7,7 по Рихтер разтърси Канада

Обявено е предупреждение за цунами
Обновена: 28 окт 2012 09:21 | 28 окт 2012 09:21,
133
7,7 по Рихтер разтърси Канада
Снимка: Ройтерс

Земетресение от 7,7 бала по скалата на Рихтер разтърси тази нощ канадската провинция Британска Колумбия, съобщи Националната геоложката служба на САЩ. Няма данни за щети и пострадали.

Службата "Земетресения Канада" обяви, че е регистрирала трус със сила 7,1.

Тихоокеанският център за предупреждения за цунами съобщи, че в резултат от труса не се очаква появата на вълни-цунами . Центърът за предупреждения за цунами на Западното крайбрежие и Аляска издаде обаче такова предупреждение за крайбрежни райони на Британска Колумбия и Аляска.

Първата вълна се очаква в Крег в 9.10 часа местно време, но не се очаква да е голяма - около 0,3 метра, заяви Бил Найт от центъра. Той каза,че максималната вълна няма да е голяма.

CNN предаде, че жителите на Хавайските острови са предупредени да се евакуират заради очакваното цунами, което се очаква след по-малко от три часа (около 11 часа българско време).

Предупреждава се и за наводнения. Земетресението е последвано няколко минути по-късно от вторичен трус със сила 5,8 бала по скалатана Рихтер.

Първоначалният трус е с епицентър на 198 км южно-югозападно от пристанищния град Принц Рупърт, на дълбочина от 10 км.

Издадено е предупреждение за цунами за крайбрежните райони на Британска Колумбия и Аляска от северния край на остров Ванкувър, Британска Колумбия до Кейп Дисижън, Аляска, на 137 км югоизточно от град Ситка, съобщава AP. Предупреждението е в сила и за крайбрежието на северната част на американските щати Калифорния, Орегон и Вашингтон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
103 няма жертви ,защото Канада е рядко населена и епицентъра на труса е бил далеч от населено място
86
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименРайона е почти необитаем. Жилищата са контейнерен тип и издържат всяко земетресение.
85
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При 7.7 по Рихтер да няма жертви и пострадали. Канада наистина е държава, която мисли за народа си.Недай Боже, това да се случи у нас, с нашето калпаво строителство, не ми се мисли...
84
1
 
11
 
! Отговори
до помогнете преди 11 години
Да трябва да се бяга! Бягането сутрин или вечер е много полезно. Три пъти в седмицата по един час бягане ще Ви защити от болести на сърдечно-съдовата система.Въпроса Ви беше лесен. Лошо е ако се появи въпрос: Ние да пиеме ли?Не знам какво да отговоря!
83
5
 
8
 
! Отговори
помогнете преди 11 години
Ние да бягаме ли,страх ме е,къде ще се събираме?
82
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кофти съчетание - прости и лоши.
81
0
 
11
 
! Отговори
xxl преди 11 години
Продължава да ги тресе. За последния час още четири земетресения между 4.1 и 4.8На картата се вижда подводен хребет и всичко е около него.
80
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМИ ДА ТО КЪДЕТО СТЪПЕ ГНУСНАТА СЕМИТСКА ***(ЧИФУТЯГИТЕ) ВИНАГИ ЩЕ ИМА ТАКИВА БЕДИ..... И ТО ЗА КАКВИ БЕЛИ ГОВОРИТЕ СЛЕД КАТО КАНАДА Е ПЪЛНА С ЧИФУТЯГИ(ТОЕСТ СЕМИТСКИ *** РОДА С АРАБЕЛИТЕ) МАЗНИ,ЦЪРНИ,С ГОЛЕМИ КРАТУНИ ПЛОСКИ КАТО ПЛАЗМИ И ВОНЯЩИ ОТ 5000000 КМ ХАХАХАХАХА
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 100.... не само в Канада и тука ако проследиш коментарите и идиотизмите дето се пишат тук от някои индивиди ще разбереш ,че и тука е пълно с чифутяги
78
7
 
19
 
! Отговори
потопа идва преди 11 години
Започна обратното броене..50 дни до края на света,да се готви във вторник Флорида,няма друг президент за Америка,спомнете си Ванга и бягайте къв Позитано,там са скривалищата на милионерите.
77
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Канада е пълна с чифутяги ,значи няма лошо ,още по силно следващия път и едно 12 по Рихтер да шибне ционистката *** -сащ ,че да се отървем от това зло
76
1
 
6
 
! Отговори
виж те се преди 11 години
''Големи бащи във форума,големи примери дават"
75
4
 
11
 
! Отговори
Мая Попова преди 11 години
Усещам и едно с епицентър зентъра на София, бягайте депутати спасявайте се
74
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прехода започна ,край на света няма да има,ще има естетвено множество природни катаклизми но всичко ще приключи ,със смяната на полюсите ,оттам ще се промени светоусещането и съзнанието на хората и поведението на всички живи организми на тази земя промяната на човешкото съзнание кара управниците по света да се изприщват от злоба и има защо ,понеже хората ще отхвърлят егото и материализма и финансовото заробване на народите от банкерския над национален елит
73
0
 
28
 
! Отговори
Станимир преди 11 години
Да пази Господ !
72
4
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
Нещо за ХААРП нема ли да напишат пичовете фенове?
71
5
 
13
 
! Отговори
еколог преди 11 години
Подобни природни явления крият сериозен риск за екосистемите и най-вече за застрашените видове защото могат например да нарушат зимния сън на атлантическата каракуда която гнезди по тези места
70
0
 
0
 
! Отговори
Мая Попова преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Аз го усетих по-рано земетресението. Усещам и едно земетресение пак в този район до 3 дена. Силата ще е до 6 по рихтер. Лошото е че усещам и едно в италия от 4-5 по рихтер. Мисля че усещам и в България. Тук ще бъде със сила 5 или 6 по рихтер. До 1 седмица. Не изпадайте в паника. Поне така го чувствам.
69
0
 
0
 
! Отговори
Жреца на Маите преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Апокалипсиса наближава ! Пригответе се за Армагедон !Душите ви ще бъдат спасени ,ако си признаете греховете ! И спрямо маите греховете не са малко ! Но Възмездието се приближава със страшна сила ! АЗ КАЗАХ ,, ХАУ !!!!!
68
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само преди 1 месец и нещо Канада изгони посланика на Иран и скъса и диломатическите отношения между двете страни ,спомняте ли си какво излезе по медиите за реакцията на ръководителите на Иран ,че Канада горчиво ще съжалява и....ХАРП ,май вече не е запазена марка само за цион ,ще им става все по горещо под задниците на моше,исак,аврам и останалите ,а това е добре за нас