Във Волгоградска област обявиха траур от 1 до 3 януари

Властите потвърдиха смъртта на 15 души след терористичния акт
Обновена: 29 дек 2013 15:49 | 29 дек 2013 14:43, Веселина Йорданова
55

Снимка: Ройтерс

Във Волгоградска област ще има траур от 1 до 3 януари във връзка с днешното терористично нападение, съобщи в ефира на телевизия "Россия-24" областният губернатор Сергей Боженов, цитиран от ИТАР-ТАСС.
На семействата на пострадалите ще се изплатят по 1 милион рубли, независимо от това дали са жители на областта или преминаващи през нея, а от утре на пострадалите ще се изплатят по 250 000 рубли.

Боженов подчерта, че медицинските центрове в областта са готови да приемат пострадалите и да окажат качествена медицинска помощ.

Още по темата

Губернаторът потвърди информацията за 15 загинали. По думите му 35 души са в болница, от тях седем са с леки наранявания. Останалите 28 са със средни или тежки наранявания. Руското министерство на здравеопазването съобщи, че на местопроизшествието във Волгоград работят 33 екипа на бърза помощ.

По нареждане на президента Путин мерките за сигурност по железопътните гари и летищата ще бъдат засилени след взрива, заяви говорителят на федералната полиция Владимир Колесников, цитиран от Ройтерс.
Намерени са останките на нападателката камикадзе. Назначена е генетична експертиза. Предполага се, че взривното устройство е било с еквивалент 10 килограма тротил, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки говорителя на Следствения комитет на Руската федерация Владимир Маркин.

Местни високопоставени ръководители посочиха, че жената се взривила близо до детектора за метал, поставен на входа на централната жп гара в града, който бил претъпкан от хора.

Руската държавна телевизия излъчи кадри, на които се виждат счупените прозорци на първите два етажа на сградата и много линейки, които чакат пред централния вход на гарата.

Говорител на регионалното правителство е заявил пред РИА Новости, че най-малко 18 души са загинали и над 50 са ранени при атентата.

Президентът на Русия Владимир Путин е получил оперативните доклади от специалните служби за взрива, съобщи говорителят му Дмитрий Плесков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Президентът възложи на правителството и най-вече на министерствата на извънредните ситуации и на здравеопазването, а също и на губернатора на Волгоградска област да вземат всички мерки за оказване на необходимата помощ на пострадалите в резултат на взрива", посочи Плесков.

Руското вътрешно министерство потвърди информацията, че при атентата, извършен от терористка камикадзе, е загинал сътрудник на полицията, а други трима полицаи са ранени като един от тях е в тежко състояние, допълва ИТАР-ТАСС, цитирайки комюнике на вътрешното министерство.

През октомври във Волгоград, бившия Сталинград, камикадзе от Дагестан се самовзриви, отнемайки живота на още шест души в автобус, пълен със студенти. Още тогава се породиха опасения за сигурността на зимните олимпийски игри в Сочи, в южната част на Русия, които се откриват на 7 февруари, припомня Франс прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Волгоград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
12
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
15 Наистина си клиничен случай , значи за теб е нормално една ппартийна организация да си се финансира по всякакъв възможен начин и лидера и да получва подаръци по нерегламентиран път , знаеш ли колко демократини правителства лидери и партии са се разделяли с управлението или с рейтина си или с парламента за далеч по невинни подаръци от тези , но това е разбира се в белите страни на Европа и Северна Америка . Втрещяваш ме с крещящата си как да кажа наивност или незнание,довчивост,правиш ли се.
11
10
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 14 Одисейчо,Какво каза Волен, бе брачед?Каза ли че е взел пари от бюджета на България за екскурзиите си????Ако не го е казал, тогава бъди тих! Може да вземе от всеки пари за да пътува. Ела ми кажи нещо на мен, че аз съм взел пари от някой за да пътувам из света.*** смешен, като не са ти взели държавниците пари от твоя джоб за собствените им удоволствия- тоест пари от бюджета, ще кротуваш, ***!Или по-скоро ти остава само да злобееш от безсилие.
10
16
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Има хора, които винаги ще ми помогнат, както и приятели в чужбина, които са винаги готови да ме посрещнат. Има хора по света, които ме ценят истински. Имам влиятелни приятели, които могат да ме поканят и в скъпи хотели. И в Париж съм бил, без да харча народни пари, обясни националистът.----------Ккакто се вика ПРАВО КУМЕ В ОЧИ Но явно за тепигьозите това нищо неначи
9
5
 
5
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
При нас поне такива луди няма.Слава Богу!
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dnes в прав текст в интервюто фюрера ти го каза , още ли не си вденал какво по точно каза.
7
12
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Хелмут Кол обединителя на Германия подаде оствка заради нераглентирано финансиране на партията му ,а за теб някакъв си Волен който разбира се е по-голям от Хелмут Кол може да бъде финансиран отвсякъде така ли , смешни сте , жалки сте , дано по скоро се отървем от недоразуменията като вас.
6
3
 
2
 
! Отговори
толкова ли е тапа преди 10 години
Таа Журналистака Веселина Йорданова толкова ли е тапа че да напише 2 статии , от които става въпрос за едно нещо , глад мори добитъка
5
16
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
4 Ккакто виждаш неграмотно атакистче дето не смееш да е появишв статията за Волен/ чувстваш есе дискомфортно там / и Сталин не е успял да се справи с чеченците , дори е изселил всичките далеч от земите им насилствено , но те пак са се върнали и се борят за земята си срещу колонизатора . Това не значи че тероризма може да бъде оправдан по какъвто и да е начин , НЕ,тези които убиват невинни не могат да бъдат оправдани , но по принцип борбата им е справедлива , ЧЕЧНЯ НЕ Е ИСКОННА РУСКА ТЕРИТ
4
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая склуптора онази за която си мисля ,че е ли е ?Абе атакисте!Какви пишман националсити сте вие?Нали мюсулманин в Русия се нарича именно Бъгларин.
3
4
 
41
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Ако беше Сталин жив, само щеше да е нужно да се разбере от коя соц република е мършата камикадзе и щяха да заличат територията на държавата й за 24 часа.Има мюсюлманин, има проблем.....останалото го знаете!Съболезнования на целият руски народ!
2
18
 
4
 
! Отговори
Минчо преди 10 години
На времето Християнството е гонело, трепело и затваряло хора, сега Исляма, разлика в заформянето около 400 500 години, църквата кога е гонела, преди 500 години. Кръговрата на овцете, така се командва обществото от много време, докато има вярващи в приказки, ще има и вяра, която да ги командва.
1
2
 
32
 
! Отговори
yokozuna преди 10 години
Съболезнования, искрени на роднините на загиналите при атентата. Православито и Путин , ше спасят демокрацията в Еврапа. Не случайно ние сме една от държавите люлки на цивилизацията и не трябва да се отазваме от историческата си роля в този процес. "да спасим Европа и нас."