Погребват Кадафи със семпла церемония

Сейф ал Ислам се готви да напусне Либия, според съобщения
25 окт 2011 08:26,
27
Погребват Кадафи със семпла церемония
Муамар Кадафи. Снимка: Reuters

Тялото на Муамар Кадафи ще бъде погребано днес със скромна церемония на тайно място в либийската пустиня, съобщи Ройтерс.

Агенцията се позова на представител на Преходния национален съвет, според когото бившият либийски лидер ще бъде погребан "със семпла церемония, в присъствието на ислямски духовници".

"Не е постигнато споразумение неговото племе да вземе тленните му останки", добави представителят на преходния съвет.

Вероятно синът на Кадафи– Мутасим, ще бъде погребан на същата церемония.Снощи телата на Муамар Кадафи, на Мутасим и на бившия командващ на въоръжените сили са били изнесени от моргата в Мисрата и са пренесени на неизвестно място, допълва Ройтерс.

Още по темата

Либийски източник в Мисрата потвърди, че телата са изнесени, но отказа да разкрие каквито и да било подробности.

Сваленият от власт либийски лидер почина на 20 октомври, скоро след като бе заловен след сражения край град Сирт.

След това се появиха спекулации, че синът му Сейф ал Ислам също е убит. В неделя обаче той направи обръщение към привържениците си като заяви, че е в Либия и ще продължи съпротивата срещу въстаниците.

Днес Ройтерс съобщи, че Сейф ал Ислам е в пустинен район, граничещ с Нигер и Алжир, и се готви да избяга от Либия с фалшив паспорт.

За ареста на Сейф ал Ислам е издадена заповед от Международния наказателен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
libya преди 12 години
kam 12 znaesh li 4e pishesh gluposti.V Libya vzemaha po 200-300 dinara zaplata za dete polu4avaha po 2 ld .A sto se otnasia do zdraveopazvaneto da bezplatno e no vsi4ki otivaha v Tunis da se lekuvat s/u zaplashtane a zashto li? zastoto kadafi beshe sklu4il dogovor s Tunis .4ovek koito ne e jivial v Libya da Ne pishat
26
1
 
2
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 12 години
Зигхайл оберкомандо.
25
1
 
4
 
! Отговори
към 21 преди 12 години
Вярно е,много е тревожно,но каква е причината? В момента е псевдодемокрация.Преврата си го направиха комунистите и в СССР и в България,защото те самите осъзнаха,че експеримента комунизъм не е сполучлив. /Моля не спрягайте Китай-те са много народ,крадяха технологии от запада.Запада си изнесе производствата за евтина работна ръка и сега ще духат супата... /Та защо е псевдодемокрация? Прехода не тръгна с равен старт.Комунистите с много схеми обраха парите на хората и оставиха народа гладен.
24
1
 
4
 
! Отговори
ЧОЧКО преди 12 години
КАК СЕ ПРАВИ ТОЧНО БАШАМЕЛОВИЯ СОС?
23
4
 
8
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 12 години
Сваленият от власт либийски лидер почина на 20 октомври, скоро след като бе заловен след сражения край град Сирт=ЛЪЖА. БЕШЕ УБИТ!
22
3
 
3
 
! Отговори
към ЪХ преди 12 години
Ей ЪХ,борбата е била между закона и комунистите,които с оръжие са искали да тероризират и крадат,подкрепяни от Ленин и Сталин.Неграмотни писателю,кой взриви църквата в София и изби цвета на нацията? При която и да е власт,има ли терористи,които убиват без съд и присъда, естествено ще бъдат преследвани.А какво ще кажеш за милионите избити от Сталин? Мотото на комунистите е "С кръв ще вземем властта и с кръв ще я дадем" .Това не е ли първосигнално???
21
2
 
0
 
! Отговори
до съдията преди 12 години
Погледни резултатите от преброяванията на населението през годините и ... може и да осъзнаеш какви глупости си написал
20
1
 
6
 
! Отговори
ЧОЧКО преди 12 години
АБЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЩЕ Е ВРЕМЕТО УТРЕ? ДА СИ СЛАГАМ ЛИ ДЕБЕЛИ ЧОРАПИ?
19
4
 
4
 
! Отговори
Ъх преди 12 години
Уважаеми май ти забравяш колко комунисти са избити от царските хора и колко семейства са оставали без бащи и братя. Пълен профан си щом не осъзнаваш че единствената истинска морба е бил между комунисти и монархистите а не с измислените ти демократи
18
11
 
7
 
! Отговори
съдията преди 12 години
Като чета писателчетата какви глупости са писали се отчайвам за нашата къса памет и чревоугодничеството ни. Долавям носталгия и по диктатора Живков.Госпожици и господа,диктаторите даваха някои облаги за да се задържат на поста си,както и техните деца.Забравяте колко народ са избили комунистите,колко семейства са изнемогвали поради това,че съпрузите са в конц.лагери,колко са починали в последствие от милиционерските изтезания,колко брака са разтрогнати поради режесирани слухове и маниполации.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм виждал стока произведена в сащ по магазините а им трябват паричкиДокато не пресъхнат кладенците .... има да се радват на демокрацията
16
0
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
А по време на Тато кое е било платено? При комунизма народа дава толкова, колкото да ти стига и да си доволен. А те си правят каквото искаш без да знаеш много и да коментираш...
15
2
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Гоце поканен ли е?
14
3
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Абсолютно си прав,ей сега ще им се разкаже играта ;)
13
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЛИБИЙЦИТЕ НЕЗНАЯТ КАКВО ГИ ЧАКА ОТ ТУК НАТАТЪК, ЩЕ ВИДЯТ КОЛКО Е ХЛЯБА И КОЛКО ПЕТРОЛА , АМЕРИКАНЕЦА ОТ КЪДЕТО НЕ Е МИНАЛ ТАМ НЕ Е ПОТЪПКАЛ
12
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този беше пълна мишка и един *** убиец. Но истината е, че сега либийците ще се видят в ужаш. Те не са свикнали на друг вид управление. Знаете ли, че здравеопазването в Либия е било напълно безплатно за всички. Образованието включително и висшето абсолютно безплатни. Всеки е имал право между 40 и 140 литра безплатно гориво на месец. Всички държавни услуги са били напълно безплатни. Имало е страхотни бонуси при сватба и след това при всяко дете. Сега наистина там ще настане Ад.
11
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да го погребът с *** на горе,че ще го търсят после да го целуват
10
9
 
11
 
! Отговори
??? преди 12 години
Нали уж бил убит двойника на Кадафи?(една от версиите на ***)
9
6
 
14
 
! Отговори
?????? преди 12 години
Могат ли комплесираните журналистчета да обяснят какво е "семпла церемония? Ще го семплират ли или ....????
8
11
 
48
 
! Отговори
Ани преди 12 години
Ше търсят Кадафи и ще съжаляват, че са го предали!