Защо крадат краката на Мелиса?

Калифорнийската полиция си блъска главата над въпросите защо и кому е притрябвало да краде два пъти, а после и два пъти да връща изкуствения крак на 16-годишната Мелиса Хаф от Аркадия
8 мар 2006 14:53,
Защо крадат краката на Мелиса?
Снимка: Корбис

Калифорнийската полиция си блъска главата над въпросите защо и кому е притрябвало да краде два пъти, а после и два пъти да връща изкуствения крак на 16-годишната Мелиса Хаф.

Мелиса живее в град Аркадия, близо до Лос Анжелис. Преди две години, вследствие автомобилна катастрофа, тя е загубила десния си крак от коляното надолу и са й направили протеза.

През ноември миналата година изчезнала протезата й на стойност 12 хиляди долара. Оказало се, че крадецът е проникнал в дома й през един от прозорците.

След инцидента местните жители се събрали и убедили две фирми да платят 16 хиляди долара за нова протеза за Мелиса, но този път спортна протеза, за да може да играе софтбол в училищния отбор.

А през януари някой подхвърлил откраднатия крак в двора на къщата й.

Но в деня на свети Валентин – 14 февруари – били откраднати и двата й крака – и старият, и новият.

Местната община отново се събрала и поръчала нова протеза – вече трета поред.

Протезата трябвало да бъде доставена следващия петък, но още в сряда майката на Мелиса намерила двете стари протези на задната седалка на незаключения си автомобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание