Пуснаха посмъртно видеообръщение на двама атентатори от 11 септември

Това било част от войната за прогонване на американците от Арабския полуостров
13 сеп 2012 17:43, Елка Василева
36
Пуснаха посмъртно видеообръщение на двама атентатори от 11 септември
Двама от атентаторите обясняват, че са действали за прогонване на американските сили от Арабския полуостров. Снимка: архив, Reuters

Ал Кайда разпространи днес чрез Интернет посмъртно видеообръщение на двама от извършителите на атентатите от 11 септември, които твърдят, че са действали в рамките на войната за прогонване на американските сили от Арабския полуостров. Това съобщи американският сайт за мониторинг на световната мрежа Ес Ай Ти И, предаде Франс прес.

Салим ал Хазми и Халед ал Михдар - двама от въздушните пирати, отвлекли четири самолета на 11 септември 2001 г., се показват за пръв път и прочитат завещанията си на записа, направен от Ас Сахаб - медийното крило на Ал Кайда.

Облечен с полева униформа, с бяла чалма на главата, Ал Михдар, подпрял автомата до себе си, заявява, че чете завещанието си на 21 сафар 1422 г. по мюсюлманското летоброене, сиреч на 26 април 2001 година. Саудитецът пристигнал в САЩ през януари същата година.

"Арабските лидери (. . .) стигнаха далеч в предателството спрямо своята нация и позволиха на американците християни да сложат крак в люлката, в двете свети места на исляма" - Мека и Медина, твърди той.

Ал Хазми - също саудитец, с бяла чалма и кафява куртка, заявява, че действията му се вписват "в рамките на джихада срещу САЩ и онези, които ги подкрепят".

"Джамията Ал Акса (в Ерусалим) е осквернена (. . .), а Арабският полуостров е пълен с американски и британски войници, воюващи срещу Аллах", казва той. Ал Хазми уверява, че с постъпката си цели "да възвърне достойнството на мюсюлманите и да изтласка от Арабския полуостров" западните войски.

