Американски делфини ще участват в ученията на НАТО в Черно море

За първи път в открито море ще се срещнат американски и руски бойни делфини
Обновена: 21 апр 2014 07:46 | 21 апр 2014 07:30, Анисия Иванова
330
Американски делфини ще участват в ученията на НАТО в Черно море
Снимка Reuters

В летните учения на НАТО в Черно море ще участват американски бойни делфини, съобщи за руския в. "Известия", цитиран от ИТАР-ТАСС, говорителят на програмата за морски бозайници към американския военноморски флот Том Лапуза. Според нето това ще са първите натовски учения с участието на бойни делфини.

За първи път в открито море ще се срещнат американски и руски бойни делфини - известно е, че такива делфини подготвят единствено в Русия и САЩ, пише вестникът.

Лапуза казва, че ученията с участието на 20 обучени делфина и 10 морски лъва ще продължат една до две седмици (максималният срок за пребиваване на страни, които нямат излаз на Черно море, е 21 дни).

Задачата на американските делфини ще е да тестват нов антирадар, чието предназначение е да дезориентира вражески ехолокатори, а морските лъвове ще търсят мини и военни водолази. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VASILEV,TI STRANDJATA,6OPA,ANTIMUTRA I ODISEI 1 AKO NE STE EDNO I SY6TO LICE TOVA STEZ TROLOVETE NA USA TUK.DOBRE LI VI PLA6TAT?A NE USE6TATE LI 4E NQMATE POLE I PO4VA ZA IZQVA.
120
2
 
17
 
! Отговори
ц преди 10 години
Американците да експериментират при своите морета, не тук. Янките отгоре на всичко искат руснаците да си преместят армията от границите??? Наглост е да искаш да си махнеш войската от собствената територия.
119
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-темата Русия, русофилите съвсем изтрещяха, същите са като НПО-та, които изтрещяват по темите свързани с нахлуващите нелегални афро-арабски ислямисти и промяната на демографската ни структура,заставайки на страната на тарамбуките за сметка на нас българите . Кога и едните и другите ще сте на страната на българите и България?!!!. ***.
118
0
 
13
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Делфини във военни учения - ужасно е !
117
0
 
16
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Смешковци. А ние като пуснем бойните медузи....
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VASILEV STIGA OSIRA FORUMA ZAVONQ MNOGO I RAZVALI EKOLOGIQTA
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
IZPOLZVANETO NA ZA6TITENI JIVOTNI ZA VOENNI CELI NE OPRAVDAVA NITO USA ,NITO RUSIQ.KYDE IM E XUMANIZMA I EKOLOGIITE I VSI4KI CENNOSTI ZA KOITO KVI4AT.BYLGARSKITE EKOLOZI DA PROTESTIRAT 6TO MYL4AT.
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Проекта:Да вземат да изпуснат и някоя бойна ядрена глава във сероводорода и тогава всички пророчества ще се сбъднат.
113
0
 
9
 
! Отговори
до Василев преди 10 години
Откачен американофил
112
0
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Василев ПИТАЙ БРАТЧЕД СИ БАТ *** КОСТОВ И КАРУ-ЦАРЯ КАК СЕ ПОДПИСВА С ТОЧНО ХАМЕРИКАНСКИ ФИРМИ ДНИ ПРЕДИ ДА ЗНАЕШ ЧЕ ЩЕ ТИ УДАРЯТ ЕДИН МОЩЕН СЕДЕСАРСКИ ШУТ И ЩЕ СИ АУТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО ДЪЛГОСРОЧНИ ДОГОВОРИ ПРИ ЗАРОБВАЩИ ЗА БЪЛГАРИТЕ УСЛОВИЯ? ИЛИ СИ МИСЛИШ ЧЕ ЗАБРАВИХТЕ НАЦИОНАЛНОТО ИМ ПРЕДАТЕЛСТВО? НЕ СМЕ И НИКОГА НЯМА ДА ГО ЗАБРАВИМ,ВОЛЕН ЗАТОВА СЕГА Е ,,ПО-ЧЧЕРЕН ОТ ДЯВОЛА'' И ,,ЛУД'' ЗАЩОТО ИМ КАЗВА ИСТИНАТА В ОЧИТЕ.КАКВО КАТО ПОДКРЕПЯ КАБИНЕТ С ДПС, НАЛИ И ТЕ СА ПРЕДСТАВЕНИ ОТИЗБИРАТЕЛИ
111
2
 
8
 
! Отговори
Проектa преди 10 години
САЩ и Русия прават Проект за съсипване на Туризма в България
110
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Инициативен Комитет започва Протест по черномотието и призовава цяла България да се присъедини , никакви експерименти в Черно море
109
1
 
7
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 176 Спокойно,никой няма да си хаби ядрени ракети заради нас Една конвенционална ракета във всеки по-голям град и отиде държавата с бързи темпове Тя и без нищо да стане,пак ще си отиде де
108
0
 
5
 
! Отговори
BUSINESS преди 10 години
страхът от Путин и Обама прави чудеса
107
1
 
8
 
! Отговори
CIA преди 10 години
всички Хотели по чермоморието да затварят туристи нема да има тази година
106
0
 
8
 
! Отговори
без да питат преди 10 години
Как така без да питат България ша ползват черно море за експерименти , що не ходът да цапат Карибите или Калифорнийските плажове да ама там не може
105
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шегата настрана, но не ми е приятно тези учения и упражнения да се правят недалеч от нашите брегове. Това са две велики сили, с които ние не можем да се мерим. Не дай, Боже, да се стигне до конфликт с ядрено оръжие - ние просто няма къде да бягаме, държавичката ни е малка. Дори да се спаси някой, всичко, което притежава, ще е останало в една унищожена, мъртва зона.Дано не се стигне до най-лошото.
104
0
 
4
 
! Отговори
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ преди 10 години
Putin i USA teroristite na Obama da tarsat drugo mesto da sa e* , mar6 ot 4erno more kasapi
103
0
 
8
 
! Отговори
няма туристи преди 10 години
Браво таман да осерат сега Черно море после що няма туристи , провеждане на военни обучения трябва да бъде забранено в Черно море , как точно тука избраха
102
1
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Василев БАНГУ ВАСИЛЕВ,1/ БАЩА МИ ВИНАГИ СА ГО ВПРЯГАЛИ КАТО МАГАРЕ-ТИ СТАНИ ЗИДАРОМАЗАЧ И ВИЖ КАК СЕ СКЪТАВА-ХОРАТА ГО ГЛЕДАТ В РЪЦЕТЕ КАКВО ПРАВИ.2/ БЕЗПАРТИЕН, СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ БЪЛГАРИН НО НЕ Е БИЛО НУЖНО ДА СЕ МАЗНИ НА НИКАКВИ ФУНКЦИОНЕРИ ЗА ЕДНА ПОЧИВКА ЗА 4-*** ВЕДНЪЖ ГОДИШНО НА МОРЕТО ЗАЩОТО ТОВА БЕ НОРМА ЗА ПОВЕЧЕТО ПРЕДПРИЯТИЯ-ДАВАХА КАРТИ НА ВСЕКИ РАБОТНИК. АКО НЕ ВЯРВАШ-ПИТАЙ ВАШИТЕ!НЕ МИСЛЯ ЧЕ Е РАБОТИЛ ЗА ,,ЖЪЛТИ СТОТИНКИ''-350/370ЛВ НЕ БЯХА ,,ЖЪЛТИ СТОТИНКИ'' ТОГАВА!