94-98% в Луганска област гласували за независимост

В Донецка област "за" са гласували 90%
Обновена: 12 май 2014 09:55 | 12 май 2014 09:54, Елка Василева
84
94-98% в Луганска област гласували за независимост
Снимка: Reuters

Организаторите на спорния референдум в две източноукраински области – Донецка и Луганска, съобщиха, че около 90 на сто от участниците са се обявили за независимост, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Според все още неокончателните резултати между 94 и 98 на сто от избирателите в Луганска област са гласували за независимост. По-рано днес бе съобщено, че в Донецка област привържениците на независимостта са били 90 на сто.

Проруските сепаратисти, които организираха допитванията, казаха, че окончателният статут на двете области ще бъде обсъждан по-късно и че не изключват възможността за отцепване от Украйна или анексиране от Русия.

Централните власти в Киев и Западът осъдиха референдумите като нарушение на местното и международното право и обвиниха Москва, че подклажда неподчинението с възможната цел да заграби още територии седмици след анексирането на Крим, посочва АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
16
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Аз очаквах 99,9%. Под заплаха с оръжие са принудени да отидат да гласуват всички, които могат да ходят. После никой не е броил бюлетините, просто защотои вече са били подготвени тези с ДА. Когато *** комунист иска да излъже му личи от космоса. Както изцепките на Вожда им ****ин.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВетеранАбе, лальо, ти луд ли си, или ДА??????? Не си ли видял поне един клип в Ю Тюб от референдума?? ***! https://youtube/watch?v=qNd355zuExIТия хора никой насила не ги е закарал пред урните - напротив, в Красноярск с автомати фашистите от нац. гвардия на украйна ги разгониха от избирателния участък и дори има ранени мирни жители: https://youtube/watch?v=aij5uBole0I
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"фАШИСТИ"са: 4,5 млн,грузинци,45 млн.украинци,3-4 млн.милдовцо/кандидат -фашисти/,70 млн.германци /по право/.60 млн.италианци/баш фашисти/.45 млн испанци/удостоени/,останалата европейска *стка ***./момичета с бради/.Остават еврейте/просто еврей/,Хамериканците/ЦРУ,фбр,империалисти,които заедно с еврейте денонощно се занимават с България и мислят за нейното унищожение/.Човечеството дължи мира и просперитета си единствено на съветското/руското,евроазийското/ръководство начело с др.Путин.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Централните власти в Киев и Западът осъдиха референдумите като нарушение на местното и международното право и обвиниха Москва,"Без тези номера, ***, сега там няма нито руска армия, че да ревете, а Путин призова да не се прави референдум. Съчинете си нещо друго, което да свърже Русия с референдума.
13
1
 
21
 
! Отговори
анексиране или? преди 10 години
ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ вледствие на всенароден референдум. Нека САЩ да си припомнят първите думи от собствената конституция след войната за независимост от Англия :-- НИЕ НАРОДЪТ...
12
2
 
17
 
! Отговори
Хари преди 10 години
До АнонименОпашките пред урните бяха не десетки, а стотици метри. Украинците пък в Москва бяха образували някакво вавилонско стълпотворение.
11
1
 
32
 
! Отговори
РЕЖИМЪТ В САЩ преди 10 години
където се е намесил само беди. Изпитахме го на собствен гръб за съжаление. Даже докараха в Украйна фашисти на власт само и само да завладеят страната. Да ама голяма част от хорта там са руснаци и това никога няма да допуснат. 23 000 000 души убити в най-жестоката война пак започната от световния капитал в Англия и САЩ, подстрекаващи Хитлер на Изток. БРАТЯ РУСНАЦИ С ВАС СМЕ! БОГ ДА ВИ ПОМАГА!
10
30
 
5
 
! Отговори
4х4 преди 10 години
Русия 60 години насочваше бългсрското внимание кам турците акукулираше напрежение и подклаждаше омраза защото имаше нужда българия да е с нея да я използва не че имаше някаква заплаха и по тзи начин ромите в България се развъдиха и се превърнаха в истински проблем и това благодарение на Русия ...
9
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турчинов и Кличко губят контрол над Източна и Южна Украйна и нямат избор освед да въведат военно-фашистка диктатура което поставя под въпрос и дали ще има демократични избори за президент на 25 май.
8
31
 
7
 
! Отговори
Ветеран преди 10 години
Това ми прилича на референдума от 1946 г. когато хората гласуваха за монархия или за република. Като ти опрат патлака в *** и хоп 99 % честито. Сценария се повтори 71 год. за Живковата конституция. Сега е 21 век. знам ли?
7
6
 
45
 
! Отговори
ba6 преди 10 години
а за Косово нямаше проблем, а ? а там нямаше референдум даже.а тука има, тъй че къв е проблема
6
6
 
43
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 10 години
Бандеровските кратуни говорят за международно право - смях в залата ! Ами как да гласуват хората след зверствата на "десен сектор"и бандите на олигарсите подкрепящи официален Киев, "Днепър-1 и 2" на Коломойски, отрядите на газовата принцеса-Юля, наемниците платени от Киев от бившата "Блек уотър", ами тя Украйна заприлича на Сирия, вече не се знае кой от кои е, и по кой стреля! Така че не се учудвайте на резултатите, макар че се опитват да ги омаловажат чрез юредически "локуми" ...
5
8
 
46
 
! Отговори
без пардон преди 10 години
Няма вече Украйна! Има Крим, Донецка народна република и фашистка Украйна!
4
27
 
8
 
! Отговори
Путкин преди 10 години
Излагат се!Ако докарат по-малко от 115% "за" от 130% гласували, значи за нищо не стават. Ще ги уволнявам!
3
8
 
46
 
! Отговори
мирно и спокойно преди 10 години
Жителите на Донецката народна република искат да живеят мирно и спокойно. Бюрократите от ЕС, Нато и Сащ, искат, със санкции, да нажежават обстановката и да насъскват към гражданска война! Фашистката хунта на оберщурмбанфюрер Турчинов, украинския Пиночет, иска жестоко и безнаказано да убива мирни и невъоръжени жители!
2
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Блядовски цирк 98% от гласувалите - а те я имат я нямат 10%!
1
13
 
37
 
! Отговори
американско преди 10 години
Американска демокрация - въоражените преврати са демократични, референдумите - варварщина. Аман от варвари, които искат да си решават съдбата чрез културно допитване. Може ли така? Друго си е да има инструктирани наемници, които да гърмят по всичко живо. Това е революция. Аман от референдуми, допитвания и цивилизовани начини. Не е демократично.