Малолетни хърватки обраха дома на италиански карабинер

"Мишената" била неподходящо избрана от баща им
8 май 2014 15:47, Елка Василева
6
Малолетни хърватки обраха дома на италиански карабинер
Снимка: архив, Reuters

Две малолетни сестри хърватки от ромски произход на възраст 8 и 14 години извършили кражба с взлом в семейна къща в Перджине близо до град Тренто. Баща им обаче много лошо подбрал „мишената“, защото това се оказал домът на местен карабинер, пише хърватският „Ютарни лист“. 

В неделя малко след 17 часа двете момичета от ромски произход, притежаващи хърватски документи, се разхождали по улицата пред къщата, държейки в ръце отвертки и други инструменти, нужни за извършване на взлом.

Много умело двете разбили прозорец на къщата и влезли в жилището на служителя на реда. Бащата – също хърватин, наблюдавал операцията отдалеч.

Момичетата преобърнали всички шкафове и гардероби и взели златни накити за 2 500 евро.

Бдителни съседи обаче забелязали подозрителната им разходка и момичетата били бързо заловени от колеги на пострадалия собственик.

За действията им са били уведомени центърът за социални грижи и съдът за малолетни.

Докато момичетата чакали в полицейския участък да бъдат прибрани от родителите си, обраният карабинер отишъл в службата си да съобщи за кражбата. Мъжът не могъл да повярва, когато видял на масата откраднатите от дома му вещи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо за хърватите уточняват какъв им е произхода, а нас ни слагат в едно. Трябва да се знае - българин, български *** и български турчин!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В заглавието трябва да се изнесе изразът "хърватки от ромски произход". Защо да обиждаме етническите хървати?Все пак, добре че в текста се пояснява кой какъв е.А дъртият ***, ако беше малко по-умен, щеше да ги праща на училище, вместо на хайдуклук и след десетина години щеше да има достойни дъщери, с които да се гордее, а не да им ходи на свиждане по панделите.
3
0
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
и пак "ястреб"
2
1
 
23
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 10 години
Италианците си имат бдителни съседи а българите мълчаливи нищо не виждащи и нищо не чуващи съседи .
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NE OT ромски произход A OT turski