Германия предупреждава: Русия насочва армията си на запад

Началникът на отбраната Брюер вижда растяща опасност
24 юли 2024 09:15, Петър Бойчев
323
Германия предупреждава: Русия насочва армията си на запад
Снимка БГНЕС

Началникът на отбраната на Германия Карстен Брюер предупреди за растяща опасност във военното укрепване на Русия.

"Наблюдаваме, че руската армия се насочва в посока запад", каза Брюер, чието официално звание е генерален инспектор на Бундесвера (германските въоръжени сили – бел. ред.).

По думите му след пет до осем години силите на Москва ще разполагат с достатъчно техника и жива сила, за да бъде възможно нападение на територията на НАТО, предаде БТА. Той цитира собствени анализи, разузнавателни доклади и изявления от съюзнически сили, както и коментари на руския президент Владимир Путин, въз основа на които базира своята оценка.

"Руската армия повишава броя на танковете си с 1000 до 1500 допълнителни единици всяка година. Петте най-големи европейски страни членки на НАТО общо имат на въоръжение само половината от тази бройка", посочи Брюер.

Бундесверът има около 300 танка. "Ако тази способност бъде комбинирана с намерението, за което със сигурност може да бъде направен извод от речите на Путин, това трябва да ни разтревожи. Моята задача е да разглеждам точно такъв най-лош сценарий. За Бундесвера това означава: Ние трябва да сме подготвени за тази възможност в рамките на пет години. Само по този начин можем да я възпрем", добави Брюер.

Според него обаче новата обстановка на заплахи все още не е била осъзната навсякъде.

Най-високопоставеният германски военен даде ясно да се разбере, че не вижда признаци за военно отдръпване на САЩ от Европа и че очаква, че Доналд Тръмп, ако бъде преизбран като президент на САЩ, ще припознае стойността на НАТО.

"Тръмп жестоко вдигна огледало пред нас европейците и ясно ни даде да разберем, че трябва да заздравим европейския стълб на алианса и да възприемем по-независима роля от САЩ. Всички разбраха, това най-късно до началото на руската война на агресия", каза Брюер.

В сравнение с 2020 г. сега е очевидно, че не само две или три страни от НАТО изпълняват заложената цел за харчене на 2% от БВП за отбрана, а я изпълняват повече от 20 страни", добави той.

"Това би трябвало да е добра "сделка" и за Тръмп. Аз съм по-голям оптимист от други, че с малко разстояние от предизборната кампания голямата добавена стойност на алианса ще стане очевидна и за него", каза още той.

Генералният инспектор на Бундесвера каза, че в Украйна не очаква значителни промени на фронтовата линия в близко бъдеще, но че страната ще продължи да зависи от външната подкрепа. "Малки, бавни операции са възможни. Широкообхватни офанзиви са много трудни. Всяка концентрация на войски незабавно би била засечена и това би довело до контрамерки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
Руската армия ако тръгне да освобождава ГДР ще има голям проблем.Хората на Кадиров ще воюват предимно с мюсюлмани,които Германия ще трябва да мобилизира.Има вероятност да се обединят и да си направят Халифат в Берлин примерно.Тогава Путин също ще има проблем ще трябва да охранява Готическите катедрали.Ще има циркове.
263
0
 
2
 
! Отговори
1944 преди 1 месец
бии фашагите Вова,бии ,бии ,бии...
262
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Шубето е голям страх!
261
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде айде, само да не превключи европа на военен режим, че тогава всички знаем какво става.
260
1
 
0
 
! Отговори
Еми ти кво искаш преди 1 месец
До Христо ХристовНормално да откажат..Нали виждат разликата,не случайно хиляди са бягали на запад всеки ден
259
6
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Просията засега успешно се самопобеждава.
258
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е накъде да я насочва, на изток ли? Тъ пи шва би
257
3
 
9
 
! Отговори
Големия памперс преди 1 месец
Германчето, както никой друг трябва да знае, че не бива да дърпаш мечката за опашката. Къде беше този пръдлив Ханс и защо мълча, когато англосаксите финансираха ислямистите в Кавказ и провокираха конфликт в Грузия. После спретнаха преврат в Украйна и докараха марионетни укро-фашисти на власт, които "продадоха" държавата, а по-късно и кръвта на украинците, заради техните интереси, отново провокирайки Русия.
256
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с тея истории за баба Яга.
255
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идi0ти. Друго не може да се каже. Проблемът е, че си вярват на глyпocтите.
254
6
 
4
 
! Отговори
На Рашнята и преди 1 месец
Се ще империя ама няма да стане.
253
0
 
4
 
! Отговори
Копейката преди 1 месец
Христо Христов превзе форума...Тоя същия се пише с 1000 Ника и явна търси причина да го тричаме преди линча.
252
1
 
16
 
! Отговори
Дзъ преди 1 месец
Германия вече не е това което беше! и е време да спрат да претоплят манджата с руската заплаха
251
3
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 253 "Това са оправдания за ..." слугуването пред господаря сащ.
250
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Германия гледа на боб, познава на фасул. Това са оправдания за безцеремонната подкрепа за въоръжаване на Украйна до последния украинец.
249
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За сметка на това пък ЕС има най-много *** на глава от населението. Аз не виждам руските танкове как ще се изправят срещу такава могъща армия с цетни знменца на дъгата..........
248
4
 
10
 
! Отговори
Географски неволи преди 1 месец
Германия предупреждава: Русия насочва армията си на запад. Може би трябваше Русия да насочи армията си на изток? Но на изток са комунисти - КНР и КНДР, много лоши комунисти. Естествено Путин избира пътя на най-слабото съпротивление, бой по евроатлантиците. Логично е.
247
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това изказване прилича на предложение за обществена поръчка за въоръжаване, която явно трябва да започва с глава "Геополитическа обосновка"!
246
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той още като даваше 14-те Тигър-а каза, че това са всичките свободни бройки. Повече няма. По-пристеснителното е, че повечето тигриот тях изгоряха още в първия си ден на фронта и после се наложи да държат останалите в тила "стратегически"!
245
2
 
14
 
! Отговори
Човек от село преди 1 месец
Както обикновено всичко е за пари. Много пари. Натовските министри плашат хората и ги рекетират за защита. И за това бюджета на НАТО е 750 Милиарда долара! Аз и ти плащаме парите. Те отиват при любимци на политиците, а не за болници и детски надбавки.