"Росатом" влага парите за АЕЦ "Белене" в Чехия, Унгария...

Средствата няма да отидат за "Козлодуй", обяви Сергей Кириенко
Обновена: 21 юни 2012 15:20 | 21 юни 2012 13:35,
379
"Росатом" влага парите за АЕЦ "Белене" в Чехия, Унгария...
Кириенко готви нови инвестиции. Снимка: Reuters

Руската държавна компания "Росатом" е готова да вложи средствата, които бяха освободени от инвестиции в строителството на българската АЕЦ "Белене" в изграждане на атомни централи в Чехия, Великобритания и други страни, заяви ръководителят на компанията Сергей Кириенко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

"Росатом" е била готова да финансира "Белене" и с над 50% и тези средства няма да отидатза "Козлодуй", подчерта Кириенко.

Ръководителят на руския концерн отбеляза, че руската страна "трябва да балансира всичко - дали е възможно парите да бъдат използвани в Чехия или все пак да бъдат насочени към "Козлодуй".

"Има и други варианти", допълни той, посочвайки Словакия, Унгария и Великобритания, които също планират да построят атомни централи.

На 2 юли изтича срокът за подаване на заявки за устие в търга за чешката АЕЦ "Темелин", уточни Кириенко, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
2
 
! Отговори
х преди 12 години
Ако искат тези средства и на майната си да ги вложат.
74
2
 
9
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
Такива като тебе дето си мислят,че са център на вселената май не им е ясно,че на руснаците вече не им пука за нас, та да ти разиграват блъфове. Ние ги охулихме и оплюхме достатъчно. Лошото е,че и на тия дето им се гъзиме денонощно и на тях не им пука за нас. Ще си седим в тинята още дълго време.
73
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УМНИ БЪЛГАРИ,ОТКРИТА Е ПОДПИСКА ЗА РЕФЕРЕНДУМ ОТНОСНО АТОМНАТА ЦЕНТРАЛА!Независимо,че е по инициатива на БСП, нека всеки един българин искащ енергийната независимост на България да я подпише!
72
2
 
8
 
! Отговори
Цар Тикве преди 12 години
***, единствения електорат на ГЕРБ не са желани във форума --Ами тогава не пиши! ----че що да не пиша ??? Аз имам писменост от Кирил и Методи, обаче за *** писменост не съм чул, виж за *** цар да - цар Тикве
71
2
 
2
 
! Отговори
До 74 ... преди 12 години
Споко, дори и да построим Белене, руски олигарси няма да дойдат да живеят тук и да си харчат парите :D
70
3
 
6
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Дано някой докладва на ББ, че на българите не им пука дали инвестициите са американски или руски, въпроса е да ги има. Пука им само на политиците и техните кръгове, щото те гушат яко !
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честито на зелените *** и на избиратели на ГРОБ. Обвързаха ни вместо да изнасяме ток да внасяме. После като живеете в мизерия да не се оплаквате. Преди време такива като вас избраха царя, който ни оправя 800 дни. В следващите години предстой голямото оправяне.
68
0
 
8
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
Слабо ни интересува Чехия и Англия междувпрочем англичаните ще строят 6 АЕЦа.Важно е на нас какво ни трябва.
67
1
 
9
 
! Отговори
До 67 ... преди 12 години
Както е казал Чърчил - Няма врагове и приятели! Има интереси! Сегашната ситуация е такава! Руснаците искат да печелят! Което е нормално! И тук няма място любов, приятелство и т.н. Това е капитализъм в чист вид! По тази причина всеки трябва да си гледа интересите (изгодата).Всичко друго е прах в очите!
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е да ама има 50 км повече магисрали свиркайте си ей ви колите и сте за нула бройки на морето, станахме като *** днес да сме добре за утре после ще мислим.
65
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Цените на фотоволтаиците падат , а при нас се вдига цената заради тях - че била скъпа. Това само в БГ се случва. Оня от комисията дето определя цените май яка гуша е отпрал...
64
9
 
4
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Кво се връзвате на евтини руски номера. Само плашат и разлайват кучетата. В Чехия и Англия само за тях питат.
63
9
 
6
 
! Отговори
брей крадливи БСПари преди 12 години
От непостроената АЕЦ Беляне *** вече откраднаха над един милиард лева. Това им е мъката. Искат да откраднат поне още един милиард.
62
1
 
8
 
! Отговори
Относно Белен преди 12 години
На всеки разумен човек е ясно, че в сегашното си състояние Белене е неизгодна! Проблемът е, че още от самото начало е била замислена като хранилка, а не като инвестиционен проект! Защо? Ами защото когато се инвестира се гледа нещата да станат по-бързо и качествено! Да заработят, за да може да се върнат по-бързо влогжените пари! Какво се получава при нас - Белене в новото време се строи от 10-на години! Ако искаша до сега да са забравили, че са я построили! Това е!
61
2
 
16
 
! Отговори
неразбрал преди 12 години
Гледам ви глупостите и се питам... що за *** трябва да си, за да обиждаш народ, избавил те от робство??.....
60
5
 
0
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Хей *** стига ревахте, ние ще правим ето това:"Туристи плащат 100 млн. паунда за полет до Луната"Ще подбием цената на половина, пращаме 20 туриста и аец Козлодуй даже не ни трябва.
59
0
 
8
 
! Отговори
otneseni преди 12 години
Честито! Да видим, длаи във Великобритания ще се погнуси Русия да инвестира в АЕЦ, след като инвестира в Челси
58
3
 
11
 
! Отговори
Чухте ли преди 12 години
ГЕРБ намалили тока с 20%. Вместо с 30% тока се вдига само с 10%. И то благодарение на ГЕРБ
57
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 12 години
Нова и сигурна атомна центра ни трябва, но не е това начина. Аз съм за Белене, но като си помисля как се краде оттам лошо ми става.
56
2
 
10
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
***, единствения електорат на ГЕРБ не са желани във форума --Ами тогава не пиши!