Русия е дала над 100 000 убити и ранени в Бахмут

Това сочат данните на американското разузнаване
Обновена: 2 май 2023 07:26 | 2 май 2023 07:10, Александър Попов
268
Русия е дала над 100 000 убити и ранени в Бахмут
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ смятат, че руските военни са дали 100 000 жертви (убити и ранени) в последните пет месеца на сражения срещу украинските сили в района на град Бахмут, предадоха световните агенции.

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби съобщи пред репортери тази цифра, която се основава на оценки на американското разузнаване. В цифрата се включват над 20 000 убити, половината от които са от частната военна компания "Вагнер".

"Офанзивата в Бахмут буксува и се е провалила", заяви Кърби.

Същевременно телевизия Си Ен Ен съобщи, че бивш американски морски пехотинец е бил убит в Украйна.

Името му е Купър Андрюс. Телевизията се позовава на роднини на убития. Той е загинал в бойни действия около 19 април. В Украйна той се е сражавал на страната на украинските сили.

Представител на Държавния департамент съобщи пред телевизията, че ведомството потвърждава информацията за гибелта на гражданин на САЩ в Украйна, но не разкрива името му. Според Си Ен Ен Андрюс е  бил част от чуждестранния легион, създаден в Украйна, за да привлича доброволци от други страни на страната на украинските сили./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем че сте филмирани рамбовци урки, все пак сме минали месомелачката на Холивуд :)))
45
3
 
11
 
! Отговори
Doko doko преди 1 година
До Анонимния със статистиката- тогава какво излиза? Че в Бахмут има около един милион убити и ранени. Значи вероятно да се наредят един до друг всички тези един милион хора ще покрият целия град като килим !?! Истината никога няма да излезе наяве. И се пише обикновено от победителите
44
5
 
9
 
! Отговори
до 56 преди 1 година
А защо трябва да работят сирените за въздушна тревога и бомбоубежищата в Москва и в Санкт Петербург??? На цялата територия на Русия са паднали 20 безпилотни летателни апарати от началото на операцията, в Киев падат по 20 на час, това са ФАКТИТЕ.
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отначало ги подкрепях урките, но прекалиха с измислиците си, никой не им се вързва вече :)))
42
3
 
14
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
И аз така мисля,че музикантите са дали над 100 000 човека убити в Бахмут,щото те само там воюват...а и вчера публикуваха тук ,че Пригожин ще отегли 100 000 музиканти от Бахмут ако не му ....те станаха 200 000 тези Вагнеровци ,а като се има предвид,че те са и в Авдеевка..в СИрия Судан...те стнаха 1/2 милион музиканти.. А малко по сериозно с цифрите господа журналисти..опс "преписвачи".
41
5
 
10
 
! Отговори
Загуби 1:7 преди 1 година
Загубите на Украйна са 7 ПЪТИ повече от тези на Русия - източник ДИПЛОМАТИЧЕСКИЯ кореспондент на ВВС Пол Адамс - сега вече и на вашите дипломатически кореспонденти от БиБи Си ли няма да вярвате или пък на Урсула фон дер Лaйнeн, която ви издаде през ноември 2022 г. :)
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така се пише на български 52... Колкото са епитетчетата, това ти е интелктуалното ниво.... хааххахаххаах БгДебил_Психо..
39
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ненавиждате украинците брееееееееее , откъде е тази ненавист , хората си стояха по домовете а бабушка Меца ги вкара в окопите и след полученият десен прав Мецуна без два предни зъба избега на изток да прави *** на Жълтият Дракон .
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-малко ПсихоДесни нацисти включително български, по-добър свят.
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А украинскияте войници са всичките живи и здрави и ходят на война просто за спорта. Жалки сте.
36
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според изтеклите от пентагона документи за всяка руска жертва окрина губи от 7 до 9 човека... тоест ако русия е дала 100 000 тогава украина е загубила между 700 000 и 900 000. Така че това е партенка от кирби... Кирби просто се проявава като пропагандатор и при това доста лош... Няма кой да му повярва на плитко-скроените лъжи.
35
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-малко руснаци за по-добър Свят
34
2
 
8
 
! Отговори
ШТФ преди 1 година
сто хил. сто млн, глупости.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 37 - Тъжното е, че ако беше вдигнал знамето още март месец миналатя година, пак щеше да е президент, нямале да има милиони избягали, нито жертрщви, нито 20% анексирана територия.
32
2
 
14
 
! Отговори
1 към 5 преди 1 година
Всъщност загубите са 1 към 5 и Урките отдавна нямат собствено пушечно месо. Поредните изтекли от Пентагона документи потвърждават наличието на територията на Украйна на американски и великобритански спец части. Най-специалното им било, че *** като мухи
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако знаете английски - В YouTube потърсете канала Stephen Gardner, интерю от втори май (днес), с Douglas Macgregor. Стивън интервюира пенсионирания полковник, бивш съввтник по венни въпроси на Тръмп и се казват много неудобни неща за Украйна.
30
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за ликвидираните окри нищо не пишете...
29
2
 
8
 
! Отговори
Брей брей Утре чакам преди 1 година
На чист български е написано 100 ооо убити и РАНЕНИ. Това, че не осмисляш прочетеното, нт те прави оригинален...
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеля се оплака ,че не бил излизал отпуска.Изпраща ежедневно 500,600 украински млади хора в небитието ,вместо да вдига бялото знамена всичкото отгоре ,руска фирма шие знамената пробити на украинските гробища ,които се вижда по клипове ,че са огромни .Даже край Киев,са открили нови такива.60 хиляди чували за трупове са поръчали в Киев,имаше побликуват документ.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно са останали само лопатите да се бият самостоятелно.