154 холандци са загинали в малайзийския "Боинг"

Сред жертвите има американци, французи, германци, британци
Обновена: 18 юли 2014 09:03 | 18 юли 2014 07:07,
76
154 холандци са загинали в малайзийския "Боинг"
Снимка:Reuters

На борда на малайзиския самолет, който се разби над Украйна вчера, е имало 283 пътници, от тях 154 са били холандци. Това съобщи Ройтерс. Сред жертвите са и 27 австралийци, 38 граждани на Малайзия (включително 15-членният екипаж), 11 индонезийци, както и французи, белгийци, британци, германци, филипинци.

Още по темата
По данни, цитирани от  Тhe Independent, сред загиналите са и 23 граждани на САЩ . Сред жертвите са и 80 деца.

Не е потвърдена националността на 47 от загиналите.

Пътническият Боинг-777 на малайзийските авиолинии се разби вчера следобед над Източна Украйна, на 60 км от руската граница. Загинаха всички пътници на борда заедно с екипажа. Украинският президент обяви трагедията за дело на терористичен акт.

Премиерът на Холандия Марк Рюте каза след трагедията, че самолетната катастрофа вероятно е най-тежката самолетна злополука в историята на страната, предаде Ройтерс.

Рюте прекъсна почивката си в Южна Германия и нареди в знак на траур да бъдат спуснати наполовина знамената на правителствените сгради. Това е черен ден за Холандия. Цяла Холандия е в траур, каза той. Холандският външен министър Франс Тимерманс заяви, че спасителните екипи трябва да получат "безпрепятствен и безопасен" достъп до мястото на катастрофата. Той призова и за независимо разследване на инцидента.

Украинските власти обвиниха сепаратистките бунтовници, че затрудняват достъпа до мястото, където се разби самолетът на Малайзийските авиолинии. Те на свой ред заявиха, че са готови да обявят тридневно спиране на огъня, за да улеснят разследването и действията на екипи за бързо реагиране.

Украинският президент Петро Порошенко изрази съболезнования на краля на Холандия Вилем-Александър във връзка с гибелта на неговите поданици. Порошенко уверил холандския монарх, че Киев ще направи всичко възможно, за да гарантира всестранно разследване на катастрофата, предаде ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
16
 
! Отговори
bg преди 10 години
Amerikanskite sataninski svine ne kazvat nishto za ukrainskite dispe4eri,otklonili samoleta ot traseto mu.
17
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Светът наблюдава поредната проява на прословутото славянско и православно единство!И плаща кървава цена!
16
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато Рейгън и Буш (баща) или с други думи - международните корпорации дойдоха на власт започнаха провокациите на ЦРУ.1. Ю. Корейски пътнически самолет "се заблуди" във въздушното пространство на СССР. В резултат бяха локирани всички радарни станции и ракетни комплекси на СССР. Корейският самолет не се подчинява на съветските изтебители и е свален. СССР се опитват да потулят случая, но не могат защото всичко е записано и организирано от ЦРУ‌- Буш (баща).2. Българските турци се подкокоросват от ЦРУ и Турското разузнаване да искат автономия със столица Варна. Т. Живков е принуден
15
15
 
4
 
! Отговори
bg преди 10 години
.........Totalno turgovsko embargo s/u Rusia......................I pove4e provokacii s/u Rusia.
14
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1000% съм сигурен, че това пъклено дело е на украинската армия и е подготвено и замислено от САЩ, украинската армия е била просто изпълнител. Нищо чудно това да са и наемници от Блекуотър. Хора опомнете се, всичко което се случва в момента в тази братоубийствена война е дело на Америка, тя има нужда от този конфликт и тя го създаде.
13
9
 
24
 
! Отговори
до 3 и 6 преди 10 години
Австралия и Канада до ден днешен си остават колонии на Албиона. Без самостоятелна външна политика. Колониални роби с висок стандарт.
12
37
 
10
 
! Отговори
да живее д-р Долар преди 10 години
Даа! Настъпи време доктор Долар да предприеме крути мерки срещу умопобърканите Русия, Новорусия и Нанорусия. Очевидно когато руските *** започнат да ядат филии намазани с нефт и да пъpдят газ ще им се изпари непоправимия шовинизъм и фалшиво имперско самочувствие. Само тотално търговско ембарго срущу Русия ще оправи нещата.
11
2
 
22
 
! Отговори
bg преди 10 години
Evreite v Kiev se koordinirat s evreite v Izrael.
10
2
 
12
 
! Отговори
bg преди 10 години
BRIKS banka s capital 100 milijarda .....dolari(ne bi trebvalo da iz4isljavat v dolari).Zaradi tazi nova BRIKS banka stanaha napadenia v moskovskoto metro I svaljaneto na samoleta.
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Израел използва удобния момент, че света се занимава със самолета и тази нощ, след продължителен артилерийски обстрел, навлезе с танкове в Газа.
8
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със сигурност самолета е свален от некадърната украинска армия ръководена от фашисткото правителство в Киев подкрепяно от Вашингтон.Дори съвсем хипотетично да предположим,че бунтовниците имат подобна зенитна установка,то възниква въпроса защо самолета е прекаран по това въздушно трасе от украинските диспечери.ЦРУ са царе на международни провокации и никога не се съобразяват колко жертви ще бъдат дадени за да постигнат целите си.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Сиднито::И до 184 години да живееш ще си останеш същото кафяво формирование, което е продукт на една особена система при живите организми.
6
1
 
9
 
! Отговори
bg преди 10 години
.......................I pak nito edin eshkinaz sred zaginalite.Talmudistite ne razvivat li biznes v Kuala Lumpur?
5
4
 
14
 
! Отговори
до 3 преди 10 години
Поздрави от Канада!Обаче по държанието ти мога да кажа само,че си един долен !
4
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв "безпрепятствен и безопасен" достъп искате бе еврогейци. Нали до вчера лицемерно не забелязвахте гражданската война, стотиците убити и ранени мирни жители на Новороссия и десетките хиляди бягащи и спасяващи се в Русия.
3
3
 
11
 
! Отговори
bg преди 10 години
I tragediata v moskovskoto metro v4era e teroristi4en akt.
2
3
 
17
 
! Отговори
bg преди 10 години
Evreiskite satanisti ot Mejdunarodnia Valuten Fond I Svetovnata Banka sa ubiici.Tezi jivotni sa besni na Putin za sreshtata na BRIKS v Brazilia.Evreiskia nacizum stoi zad svaljaneto na samoleta.
1
3
 
16
 
! Отговори
bg преди 10 години
Az sum pove4e ope4alen ot ukrainskata bombardirovka na jilishtnata sgrada,kudeto beha ubiti dvadesetina dushi,a edno dete go izvadiha jivo izpod razvalinite.