Преднината на френската крайна десница се топи преди втория тур

Едва 76 от 577 места бяха разпределени на първи тур преди седмица
6 юли 2024 10:35, Елка Василева
31
Преднината на френската крайна десница се топи преди втория тур
Снимка: архив, БГНЕС

Популярността на крайнодясната партия „Национален сбор“ на Марин льо Пен продължава да спада според социологическите проучвания, публикувани днес преди решителния втори тур на парламентарните избори във Франция, който ще се произведе в неделя, предаде ДПА.

Още по темата
Според прогнозата на института „Ипсос“ Националният сбор и съюзниците му ще получат между 175 и 205 места в парламента – далеч от необходимите 289 за абсолютно мнозинство, но все пак остават начело.

Според „Харис Интерактив“ крайната десница ще получи между 185 и 215 места.

Проучването на „Ипсос“ поставя левия „Нов народен фронт“ на второ място с между 145 и 175 места.

И крайната десница и левицата изпреварват центристките съюзници на президента Макрон. Те са на трето място в проучванията, като „Ипсос“ прогнозира, че те ще получат между 118 и 148 места.

Според „Харис Интерактив“ лявата коалиция ще получи между 168 и 198 места, докато макронистите между 115 и 145 места.

В неделя Франция гласува на втори тур на парламентарния вот в много избирателни райони, за да определи състава на бъдещото Национално събрание. Едва 76 от 577 места бяха разпределени на първи тур преди седмица.

Центристките сили на Макрон и лявото обединение оттеглиха стотици свои кандидати в рамките на тактически ход, целящ да гарантира поражението на кандидатите на Националния сбор.

Голямите успехи на Льо Пен на първия тур изумиха мнозина във Франция и Европа. Проучванията показват, че гласуването на втори тур може да доведе до безизходица в парламента без ясно мнозинство.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нов народен фронт е много по-лошо от Национален сбор. *** от лузъри и анархисти.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая п... не ще властта, явно си е много добре в "опозиция".
28
13
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
Тази Льо Пен е подл0гa на кремълското джудженце, купена и платена партия с неговите пари, да сее зло из Западна Европа. Досущ като унгарския тyлyп, Фицо, Копейкин, Фараж и още много други малки, крайно десни или крайно леви партии
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Джамиите са се активирали и призовават всяка фанатизирана чaлммa да гласува против националистите. Иначе ще има много еднопосочни билети към северна Африка.
26
1
 
6
 
! Отговори
do 22 преди 2 месеца
До АнонименСамо ти ли не разбра какво се случва във Франция :Д
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха,и тези като наще платени социолози които не видяха над 90 000 гласа за величие
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не съм вярвал, че при капитализма пропагандата е по-голяма, отколкото при социализма!
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Урсулчето си ги нарежда както и е удобно. И тези аМсалаци вярват в честните избори.
22
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди седмица писах,че Макрон е играч.Ами играч е.
21
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Копейките само за едно поколение (горе-долу 20-тина години) преминаха от крайно-ляво (комунисти) към крайно-дясно (нацисти)! За дъртите копейки е ясно - тях склерозата отдавна ги е обхванала, но по-младите копейки сте наистина много зле - ако бяха живи дядовците ви - бившите членове на БКП, щяха да се отрекат от вас!
20
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От идиоттизъм към крретенизъм с евроатлантиците. :-)
19
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 17, ами хвани да учиш политология или просто си разшири общата култура, за да разбереш какво значи крайно-дясно... Аз с хора дето нямат елементарни познания, нямам намерение да споря! А иначе, новото ниво на кpeтения е русофил да подкрепя нацистки партии!? Наистина е изумително, но от "хора" с коефициент на интелигентност под 30, всичко може да се очаква
18
10
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 месеца
Нормално. В последната седмица се случиха разби ходове,които могат да докарат Мелвншони и другите комунисти на първа позиция. Освен това забелязвам много страх в очите на арабите....страх и отказ да комуникират с европейци,което е странно,имайки се предвид,че Мари льо Пен си пада по секс с араби. Допускам ,че арабите с френски паспорти ще гласуват масово за Мвлвншон. С изключение на арабите в Марсилия,които традиционно гласуват за льо Пен.Предвиждам координиран вариант за реставрация на монархи
17
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Евроатлантиците са болни от креттенизъм.
16
20
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 месеца
Путинизацията обхванала Европа трябва да бъде овладяна, спряна и унищожена! РуZката дезонформация и пропаганда е с цел да навреди на Европейските цености с които всички свободни евроатлантици се гордеем!
15
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И кое не ви се вярва бе отчаяни копейки - хората от седмица насам ви обясняват че всички ще се обединяват да гласуват против нацистите, и дори бяха изтеглени стотици кандидати, за да не се отклоняват гласове (във Франция на втори тур може да участва всеки минал 12,5% на първи тур, а не само двама кандидати)! Вие какво пак не вярвате, и все мислите че вие сте прави, като до сега нито веднъж не сте били?
14
7
 
22
 
! Отговори
Нане Вуте преди 2 месеца
На това му се вика заговор , а не честни избори.!! Такава е днешната поръчкова " демокрация " !!! По точно дермокрация!!!!!
13
7
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Бе ще видиме другата седмица, щото на либерастка пропаганда не може да се вярва.
12
17
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 2 месеца
То не е до вярване, а до измерване. С малки отклонения винаги измерват точно. Но някои хора, нищо не искат да вярват - нито, че има Ковид, нито че ще умрат.
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно и тука да се поучили от челният опит на наш Киро с ала-балата на изборите с помощта на онова посолство и навярно някоя френска Галя....