Отново сух период в следващите седем дни

Има вероятност от нови пожари
4 авг 2024 22:10, Нели Христова
4
Отново сух период в следващите седем дни
Снимка: БГНЕС

И през следващите 7 дни в страната ще е по-често слънчево и горещо. За съжаление се повишава и вероятността от нови горски пожари. За това предупреждават от Meteo Balkans.

След преминаването на студения фронт във вторник ни очаква ново затопляне от сряда.

Времето във вторник и сряда

Времето във вторник ще е предимно слънчево. Повече облаци очакваме над планинските райони и Източна България, където на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 15°С и 20°С, а максималните - между 30°С и 33°С. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, но с тенденция да стихне.

В сряда ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. Максималните температури ще се повишат. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. Минималните температури ще са между 15°С и 22°С, а максималните - между 33°С и 35°С.

Времето в четвъртък, петък и през уикенда

В четвъртък и петък до обяд ще преобладава разкъсана, предимно средна и висока облачност. След обяд ще е предимно слънчево. Повишението на температурите ще продължи. Максималните ще са между 33°С и 36°С.

Времето в събота и неделя

Времето през уикенда ще е предимно слънчево и горещо. Очакваните температури ще са между 35°С-38°С. Над Западна и Централна България ще се развиват гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки, но като цяло ще се засуши.

Седмичната прогноза е изготвена на базата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS. Както неведнъж сме подчертавали, подобни прогнози са несигурни в по-дългосрочен, 7-дневен план и е възможно да претърпят изменения, затова следете и ежедневните прогнози на  Meteo Balkans за най-навременните актуализации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Ъх преди 1 месец
Това са "скрити" бързи заеми със страшни лихви, не се лъжете да изтеглите заем! А относно статията - ВиК много години ни прибира парите и няма подобрение на инфраструктурата, пак СУША, докога така?
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
RIP Сър Стенли Ройс!
1
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Ами хубаво. Щом Дитер е толкоз благороден, пък ти юослиш всички за абдали ОК.