Германия предупреждава: Русия насочва армията си на запад

Началникът на отбраната Брюер вижда растяща опасност
24 юли 2024 09:15, Петър Бойчев
323
Германия предупреждава: Русия насочва армията си на запад
Снимка БГНЕС

Началникът на отбраната на Германия Карстен Брюер предупреди за растяща опасност във военното укрепване на Русия.

"Наблюдаваме, че руската армия се насочва в посока запад", каза Брюер, чието официално звание е генерален инспектор на Бундесвера (германските въоръжени сили – бел. ред.).

По думите му след пет до осем години силите на Москва ще разполагат с достатъчно техника и жива сила, за да бъде възможно нападение на територията на НАТО, предаде БТА. Той цитира собствени анализи, разузнавателни доклади и изявления от съюзнически сили, както и коментари на руския президент Владимир Путин, въз основа на които базира своята оценка.

"Руската армия повишава броя на танковете си с 1000 до 1500 допълнителни единици всяка година. Петте най-големи европейски страни членки на НАТО общо имат на въоръжение само половината от тази бройка", посочи Брюер.

Бундесверът има около 300 танка. "Ако тази способност бъде комбинирана с намерението, за което със сигурност може да бъде направен извод от речите на Путин, това трябва да ни разтревожи. Моята задача е да разглеждам точно такъв най-лош сценарий. За Бундесвера това означава: Ние трябва да сме подготвени за тази възможност в рамките на пет години. Само по този начин можем да я възпрем", добави Брюер.

Според него обаче новата обстановка на заплахи все още не е била осъзната навсякъде.

Най-високопоставеният германски военен даде ясно да се разбере, че не вижда признаци за военно отдръпване на САЩ от Европа и че очаква, че Доналд Тръмп, ако бъде преизбран като президент на САЩ, ще припознае стойността на НАТО.

"Тръмп жестоко вдигна огледало пред нас европейците и ясно ни даде да разберем, че трябва да заздравим европейския стълб на алианса и да възприемем по-независима роля от САЩ. Всички разбраха, това най-късно до началото на руската война на агресия", каза Брюер.

В сравнение с 2020 г. сега е очевидно, че не само две или три страни от НАТО изпълняват заложената цел за харчене на 2% от БВП за отбрана, а я изпълняват повече от 20 страни", добави той.

"Това би трябвало да е добра "сделка" и за Тръмп. Аз съм по-голям оптимист от други, че с малко разстояние от предизборната кампания голямата добавена стойност на алианса ще стане очевидна и за него", каза още той.

Генералният инспектор на Бундесвера каза, че в Украйна не очаква значителни промени на фронтовата линия в близко бъдеще, но че страната ще продължи да зависи от външната подкрепа. "Малки, бавни операции са възможни. Широкообхватни офанзиви са много трудни. Всяка концентрация на войски незабавно би била засечена и това би довело до контрамерки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цитат на Борис Писториус от преди месец "До пет години Русия ще бъде в състояние да нападне НАТО". Очакваме нов срок следващия месец.
203
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 208, какви украйнски копейки те гонята па тебе бре, в България има само руски ***, нагли, безочливи и продажни, ама в най-скоро време ще им спрат патоците
202
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предложете на Зельо да премести Киев на изток ако това ще ви успокои.
201
2
 
13
 
! Отговори
До 208 преди 1 месец
Ами аз по морето не знам украинките копейки изобщо да са правили опит да работят нещо или така е най-добре да си лежат,а другите да работят и да ги хранят ,е до кога си мислиш ,че някой,ще търпи такъв параzuт
200
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чак до залива Посиет ..
199
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската армия скоро ще отстъпи до Владивосток,Находка и Куйбишевка...
198
0
 
7
 
! Отговори
ППДБ активист преди 1 месец
Африкански мигранти за белите ви дъщерички в името на евроатлантизма ! Ще борим демографската криза и с мигранти без качулки от Непал и Бангладеш! Гласувате за ППДБ и получавате тъмно бели патки в българските езера!
197
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
последните 3 войни на русия започнаха по време на олимпийските игри, 2008, 2014, 2022, така че е напълно възможно да направят още една по време на тези олимпийски игри, това е варварски народ, който живее само от грабежи и убийства, така че предупрежденията на Германия трябва да се взимат на сериозно
196
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 184- защото са стелт изтребители и са невидими! Само убедени натовисти могат да ги забележат. Русофилите нямате шанс!
195
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската армия се движи в посока запад от ден първи на войната. Някак логично ми се струва. Другия вариант е да прекосят САЩ, да преплуват Атлантика, да прекосят Европа и да настъпят в Украйна от изток.
194
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откакто Асенчо вдигна три пъти пенсиите,*** хептен спряха да ходят на работа.Чекат 7мо число да гепат на бабите си пенсията.
193
1
 
9
 
! Отговори
Не съм преди 1 месец
Путинист, обаче слушах едно изказване на Путин, което отговаря на тоз въпрос - на запад, казва, плашат хората си с Русия за да могат да ограничават свободите им и да ги контролират. Друг е въпроса доколко може да им се вярва на политиците по принцип
192
0
 
4
 
! Отговори
Ура преди 1 месец
Аферим Машала на жената Моника Люински-Свирчока.
191
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма ли да почва вече войната между ЕС и Русия да видя колко български евроатлантика ще излязат срещу Русия ???? Предишния път евроатлантиците тогавашни фашисти развяха червените знамена на 9 септември и не можаха дори един штик да искарат срещу червената армия :))))) Сега филма се повтаря . Българския евроатлантик е силен само като трябва да се усвояват фондове и да се краде от народа с евродупитатски ,,заплати,, тип подкуп партиини субсидии каквито нямаше до преди ,,членството,, евробандити .
190
1
 
4
 
! Отговори
До 201 преди 1 месец
Така и запада дава пари да ги таковат руснаците украинските копейки и те реват до небесата
189
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама то и Украинското контранастъпление върви на запад. За това нищо не споменават.
188
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейките поне ги таковат за пари, а вас демократите ви жулят безплатно като евтини парцали и после ви изхвърлят. И понеже няма на кой да се оплачете, ревете по форумите- копейки, та копейки. Толкова сте креативни в мисленето, че друго не ви идва наум. Или пък сте заслепени от злобичката си... Съжалявам ви, но виждам как може да ви се помогне, а и не искам, честно казано.
187
0
 
3
 
! Отговори
Юнеско преди 1 месец
Да живее Моник Люински,свирчока
186
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избираш възраждане, избираш дъното и градът ти да стане Видин и Благоевград. Лято е, идете, вижте, и направете избор. От изток не идват инвестиции. Идват диктатури.
185
2
 
8
 
! Отговори
българина преди 1 месец
никой не го интересува какво казва самоунищожава ща се страна с мигранти мюсюлмани..