94-98% в Луганска област гласували за независимост

В Донецка област "за" са гласували 90%
Обновена: 12 май 2014 09:55 | 12 май 2014 09:54, Елка Василева
84
94-98% в Луганска област гласували за независимост
Снимка: Reuters

Организаторите на спорния референдум в две източноукраински области – Донецка и Луганска, съобщиха, че около 90 на сто от участниците са се обявили за независимост, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Според все още неокончателните резултати между 94 и 98 на сто от избирателите в Луганска област са гласували за независимост. По-рано днес бе съобщено, че в Донецка област привържениците на независимостта са били 90 на сто.

Проруските сепаратисти, които организираха допитванията, казаха, че окончателният статут на двете области ще бъде обсъждан по-късно и че не изключват възможността за отцепване от Украйна или анексиране от Русия.

Централните власти в Киев и Западът осъдиха референдумите като нарушение на местното и международното право и обвиниха Москва, че подклажда неподчинението с възможната цел да заграби още територии седмици след анексирането на Крим, посочва АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
До СпонгиТи си по-плодовит от Алескандър Дюма и Толстой, взети заедно. Което не те прави нито писател, нито мислител, нито моралист, нито интересен. Едно и също! И все глупаво и повърхностно. И името ти такова едно - на примитивно водно животинче. Спонгия. някой от спонгиите се употребяват да си миеш гърба и продължението му. Ако това ти е работата (драскачеството), вършиш я лошо - отблъскваш читателя! Моля те, засега учтиво, не се подигравай с фамилията на най-големия съвременен държавник!
36
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долу мракобесният ЕС
35
3
 
11
 
! Отговори
Попа с картечницата преди 10 години
До Одисей 1Нещо си зле информиран. В 57 секции е гласувано само в Луганска област
34
5
 
19
 
! Отговори
Попа с картечницата преди 10 години
Къде са сега многознайковците които твърдяха че искали Украйна да влезе в ЕС?
33
5
 
32
 
! Отговори
Хари преди 10 години
Ей, това демокрацията е голяма работа!!.... Колко коментари досега ми изтрихте, в угода на платените *** на Меркел и Обама, Абе, я се сетете с какво се римува Обама!- Вашта....
32
4
 
30
 
! Отговори
НИЕ НАРОДЪТ преди 10 години
на ДОНЕЦК И ЛУГАНСК КАЗАХМЕ : Не желаем да ни управлява ХУНТАТА в КИЕВ под диктата на САЩ
31
3
 
14
 
! Отговори
ЕС и САЩ преди 10 години
Ще санкционираме Путин и защото Сиатъл Сийхоукс разби Денвър Бронкс и спечели Супербоул.
30
19
 
7
 
! Отговори
TrollTerminator преди 10 години
Поправете ме ако греша, но не бяха ли същи резултатите в Крим? Стига бе, да бяхте поставили по ниска цифра от 71-75% ама 98% вече е смешно! Сценария с Крим се повтаря ама едно към едно! Ама втория път номера няма да мине! Путин е голям хитрец, обаче използва оправдания и манипулации използвани малко преди и малко след Втората световна война! Вече разяснявах достатъчно вижте Судетска област и история на БКП в Гугъл!
29
5
 
15
 
! Отговори
Хари преди 10 години
До СпонгиТочно обратното е сега в Украйна, - *** от десния сектор в Красноармейск са разгонили хората за да не гласуват с автомати насочени срещу тях и с изстрели. Навсякъде хората са излезли на референдум, ВЪПРЕКИ ЗАПЛАХАТА ОТ НАСИЛИЕ СРЕЩУ ТЯХ, за да си изкажат волята.
28
5
 
25
 
! Отговори
ЕС и САЩ преди 10 години
Ще санкционираме Путин, защото населението на Луганск иска независимост.
27
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските терористи правят демократичен референдум хахахаххахахахаха
26
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Таклива са резултатите при демократично завзетите сгради и местни управи :)Това руските терористи са толкова смешни, че няма някъде.....Въпроса е какво ще се случи след този референдум и отговора е НИЩО!
25
13
 
9
 
! Отговори
ФАШИЗМЪТ преди 10 години
е последното убежище на най-едрия капитал пред страха от народна РЕВОЛЮЦИЯ. Така бе Германия след 1 светова, така е в Украйна днес. Комунистите за разлика от тях не са започвали войни, а са правили всичко да защитят страната си. Даже безкръвната Октомврийска революция прерасва в гражданска война само заради нежеланието на бившите помешчици и дворянство да се разделят с богатствата и крепостните селяни.
24
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3 5 В анкета по немската телевизия N-TV дали одобрявате действията на Путин, 89% от немците отговарят с Ja и 11% s Nein!Ne e werno-az ja gledam wseki den.Lajez!
23
4
 
26
 
! Отговори
ПСПК преди 10 години
До Анонимен 1,2,4,9 - сигурно е един и същ...Как очакваш да постъпят жителите на Макариопул след кървавите разтрели на мирни жители тези дни ? Вземи погледай в тубето малко клипчета - там ще видиш как цивилни хора освиркват тежковъоръжени войници, онези стрелят срещу тях, пада убит, но никой от цивилните не бяга.Ще видиш как се стреля срещу шествие за 9.май.Ще видиш и стълпотворението от желаещи да гласуват. Ще видиш, ако искаш да видиш, де.
22
17
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Анонимен 33По време на Диктатора Живков, БКП печелеше с 99,9%. Много ми приличат нещата на тогава, когато, ако не отидеш да гласуваш активистите на БКП ти звъняха на вратата и почти насила те подканяха да отидеш до урните.
21
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ФАШИСТИ саKomunizma Fasihzma i Nacizma imat edin i syshti koren socializma. I trite ideologii s ednakvi kakvo mi se pravite na specialni?
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 24Те не мислят. Може би след около половин час началникът им ще им обясни какво си написал.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Taka i koi shte gi pusne ? :)
18
5
 
21
 
! Отговори
ФАШИСТИ са преди 10 години
няколко хиляди военнизирани *** от Западнала Украйна, минали военно обучение в лагери в Литва, Полша, платени с пари на САЩ. Тези последователи на БАНДЕРА величаят главорезите В БУКВАЛЕН СМИСЪЛ на 80 000 поляци, украинци руснаци 1941-1944. Има в нета потресаващи снимки за ВОЛИНСКАЯ РЕЗНЯ/ КЛАНЕ/ . Разпорени деца, бременни жени , насечени на части, УЖАСЯВАЩО. ТОВА СА ФАШИСТИТЕ - издигащи паметници на БАНДЕРА и ШУШКЕВИЧ и палещи живи хора в ОДЕСА - над 100 убити, 200 ранени