Красотата изисква жертва от 350 долара

Седмица преди инцидента дамата била лишена от право на управление на транспортно средство за 20 месеца, поради каране в състояние на алкохолно опиянение
13 мар 2006 11:38,
Красотата изисква жертва от 350 долара
Донна Мария нямала право да сяда зад волана последните 20 месеца. Снимка: BBC

„Красотата изисква жертви“ - си е мислела най-вероятно Донна Мария Мъдок, когато пуснала волана на колата си, движеща се със скорост 50 км/ч, за да си оправи макияжа, предаде BBC. 

Едната ръка на 22-годишната жителка на Уелс в този момент била заета с молива за гримиране на очи, а другата – с пудрата.

Неочакваният проблем се състоял в това, че в този момент колата се оказала в полезрението на камерата за наблюдение на скоростта и видеозаписите били видени първо от полицията, после и от съда, който осъдил Дона Мария да плати глоба от 352 долара.

На съдебното заседание се изяснило и това, че буквално седмица преди инцидента дамата била лишена от право на управление на транспортно средство за 20 месеца, поради каране в състояние на алкохолно опиянение.

„Това дело е необичайно", заяви прокурорът Иън Евънс. "Полицейската камера е заснела колата на подсъдимата да се движи със скорост от 32 мили в час в зона, където са разрешени 40 мили в час. Така че е нямало нарушение на скоростта, но нито едната й ръка не е държала кормилото за управление“.

Полицейски служител от северен Уелс добавя, че автомобилът е опасна купчина метал в ръцете на човек, който не може да го управлява. "Колата във всеки един момент трябва да е под вашия контрол, а действията на госпожица Мъдок са просто подигравка със здравия разум“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание