Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител

Той е станал над Охотско море
Обновена: 4 юни 2014 14:09 | 4 юни 2014 07:30, Красимир Ангелов
281
Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител
Снимка: Reuters, архив

Руски изтребител е прехванал американски разузнавателен самолет в международно въздушно пространство над Охотско море, призна преди ден Пентагонът, цитиран от Франс Прес.

Напрегнатата ситуация е станала в края на април, заяви говорителят на Пентагона полковник Стивън Уорън.

"На 23 април следобед изтребител "Сухой 27" прехвана разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ, който изпълняваше рутинна мисия в международното въздушно пространство над Охотско море", в руския Далечен изток”, обяви полковник Уорън.

Руският самолет преминал на 30-ина метра пред носа на американския и демонстративно показал на пилотите му, че е въоръжен.

Председателят на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси и министърът на отбраната Чък Хейгъл са изразили пред руските си колеги безпокойство във връзка с инцидента.

Това е вторият подобен инцидент от началото на украинската криза и нарастването на напрежението между Москва и Вашингтон.

На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море.

Тогава Пентагонът осъди действието като "провокационно и непрофесионално", припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До демократнАТО е алианс от мързеливи гърци ,врагове мехметчици ,задокеански *** и ***,скапани ингилизи и некадърни франсета+италиански и други страхливци.
162
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия на снимката ли ще ме плашат-те могат само да стрелят деца в Ирак, и жени на сватба в Афганистан,и то със дрон,ама ще ги пращам в САЩ на парчета по пощата до *** Обама.
161
3
 
17
 
! Отговори
ЗЗЗЗЗ преди 10 години
ДО ИЗПЪРДЯНИЯ БАЙ МИХАЛ.САМО БОЛЕН И ОБЛЪЧЕН РУСОФОБСКИ МОЗЪК МОЖЕ ДА ПЛЕЩИ ПОДОБНИ ИДИОТЩИНИ.ИМА МЕЖДУНАРОДНО СПОРАЗУМЕНИЕ,ЧЕ НАТО НЯМА ДА СЕ РАЗШИРЯВА НА ИЗТОК И КОГАТО ГО ПРАВЯТ И КОГАТО С ПРО ЗАСТРАШАВАТ РУСИЯ,ДАЛИ РУСКАТА МЕЧКА ЩЕ СПИ СЛАДЪК СЪН ИЛИ ЩЕ ИМ ОТГОВОРИ ПОДОБАВАЩО.САЩ СА СТРАНАТА С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВИСОК ВЪТРЕШЕН ДЪЛГ.САЩ НЕ МОГАТ БЕЗ ВОЙНИ,НО КАКТО Е КАЗАЛ НАРОДЪТ:"КАКВОТО ПОВИКАЛО,ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО"И "НА ЗЛА КРУША,ЗЪЛ ПРЪТ".УКРАИНЦИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ *** ПРЕДАТЕЛИ,А САЩ *** КАУБОИ
160
3
 
5
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Бля до бай Михал 160--178; Вината на САЩ за Корейската война е че ,Държавния секретар на САЩ,ДИЙН АЧЕСЪН, казва пред Конгреса ;НИЕ НЯМАМЕ ИНТЕРЕСИ НА КОРЕЙСКИЯ ПОЛУОСТРОВ.Тогава Сталин нарежда на Ким Ир Сенда нападне Южна Корея. ООН гласува резолюция за спиране на АГРЕСОРА.Обединените сили бяха оглавени от Ген. Дъглас Макартър,който извърши десант при ИН ЧОН. и ги размаза.Той искаше да Унищожи Русия но Труман го замени с Ген. Матю Риджуей.Бомбите бяха на остров ГУАМ. Не си на ясно.
159
24
 
5
 
! Отговори
до Демпси преди 10 години
Докато не почнете да ги сваляте като гнили круши, руснаците ще продължават да се държат нагло и арогантно. Само с безпокойство нещата не вървят пред руснаците, единственото от което разбират е як кютек.
158
12
 
4
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До аз--176 ;ГЛУПОСТА ТИ НЯМА ГРАНИЦИ .Прочети Телеграмите между Сталин и Рузвелт и Сталин и Чърчил,издадени 1976 г под редакцията на ГРОМИКО.Ти освен "Овчарчето Калитко"чел ли си нещо друго.Аман от *** русофили.
157
7
 
