Публично бичуваха жена в Афганистан заради извънбрачна връзка

Тя получила и наказание шест месеца затвор
1 окт 2024 07:55, Елка Василева
77
Публично бичуваха жена в Афганистан заради извънбрачна връзка
Снимка: архив, БГНЕС

Съд в афганистанската провинция Фаряб постанови публично бичуване с камшик на жена, която е имала извънбрачна връзка и е избягала от дома си, предаде ДПА, позовавайки се на изявление на Върховния съд на талибаните в Афганистан.

В текста се посочва, че жената е получила наказание от 30 удара с камшик и шест месеца затвор.

В Афганистан всяка сексуална връзка извън брака е незаконна. Момичетата, които бягат от дома си, в повечето случаи се сблъскват с тежки наказания от страна на семейството.

В отделен случай през уикенда двама души в южната провинция Кандахар бяха публично бичувани с камшик за содомия, съобщи съдът. И двамата са получили по 30 удара с камшик и присъди от по една година лишаване от свобода.

След като талибаните се върнаха на власт в Афганистан, отново бяха въведени физически наказания, включително екзекуции и публично бичуване, за извършването на престъпления като убийство, грабеж и прелюбодейство.

ООН разкритикува използването на подобни наказания от страната на талибаните, заявявайки, че те нарушават Конвенцията на ООН против изтезанията, и призова за прекратяване на тази практика. Талибаните отхвърлиха критиките, като заявиха, че тази форма на наказание е в съответствие със законите на страната и е необходима за гарантиране на сигурността и безопасността на гражданите, отбелязва ДПА.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от Русия
Алексей Навални е бил отровен?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 минута
Законът им, освен, че е несправедлив, защото наказва единствено жената, показва също, че според талибаните жената е по-умна. Защото по-умният е този, който трябва да спре нередностите.И по принцип и извънбрачните връзки,и содомията все са извън морала на което и да е развито общество. Каква трябва да е борбата с тях, е сложен въпрос, но е практически доказано, че умствено изостаналите са с много ранно полово развитие, от една страна,от друга,половият контакт се приема като демонстрация на власт.
58
0
 
0
 
! Отговори
Една българка преди 2 минути
До 36 Кумчо Вълчо - Като не можеш да си сдържаш нагона ти си стой у вас покрит с чаршаф. Защо заради твоите мераци жените трябва да се обличат по твой вкус и предпочитания?
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 минути
Тези изро-ди, които са я пуснали тази статия да ходят да си търсят жени в Авганистан. Ние тук сме си добре! Не ни трябва да ни насаждат тази диващина!!
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 минути
До Анонимен 43 - Виж по-долу какво е писал 41 - и мъжете там ядат бой за прелюбодейство. Ако и у нас въведат такъв закон, ще остане ли ненапердашен мъж?
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 минути
До Де да знам /50/ Държавата им била 1000 години по древна от България? Случайно да си чувал, че е имало 6 /шест/ поредно съществували български империи преди кан Аспарух да дойде на Балканите?
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 минути
Добре, че не са я убили с камъни. Не знам само как ще понесе 30 удара с камшик. дано не са прекалено силни и да не са на голо.
53
0
 
3
 
! Отговори
Простаци талибани преди 14 минути
Лека нощ!! Дано да не видите никога жена!!
52
2
 
2
 
! Отговори
Лупи преди 17 минути
Хм, не ги ли убиваха с камъни за такова провинение!? Ех, на къде отива света, даже талибаните нещо са смекчили законите напоследък.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 21 минути
Копейките много се кефят на Афганистан! Не че могат да изкарат и три дни там, ама карай!
50
4
 
1
 
! Отговори
Де да знам преди 22 минути
Бе талибани, бе диваци, бе това-онова ама държавата им е с повече от хиляда години по древна от България и практически никога, ама НИКОГА не са били под робство. В конкретиката - бе разведи се, бе палувай си колкото искаш, но да унижаваш мъжа и фамилията му си е шафрантийство.
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 23 минути
Малко й е на ку-вата ! А ООН евреите хич не им допада държава с морал и ценности ! 30 камшика и 6 месеца затвор е малко за такова престъпление !!!
48
1
 
3
 
! Отговори
Изроди преди 30 минути
ни набиват в главите ужас!
47
1
 
3
 
! Отговори
abe преди 32 минути
tva na snimkata hora li sa ?
46
4
 
5
 
! Отговори
Паню Баирски преди 34 минути
Жалки диваци.
45
11
 
12
 
! Отговори
Рънърса преди 53 минути
България има нужда от истински мъже като талибаните, да сложат малко ред сред разхайтените българки - пушачки и наркоманки.
44
9
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 55 минути
Статията внушава, че само жените биват наказвани. ПП. Аз смятам, че афганистанците са прави за някои неща.
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 56 минути
Тука ако е така - повечето българки ще ги бият по няколко пъти на седмица !Като знам в нашата фирма какво е... си представям цялата картинка каква е.
42
2
 
4
 
! Отговори
Тоест преди 1 час
Жените да са в строителството така ли?
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
и жените, и мъжете биват бити с камшик за изневяра, но това разваля феминистката пропаганда, затова не се коментира.
40
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не одобрявам такива крайности,но все пак е по-добре от другата крайност,която се среща у нас-цялата държава се управлява от жени, почти всички постове в администрацията и образованието са заети от жени, а мъжете гърбят в строителството и други непрестижни професии, затова се сриваме като държава по всички направления.