андрюс. Телевизията се позовава на роднини на убития. Той е загинал в бойни действия около 19 април. В Украйна той се е сражавал на страната на украинските сили.

Представител на Държавния департамент съобщи пред телевизията, че ведомството потвърждава информацията за гибелта на гражданин на САЩ в Украйна, но не разкрива името му. Според Си Ен Ен Андрюс е  бил част от чуждестранния легион, създаден в Украйна, за да привлича доброволци от други страни на страната на украинските сили./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все пак да напомним, че Бахмут е 56 по големина град в Украйна, нещо като Пазарджик. Вече година го превземат, още само малко остана, утре ще падне, може и в други ден или след месец или година. Тва градче се превърна в месомелачка и за двете страни, ама най вече за Вагнер
85
1
 
3
 
! Отговори
Дежурен Санитар преди 1 година
До През 2-рата световна претапицирахме стаите и обновихме гардероба с ризи с по дълъг ръкав. Само изчакайте лимузината...
84
8
 
13
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Щом го предават американците е ясно, че всичко е фалш.
83
16
 
8
 
! Отговори
Зелен Ски преди 1 година
Вижда им се края на руснаците! Още малко и няма да има кой да пази! Скоро ще мобилизират деца, старци и жени!
82
14
 
12
 
! Отговори
... преди 1 година
Нормално е да имат орден с името на Бандера! Няма да имат орден Сталин, който с Голодомор, изтреби близо 6 милиона украинци/1931-34 год./!
81
10
 
10
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Четете внимателно бе, неграмотници , 100 хиляди убити и РАНЕНИ ... ! Иначе си вервайте на Кремъл! Последните им данни са от септември...6 хиляди загинали! Ако бяха толкова щяха ли след нахлулите към 170 хиляди, да мибилизират още 330 ...?
80
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украина искат да създадат орден Степан Бандера,който ще се връчва на бойци от армията.Петиция с такова предложение е регистрирана на 1 май в сайта на офиса на Зеленски. Ще се връчва запроявен героизъм и мъжество призащита териториалната цялост на Украйна .
79
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там "воюва" един малък отряд. Какви армии са ви подгонили, какви чудеса? Но така е, когато единствен източник на "информация е СNN и дойчезеле. И от този отряд част от войниците въобще не са в Украйна, а в Африка. Смях до сълзи с плитките ви лъжи ежедневни.
78
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идея си нямате кой какви жертви е дал, нито къде. Само гл упости от тъмно до тъмно с тая пропаганда в медиите. Никой не ви чете статиите. А тв новини гледат само най-изпадналите скучаещи хора. И само пълните и. иоти им се връзват.
77
10
 
20
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 1 година
"На Бахмутското направление против украинските войски воюват 25,6 хиляди руски военни" - в.Сега. "Русия е дала над 100 000 убити и ранени в Бахмут" - в. Днес. Извод: всеки руски войник има поне четири живота.
76
12
 
9
 
! Отговори
През 2-рата световна преди 1 година
Раша дава 20милиона жертви. Както е тръгнало и в тая война ще е така.
75
8
 
14
 
! Отговори
Сърбин преди 1 година
В друг сайт пише 20000. Последно кое е вярно. Сензационно се разминавате с едни 80000 човека. Лайнарски ***
74
4
 
17
 
! Отговори
Червенски преди 1 година
САЩ и CNN са възможно най-надежният източник на информация. Може би само украинското посолство у нас е още една идея напред. Слава $$$
73
13
 
8
 
! Отговори
ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ преди 1 година
за руснаците не струва нищо.
72
7
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Истината е че Русия до тук е дала около 250 милиона жертви унищожена е територията и а Путин е разпънат на кръст! Слава кокайне хахаха !! Всичко приключи за окрайна половината я няма и много нейни синове ги няма да умреш безцелно укройнец!
71
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втората армия след 9 месеца родилни мъки не можа да превземе Бахмут. Представям си третата армия как ще превземе Тайван.
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой явно го жегна въпроса ми дали Бахмут за днес е превзет, та гледам истрили го. Та? ;)
69
7
 
15
 
! Отговори
Тольо преди 1 година
Като се има в предвид, че в Бахмут воюват само Вагнер е доста фрапираща цифрата,още -повече, като се има в предвид че Вагнер има 40 000 -60 000 бойци като цяло.Една част от тях са в Африка и Сирия.Като се има в предвид,че в зоната на Бахмут руснаците изстрелват всеки ден няколко хиляди снаряда по тила и близките населени места ползват бойна авиация ,дронове итн.а украинците не ,тогава какви загуби са понесли самите украинци.
68
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БлицкригА се обърна в пълен провал. Никоя армия не е правила такава катастрофа от ВСВ, където всъщност пак те катастрофираха срещу Хитлер.. :))) За това на всеки нормален, който чете история знае че руситее са пълни военни некадърници и все някой ги спасява.
67
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле и как ги даде тия жертви за 5 месеца ,че не стана ясно по 20000 на месец.Ами те Вагнер никога не са били толкова много,а те действат основно в Бахмут.Щом урките са дали толкова значи и руснаците и те са дали толкова иначе как ще оправдаем зелето.