Румяна Желева ще завежда кризите в ЕС

Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи е ресорът на България
27 ное 2009 13:47,
201
Румяна Желева ще завежда кризите в ЕС
Снимка: БГНЕС

Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи – това е ресорът на България в следващата Европейска комисия.

“Това е добър ресор в широката област на изграждане на общата европейска външна политика. Аз съм наистина много щастлива, че България и нейният кандидат, в случая действащият външен министър, ще допринесе за това”, обяви Желева, цитирана от БТА.

“След влизането в сила на Лисабонския договор, а това ще стане само след няколко дни, ЕС ще има обща европейска външна политика, тя ще се изгражда, външните отношения са много важни и аз се чувствам поласкана и имам съзнание за високата отговорност да участвам в изграждането й”, допълни тя.

Желева нямало да излиза в отпуск до изслушването й в Европейския парламент. Към момента не се обсъждал наследникът й на поста външен министър.

За търговията в новата комисия ще отговаря белгийският комисар Карел де Гухт, за енергетиката – германецът  Гюнтер Йотингер.

Румъния получава земеделие. Правосъдието е разпределено на комисаря от Люксембург Вивиан Рединг.

Досегашният ресор на България – защита на правата на потребителите, плюс здравеопазване, вече ще се държи от малтийския комисар.

За разширяването ще отговаря представителят на Чехия Щефан Фуле, а за вътрешните работи – Сесилия Малмстрьом от Швеция.

Всяка от 27-те страни-членки на съюза имат по един еврокомисар. Новата комисия ще започне работа от началото на следващата година, след като бъде утвърдена от Европейския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
Като се замисля, май се сещам за изказването на ББ след първия и гаф - Има конспирация срещу нас - тя зубкаше за комисар по енергетиката, после ония за да ни пречат щяха да я правят на правосъдието и накрая за да ни провалят я направихо по хуманитерните помощи и на жената не и стигна времето да си научи урока. Но иначе АЗ ГАРАНТИРАМ
41
0
 
0
 
! Отговори
Айде стига бе преди 14 години
Това е просто още една заплата, а ти се приготви, защото нейната заплата за теб се трансформира в по висока такса за детето ти в градината.Ясно и просто.А Фандъчката има простата роля да те прецака, да осигури заплатат на еврокомисаря, който е ПАРТИЙНО НАЗНАЧЕНИЕ на БЮДЖЕТНА длъжност.Значи за нея може хиляди евро, а за детето ти не може 225 лева месечно без такса? Айде стига бе....
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПЪРВО ДА ОПРАВЯТ ГОЛЯМОТО БЕДСТВИЕ И КРИЗА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ
39
0
 
0
 
! Отговори
Индубио преди 14 години
Е, Баце, ако комисарите на Комисията, като водещи на съответните звена нямат отношение към собствения си ресор, то кой би трябвало да има...Ако има институция във въпросния Съюз, която да има ясна политичека функция и реално да извърша действия, това е европейската Комисия.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прав си но си и коментираме и разните там изказвания, гафове и тнт ... Друг е въпроса дали ако коментираме по градивно няма да ни заклеймят за комунисти... А тя че си е грозна и умствено ограничена ...
37
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Абе ако беше много веща в нещата от които разрира... (питам се кои са те ?) щяха да я сложат на такъв ресор. Тъй като и от ЕС си нямат на идея с какво може да бъде полезна я пращаха я в енергетика, я във външна политика или за предпресъединяване.... И накрая я направиха Емел Етем на ЕС.
36
0
 
0
 
! Отговори
Симуланти преди 14 години
До ИндубиоТова не значи, че комисарят изобщо има отношение към това.Лично направих проверка за мисмото на Ян Фигел до Даниел Вълчев, сложено на сайта на МОН.Писменият отговор от ЕК беше, че ЕК НИКОГА НЕ Е ПРАВИЛА НИКАКВИ МЕРОПРИЯТИЯ И НЯМА НИКАЙКВИ ДОКУМЕНТИ КАСАЕЩИ ПРОВЕРКИ, ОЦЕНКИ, , ПРЕПОРЪКИ , ПОЖЕЛАНИЯ И Т.Д. за матурите Не ме убеждавайте, че е много важно като ресор ИМЕННО ДА СИ КОМИСАР, защото може и да не е...
35
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
Ами то какво да и се коментира? Неясно от къде изпаднал субект, без биография, без да е направила нещо съществено в професионалния си път, световно нейзвестна, спусната от Марс. Кво друго да и коментираш?
34
0
 
