Украйна порази 12 руски рафинерии

Атакувани са с дронове
17 мар 2024 18:40, Стела Стоянова
361
Украйна порази 12 руски рафинерии
Снимка БГНЕС, архив

Украински щурмови дронове с голям обсег на действие, изпратени от Службата за сигурност на Украйна (СБУ), са поразили 12 руски петролни рафинерии от началото на войната, каза днес за Ройтерс източник от украинското разузнаване, предава БТА.

Представители на властите в Краснодарска област в Южна Русия, съобщиха, че украински дронове са атакували тази нощ петролната рафинерия в Славянск, на 70 км северно от главния град в областта.

Украинският източник заяви, че рафинерията, която преработва около 4,5 милиона тона суров петрол годишно и произвежда гориво главно за износ, е била атакувана при операция, организирана от СБУ и други украински сили.

"Службата продължава да прилага стратегия за подкопаване на икономическия потенциал на Русия и намаляване на притока от петродолари, които врагът насочва към войната", каза той. "Дронове на СБУ успешно атакуваха наскоро общо 12 петролни рафинерии в Русия", допълни източникът.

Това число не включва операциите, осъществявани от украинското военно разузнаване (ГУР), което също атакува рафинерии с дронове, отбеляза втори източник от разузнаването.

Русия обвинява Украйна, че използва "терористични дейности", опитвайки се да саботира тридневните президентски избори. Официалните руски медии съобщиха, че през последните седмици дронове са атакували рафинерии в множество райони, включително рафинерии, собственост на "Роснефт" и "Лукойл".

Петролът и петролните продукти са важен източник на приходи за Русия, която ги изнася в десетки страни по света.

Киев разработи и използва дронове с голям обсег в опит да отвърне на Русия, която през февруари 2022 г. предприе пълномащабна инвазия в Украйна и извършва въздушни нападения с ракети и дронове с голям обсег на действие, припомня Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
1
 
! Отговори
До Южна осетия преди 3 месеца
Като станем, балканска осетия!
140
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая вечер центаджиите са предрусали с бяло. Единия ми обяснява как Украйна щяла да превземе Русия, а другия ми казва, че украинската армия вече била дълбоко в руска територия ахахах
139
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна е надупчена като швейцарско сирене, но тръгнала да поразява рафинерии. Защо си хабят дроновете, с които могат да се отбраняват? Няма логика. Освен с тези действия Зеленски да оправдава откраднатите милиарди и провалената контраофанзива.
138
5
 
10
 
! Отговори
от глупав по глупав преди 3 месеца
Преди няколко седмици на срещата на ООН в Ню Йорк,където участва и Зеленски,та жената на Зеленски е похарчила 1,1 милиона долара за бижута в магазин на Cartier ,и където е направила скандал с една от продавачките в магазина ,заради което момичето е било уволнено и докато си е събирало багажа е успяло да снима касовите бележки на Олена Зеленска за 1,1 милиона долара похарчени в магазина и след което тези снимки на касовите бележки са пуснати в социалните мрежи.А вие стойте на студено и гладни и пращайте още милиони на Наркозеления.
137
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
а русия напредна още 15 километра на запад
136
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 131 Абе левак,каква ПВО те гони? Най обикновен дрон малко преработен и натоварен с известно количество експлозив може да бъде пуснат отвсякъде,дори на километър от рафинерия и няма ПВО в света която да го засече.
135
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия внасат с тръба под земя от Казастан така че няма ги засегне много. Най-много нефт са и в Чечня и Сибир което няма как да се ликвидира
134
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще си преместят рафинериите в Сибир, и готово! Да видим, как ще ги стигнат?
133
2
 
5
 
! Отговори
Км преди 3 месеца
Пак ще има ,,Акордеон свири,майка плаче,,
132
7
 
6
 
! Отговори
Вижте кво става преди 3 месеца
"Южна Осетия обмисля да се присъедини към Русия" А България кога?
131
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е как само 12??? А до мАсква стигнаха ли вече хохалите?
130
5
 
12
 
! Отговори
Йордан преди 3 месеца
И сега какво, Русия ще трябва също да порази 12 Украински рафинерии, като също убие разни там оператори, механици, електричари, кипаджии, счетоводители, ТРЗ, разни други, които случайно работят там... Не виждам повод за радост.
129
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вземе ли Законната власт в Русия още утре.Путин Ще бъде друг! Още По Безпощаден към УкроФашисткият режим в Киев! И между другото.Путин Ще си Узакони Властта за в бъдеще! Докато този УкроФашист.След 1 април.Ще Бъде НЕЗАКОННО " лице". Заемащо тази длъжност " Президент"!!! Така че всичко Тепърва Предстои!!!
128
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде спирайте с тези терористични актове, че ни писна, а и умират невинни цивилни хора, нали се сещате, че сега руснаците ще отговорят подобаващо и ще си отмъстят?
127
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руското опълчение ще се справи с останалите рафинерии. Въпрос на време.
126
5
 
2
 
! Отговори
ДЕРОГАЦИЯ преди 3 месеца
НАЧИ, ОСВЕН НАШИЯ НЕФТОХИМ ОЩЕ 12 РАФИНЕРИИ НЕ РАБОТЯТ С РУСКИ НЕФТ? ТОВА СА МИЛИАРДИ ЗАГУБИ! КИРО И АСЕН ДА СЕ НАМЕСЯТ ПРЕД УРСУЛА ФОН Л. И ЕС И ДА СПАСЯТ ПУТИН!
125
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"тоа пак ревнал за крим и контра настъплението.. КА Ун ве4е воината се води на териториата на ПРО СИА... вси4ки западни медии с амлъклнали като пу...ки.. щото ГЕРОИАМ УКРАИНЕ правиат и невъзмогното"............Тези украински герои с нас в стаята ли са в момента?
124
4
 
7
 
! Отговори
До невярващите преди 3 месеца
Има видеа, качени от руснаци! И не знам, защо се кефят на ударите!,, Ухааа! Ещьо адин прильот"?
123
5
 
4
 
! Отговори
До Социолог преди 3 месеца
Ние не сме като извратени като изрожденците да искам да видим инакомислещите от тях българи ***. Нито ще им правим мечтания от тях мародерски "народен съд". На путинофилите ще отнемем българските и европейските паспорти. Това им стига. Падналите не ги бият. Великодушни сме. Феър плей.
122
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Клиентите на Брендо пак са пребозали.