Близо 3000 души загинаха в Ню Йорк, Вашингтон и Шанксвил в щата Пенсилвания при атентатите на 11 септември, извършени от Ал Кайда. Петнайсет от 19-те извършители бяха саудитци, напомня агенцията, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Тъй като вече много хора не вярват в причастността на Ал Кайда в атентата,ЦРУ отново пуска фалшиви клипове за този атентат!Клипа с Бен Ладен е фалшивка на ЦРУ,там е двойник на Бен Ладен!!!Архитекта на кулите каза че те са били проектирани така че да издържат на атака със самолет!А третият небостъргач как така рухна без самолет,досущ като във филмите по Дискавъри?Ами ЦРУ го е взривил точно по технологиите от Дискавъри!!!Всичко е било по заповед на ненормалният,като Хитлер,Буш младши!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 32, А испанския небостъргач ударен ли е от Боинг с пълни резервоари?Какво означава според теб "буквално до дупките" в етажи и метри и от коя страна на небостъргачите са снимките?Температурата и димът отиват нагоре, следователно нищо не може да се снима освен дим, Няколко етажа по-надолу температурата може и да не е чак толкова висока .Има доста хора, които са си направили труда да развенчаят "конспиративната теория", потърси debunking 9/11 conspiracy theories
29
0
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
дори и всичко да е така не би могло да се обясни наличието на хора буквално до дупките,които очевидно могат да съществуват до почти 1000 градусова температура и не обснва случая с испански небостъргач,който след 24 часово горене не пада? А дори не сме казали и за вече пословично известната сград до кулите,която се срутва без да е ударена от самолет,а дори няма да почвам с Пентагона.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 24. Експлозията отнема кислорода от затворения обем, за пълното изгаряне на керосина от напълно зареден самолет трябва доста повече кислород отколкото има в няколко етажа на небостъргача, горенето продължава, по-бавно според достъпа на кислород . Цветът на пушека зависи от материала който гори, погледни на снимки как гори нефтена платформа и ми кажи кога ще изгасне по цвета.Докато гледам пилето как се врътка на грила във фурната и на мен не ми е горещо, но пилето не е на същото мнение.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 28 не съм го чел доклада иначе съм гледал я по дискавъри я по нейшънъл , няма значение , не съм специалист но имаше документални интевюта с архитекта , ставаше дума за изолациите на тези колони които са в средата , те не са издържали , това си спомням , но дори само заради честта на загиналите не ми се влиза в полемика и подробности , това е трагедията белязала началото на 21 век като крайъгъкен камък, какъв ще е края му не знам , дано заради децата ми дай боже да е добър.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 24. В индустрията, включително в строителството не се ползва чисто желязо, ползват се желязо-въглеродни сплави - стомани. Особеното на стоманите е, че свойствата им зависят не само от процентното отношение на съставките, а и от температурата при която рязко са охладени. За справка "Желязо въглеродна диаграма". При загряване и стоманите губят закаляването си и се огъват, няма нужда да достигат температура на втечняване за да загубят якостните си качества.
25
0
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
Никой не казва,че американците са си свалили кулите,просто се задават въпроси и се опонира на доклада на комисията 9/11,това е всичко.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от 26 : и аз / Кондолиза Райс / разбрах че студената война е свършила . а иначе е цяряла пълна паника , комуникацийте са били мам си джейс , щом са говорили по обукновенни мобилни .
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до " до 19 " на всико това ти отговарям с едно изречение , Кулите бяха ударени от терористи на Ал Кайда , няма сила на земята която би накарала американци да създадат организация която да атакува собствената им страна , всичко останало са болни разсъждения.а иначе и онзи ден даваха поредния филм с документални записи , научих нещо ново , че на практика май Кондолиза Райс е била силния човек в този момент в бункера на Белия дом и още тя каза: обади се Путин и каза че е свалил руските бобардировач
22
0
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Приказки за български и други тъпоумия. Кой не знае още, че тона е автопровокация. Както и онова в Бургаз, прочее.
21
1
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
на първо място керосинът в двата самолета при тяхното взривяване се е изчерпал,на второ място има снимка на човек който е точно до мястото,където е огнището на пожара,покатерил се до дупката и молещ за помощ,това индикира,че пожарът всъщност не е бил толкова силен,че да разтопи стоманата и третото и най-важното -пушекът,пушекът е черен,което е характерно за угасващ пожар с ниска температурa и дори още нещо и за мен най-голямата загадка,какво прави най-великата въздушна отбрана повече от 45 мин?
20
0
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
разследващите се опитват да ни убедят,че пожар от канцеларски материали,принтери и т.н могат да причинят разтапяне на стомана,но не само това,забележете, ПРИ конструкцията на небостъргачите е взето под внимание ВЪЗМОЖЕН сблъсък на самолет със сградите и са били направени допълнителни модификации и гаранции за сигурност,така ,да се върнем към пожара,американските специалисти твърдт,че той е причинен от канц.материали,които са били в кабинетите по това време и той е бил невероятно силен,само че
19
1
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
не искам да споря,мненията на хиляди физици НЕ бяха взети под внимание при положение,че всички се изказаха абсолютно категорично против доклада за 11.09 по простата причина,че е в противоречие с основни физични закони,не само това,ами си противоречи и с химични,докладът твърди,че пожар е причинил разтапянето на стоманените основни кули,да но само след нколко години испански небостъргач горя около 24 часа без да се срути,нещо повече
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сори 19 заспивам вече май.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 19 има и една друга наука , нарича се право , и когато някой който като тебе се усъмни в прилагането на законите на физиката може да претендира по надлежния ред и да получи правосъдие , особено в Америка където правото е поставено на пидестал ,а иначе ти можеш да си бълнуваш каквото си искаш.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 16, Има една наука, която се казва Физика и според тази наука има разлика между това 100 тона да стоят на нещо и 100 тона да бъдат пуснати върху нещо от 3 метра.Ако не вярваш опитай да сложиш внимателно тухла единичка върху сурово яйце, поставено право в чашка за яйце, а след това опитай да пуснеш тухлата от 3 метра върху яйцето и ще разбереш разликата. Ето това е наука, основана на опити, изчисления, доказателства и експерименти, а не на псевдо-факти и конспиративни измишльотини.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак до 16 да не говориме че нямаше абсолютно никакви икономически причини , Щатите влязоха във войната с тероризма с излишък в бюджета ,а в момента имат рекорден дефицит .
14
1
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
в науката досега е възможен само един такъв начин,контролиран взрив в основата на сградата,който да унищожи и изпари основите и да причини свободно падане. Всички тези факти ни карат да се замислим за минутка,това е :}
13
2
 
2
 
! Отговори
do 13 преди 11 години
Никой не е казал,че са ги бутнали,самият факт,че 19 кашика,хванати от пустинята са успели да отвлекат 4 самолета и със значителен професионализъм,който все още впечатлява пилоти по целия свят са успели с точност до сантиметъра да ги забият там,където трябва. И не само това,ами и небостъргачите падат свободно за по-малко от 20 секунд,във физиката му се вика сободно падене и е възможно САМО тогава,когато НЯМА основа под предмета,за да паднат така сградите цялата им основа е трябвало да се е изпари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 12 предполагам знаеш , че това са думи на П.Р.Славейкав за българския народ.