0
 
! Отговори
ГЛУПАЦИТЕ ОТ ДНЕС преди 14 години
Абе тия от днес бг не знаят ли че European Commission is the largest supplier of humanitarian aid in the world. ЕК е най-големият дистрибутор на хуманитарни помощи в света! Какви кризи ги гонят тия?????
33
0
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Някой дали наистина би дал отговорен пост на тази представителка наБойковия женски фен-клуб? Няма такъв в ЕК.И добре, че иначе какви скандали ни очакваха!И сега имаме огромен ресурс за гафове, дано са по-малки.Лобито на ГЕРБ в ЕК е "страховито".
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за 20к евро/месец и аз секретарка ставам ....Пфф направо ме е срам ... Толкова ли няма кадърни и компетентни хора в БГ.... До кога простаци ???
31
0
 
0
 
! Отговори
Индубио преди 14 години
"European Commission is the largest supplier of humanitarian aid in the world."Да, това не е интересно, а е истината, тъй че всички, които неразбиращо говорят за ресора и твърдят, че е едва ли не чиста формалност е редно да се опитат, поне да опитат да помислят, преди да мятат във въздуха подобни твърдения.
30
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
E то в тоя случай да им пращаме направо ханъмата Етем! Тя вече е подготвена, а като им опоска предвидените бюджети къде ще ги докара? Естествено тука! И тогава няма да ни трябват пари от европейски фондове по разни програми.
29
0
 
0
 
! Отговори
61012 преди 14 години
"това е един от външнополитическите ресори на Европейската комисия"А нима има "вътрешни" политически такива в задълженията на комисар?Това е просто една чиновническа длъжност, секретарска. Както всяка друга.
28
0
 
0
 
! Отговори
Индубио преди 14 години
Направо е абсурден начинът, по който 99 процента от коментиращите "форумци" говорят за Желева. Не твърдя нищо положително за нейната работа, тъй като просто не съм запознат с нея, но да се коментира масово външния й вид, приликите й с определени животински видове и директно да се подценяват и всякакви нейни възможности е просто жалко и показва колко повърхностни, колко изпростели за съжаление са твърде много наши сънародници...
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На гръмотевиците да ни бяха дали...той бате Бойко голям го вади ама мек!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Ко преди 14 години
Ресора е изключително неблагодарен, тъй като знаете, ако стане нещо виновни са отговорните лица, ако не стане нищо никой няма да те забележи. Много трудно с този ресор може да се направи добро впечетление,.. Аз й пожелавам да няма много работа :)
25
0
 
0
 
! Отговори
ИНтересно преди 14 години
European Commission is the largest supplier of humanitarian aid in the world.Възможност за бая далавери
24
0
 
0
 
! Отговори
Индубио преди 14 години
Не знам доколко всъщност разбирате от структурите на ЕС и хуманитарната помощ като ресор, но този ресор категорично е един от най-отговорните въобще, особено като се има предвид факта, че ЕС е глобално най-големият дистрибутор на хуманитарна помощ, както вече някой преди мен спомена. Така че: Престанете С УЖАСЯВАЩИЯ, ПОГЛЪЩАЩ ВСИЧКО И ВСИЧКИ НЕГАТИВИЗЪМ, СТАНАЛ ТОЛКОВА ТИПИЧЕН ЗА БЪЛГАРИТЕ НАПОСЛЕДЪК. ПРОСТО СЕ ОТЪРСЕТЕ ОТ НЕГО И ГЛЕДАЙТЕ АДЕКВАТНО НАПРЕД!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тая п ми развихря фантазийте от предната. Представям си я като лейди Гедайва и язди ли язди. А Кунева кво да си и представяш - насълзена - с помазани очилца и хълца. Така виждам ас нещата:)