28
 
! Отговори
До демократ преди 10 години
Ако не ги беше страх, отдавна да са нападнали Русия. Но ги е страх и с право. Страхувайте сеееее, страхувайте сеееее, американци, гащите ви да треперят, дано!!!
156
0
 
12
 
! Отговори
...... преди 10 години
До демократнали знаеш , че си влечуго???
155
26
 
6
 
! Отговори
демократ преди 10 години
Една химическа бомба в Москва ще реши световните проблеми.НАТО е алианс от цивилизовани държави и ще е варварски ако пуснат атомна бомба.Има много исторически и архитектурни забележителности.
154
1
 
4
 
! Отговори
Бля до бай Михал 160 преди 10 години
Михале корейската война или войната за 64 паралел не е само по вина на Сталин ! Всичко е гео политика . Това може да се нарече четвърта световна война !Участие взимат Корея Китай и Русия !Участието на Русия е таина както е тайна и помоща на руснаците на политическият режим в Бенин . Ако не знаеш да ти кажа че ние също сме помагали във военни конфликти !Най-малкото питай какви пациенти имаше в ВМА по соц.време .В лицево челюстна хирургия съм лежал 20 дни ! От еб... на една никарагуанка .
153
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Момчета Охотско море от тази 2014 година е руско ако не вярвате знаете къде можете да проверите.
152
2
 
12
 
! Отговори
аз преди 10 години
До Бай МихалПарите тогава ги дадоха Ротшилд,те даваха и на Германия и на Русия и на САЩ както и на всички други,и когато везните наклоняваха даваха повече на другата страна за да може кръвопролитието да продължи колкото се може по дълго,така,че да дадоха им ама не е казано,че руснаците нчьямаше да се справят сами все пак бяха си прехвърлили всички заводи зад Урал просто щеше да понесат повече щети.
151
3
 
14
 
! Отговори
До глупав бай Михал преди 10 години
Бай Михале, я *** си пийвай ракийката в кръчмата и недей да плещиш глупости по форумите. Какви договорки, какви пет лева бе? Нали нато-нацистите обещаха да не се разширяват на изток при "присъединяването" на ГДР? А сега даже и в Украина искат да се намърдат!КОЙ НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ДОГОВОРКИТЕ? айде марш в гетата на Нюйорк, там такива като тебе има колкото искаш, недоносени, изтрещяли от дрога нехранимайковци. Виждаме им войниците, я прочети какъв е бил този който обонго освободи , психясал дезертир
150
1
 
14
 
! Отговори
хахахахах преди 10 години
мухльовците не разбраха ли , че колелото се завъртя възхода вече е пълно падение - морално икономическо и ...абе пълно падение хахахахаха дълбоко в недрата на ***.а са нашите пишман партньори - а можеха да бъдат една свястна и добронамерена империя - те поеха пътя на злото ............... ами зло ги чака . А наште политици - опааа те не са наши а техни и то роби - за пусто ни скарват с бртатята .........
149
1
 
6
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До наблюдател---157;Абе *** казва се АСЕН ЙОРДАНОВ. А на Джон Атанасов майка му е ИРЛАНДКА.Ама че КУХИ ***.
148
3
 
14
 
! Отговори
До гордия американец преди 10 години
Време е Русия да натовари всички американци на конски вагони и да ги прати да копат памук в Мексико.
147
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бай ***, ти не знаеш ли, че чуждото на сред път се взима, мм?
146
1
 
6
 
! Отговори
Бай Михаиле, преди 10 години
Пий си илачите и се разходи до градинката, до пейката с пенсионерите. Да си развиваш теориите.
145
17
 
5
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Анонимен152;Тази СПЛАВ германците я размазаха и за 3 месеца бяха пред Москва.Ако не бяха САЩ да им дадат воена техника сега там щяха да говорят НЕМСКИ.Помоща е за $13 милиарда или днешни $204 милиарда.Четете бе неграмотни.
144
23
 
4
 
! Отговори
Usa-Proud преди 10 години
За руските, пияни *** само желязна завеса. Време е Европа, с подкрепата на Америка, да изсели с пломбирани вагони цялата руска *** в Сибирските полета. Може да задържи само жените им, които са чудесни ***. Понеже животът е много добър в Русия жените им ходят да заработват с *** си на Запад. Жалка генетично увредена ***!