"Росатом" влага парите за АЕЦ "Белене" в Чехия, Унгария...

Средствата няма да отидат за "Козлодуй", обяви Сергей Кириенко
Обновена: 21 юни 2012 15:20 | 21 юни 2012 13:35,
379
"Росатом" влага парите за АЕЦ "Белене" в Чехия, Унгария...
Кириенко готви нови инвестиции. Снимка: Reuters

Руската държавна компания "Росатом" е готова да вложи средствата, които бяха освободени от инвестиции в строителството на българската АЕЦ "Белене" в изграждане на атомни централи в Чехия, Великобритания и други страни, заяви ръководителят на компанията Сергей Кириенко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

"Росатом" е била готова да финансира "Белене" и с над 50% и тези средства няма да отидатза "Козлодуй", подчерта Кириенко.

Ръководителят на руския концерн отбеляза, че руската страна "трябва да балансира всичко - дали е възможно парите да бъдат използвани в Чехия или все пак да бъдат насочени към "Козлодуй".

"Има и други варианти", допълни той, посочвайки Словакия, Унгария и Великобритания, които също планират да построят атомни централи.

На 2 юли изтича срокът за подаване на заявки за устие в търга за чешката АЕЦ "Темелин", уточни Кириенко, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
7
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
За две години цената на волтичните панели от 2Евро/ Ват паднаха на 0,67 Евро/Ват. В тях трябва да се инвестира, та след 15-20 години може поне половината от енергията да е от тях!--А нощем и зимата ще си светим със свещи, нали?! А заводите и трамваите ги спираме, когато няма слънце!От малък ли имаш проблепи с мисленото или отскоро се правиш на интелектуалец?
54
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Каква стана тя ?! Вместо да печелим милиони от износ на енергия други ще печелят, а ние ще купуваме. Щото с тези мини работата загива, а чистата енергия води само до оскъпяване в БГ, въпреки че цените на устройствата за добиването им падат. Ама това никой не го казва ...
53
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руснаците блъфират,това е от ясно по-ясно.Кой ли ще се върже на техните брътвежи?!
52
3
 
14
 
! Отговори
До 50 преди 12 години
***, единствения електорат на ГЕРБ не са желани във форума
51
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ погреба България .....сега руснаците яко ще ни го забият.
50
2
 
20
 
! Отговори
Даси преди 12 години
Руснаците многократно предлагаха да финансират Белене при условия, които ние определим. Нашите тиквеници мълчаха и ги разиграваха - ту ще строим, ту няма.
49
4
 
10
 
! Отговори
ЧехЧе преди 12 години
И цяла Прага ще кара Лада *** с миниатомен реактор :)))
48
0
 
12
 
! Отговори
Будали преди 12 години
Държавата с най-много ядрени централи в света САЩ - будали
47
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега всички гербери начело с гуруто ще го ду*ат и ще имаме ВЯТЪРНИЧАВИ ЦЕНТРАЛИ!Велик е Тиквун!Ще "имаме най-евтината и екологично чиста еленергия" в света!
46
3
 
19
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Който плаща той поръчва музиката стара поговорка, ти гледай слeд 5 години да не останеш на газов фенер, че един АЕЦ не се строи бърже.
45
15
 
9
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
Да изритаме тиквата с шутове. Само *** останаха да подкрепят ГЕРБ. Превърна се в етническа партия --Това ти го каза психиатърът при който се лекуваш - нали?! А пиеш ли си хапчетата? Май нещо си ги пропуснал днес!
44
0
 
10
 
! Отговори
Соларен ток преди 12 години
изкупува се по 76 стотинки по европейските норми, по колко ли ще се продава????
43
7
 
20
 
! Отговори
Да изритаме преди 12 години
Да изритаме тиквата с шутове. Само *** останаха да подкрепят ГЕРБ. Превърна се в етническа партия
42
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чакай малко ""Росатом" е била готова да финансира "Белене" и с над 50%".Някой не беше казал преди време, че бил говорил е Путин и той му бил казал че нямал пари за АЕЦ-а, и тъй като и нашия нямал, та затова този АЕЦ нямало да го бъде..Честно май вярвам повече на руснаците, отколкото на нашия.
41
3
 
24
 
! Отговори
ЗАВИСИМИ преди 12 години
Сега други ще станат свръхЗАВИСИМИ. Браво, ние си ставаме НЕзависими. България е независима, с американски тецове и военни бази по морето. Да живее наща независимост
40
16
 
7
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Всички тия защитници на БЕЛЕНЕ,ако не дай си боже стане беля,ще са в първите редици на плюещите ядрената енергетика,познавайки особеностите на българския характер.Освен това,въпроса е много ***,дадени са едни комисионни под масата,които сега не могат да бъдат върнати и червените пикаят газ !!!!
39
14
 
10
 
! Отговори
агнето преди 12 години
Празни приказки...търговски похвати и скърцане със зъби. Голям праз като ги пренасочат...много важно. Дреме ми на репата.
38
17
 
5
 
! Отговори
do 31 преди 12 години
Братя са ти на теб, *** скапан, като са ти братя марш в Сибир да строиш атомни централи. Не на руското енергийно робство!
37
16
 
9
 
! Отговори
кУриенко преди 12 години
Тъпо руско парче! Когато чехите или унгарците се навият вие да притежавате централа в Чехия или Унгария пак ни се обади. Това е партенка за приятелите на серГЕЙ. Гледам такива *** има и във форума
36
5
 
20
 
! Отговори
Комунде преди 12 години
Уууу, видяхте ли бе, други ще лапнат парите сега заради тези гербаджии.